Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Mattel δεν βγάζει στην παραγωγή την Barbie "Αντωνιάδου"

Η Mattel δεν βγάζει στην παραγωγή την Ba...

μετά το σάλο με την Ελληνίδα "ερευνήτρια"

«Η κούκλα Barbie με τη μορφή της Ελένης Αντωνιάδου δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα δείγμα που τελικά δεν θα βγει σε παραγωγή».  Αυτό επισημαίνει εκπρόσωπος του γραφείου τύπου της εταιρείας Mattel στην Ελλάδα

Μετά το σάλο που προκλήθηκε τις τελευταίες μέρες με την Ελένη Αντωνιάδου, η οποία παρουσίασε τον εαυτό της ως ερευνήτρια, συνεργάτιδα της NASA, αλλά και διδάκτορα, χωρίς όμως να είναι στην πραγματικότητα, η εταιρεία Mattel συμφωνα με το protothema αποφάσισε να μη διαθέσει στην αγορά την κούκλα που δημιούργησε και η οποία ήταν εμπνευσμένη από την Ελληνίδα «ερευνήτρια της NASA» που ήταν να γίνει η πρώτη Ελληνίδα Barbie Role Model για την «προσφορά της στον τομέα τεχνητών οργάνων γεγονός που αναμένεται να σώσει εκατομμύρια ζωές σε όλο τον πλανήτη».

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 60 χρόνια της Barbie και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, η Mattel σκόπευε να τιμήσει περισσότερα ιστορικά και σύγχρονα γυναικεία πρότυπα από κάθε άλλη φορά, σε μια προσπάθεια να εμπνεύσει ακόμα περισσότερα κορίτσια.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται η Amelia Earhart, η πρώτη γυναίκα αεροπόρος που πέταξε πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Η γνωστή σε όλους Frida Kahlo, η διάσημη Μεξικανή καλλιτέχνις, η οποία ήταν επίσης γνωστή και για τον φεμινιστικό ακτιβισμό της.

Η Katherine Johnson, μια πρωτοπόρος στην επιστήμη των μαθηματικών, η οποία υπολόγισε δεκάδες τροχιές για τη NASA, συμπεριλαμβανομένης της πτήσης Apollo 11 του 1969 στο φεγγάρι.

Και, τέλος, η Ελένη Αντωνιάδου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις