Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η βράβευση της Ελένης Αντωνιάδου από την Κεραμέως, η Nasa, τα ψέμματα (;) και η απάντησή της

Η βράβευση της Ελένης Αντωνιάδου από την...

Χαμός με την πολυφωτογραφημένη νεαρή Ελληνίδα που έγινε μέχρι και Barbie Role Model από την Mattel για επιτεύγματά της, τα οποία αμφισβητούνται

Η βράβευση της Ελένης Αντωνιάδου από την υπουργό παιδείας Νίκη Κεραμέως και η αποθεωτική ανάρτησή της στο facebook για τη νεαρή  διαπρέπουσα (;) Ελληνίδα επιστήμονα στη Nasa ξεδίπλωσαν μία απίστευτη ιστορία ψεμμάτων, βραβεύσεων, συνεντεύξεων για δήθεν επιτεύγματα που οδήγησε μέχρι και την εταιρεία Mattel, με αφορμή τα 60 χρόνια της κούκλας Barbie, να την επιλέξει ως την πρώτη Ελληνίδα Barbie Role Model χάρις στα επιτεύγματά της στη NASA. 

Το βιογραφικό της Ελένης Αντωνιάδου και κατά πόσο αυτή εργάζεται στη ΝΑΣΑ, βρίσκεται κάτω από το μικροσκόπιο τις τελευταίες ώρες, ενώ έχει σχολιαστεί ευρέως από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μετά τη βράβευση της κυρίας Αντωνιάδου από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο πλαίσιο του διαγωνισμού αριστείας «Θαλής ο Μιλήσιος» που έγινε στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε ο χαμόςπου ανάγκασε την Ελένη Αντωνιάδου να ανεβάσει διευκρινιστική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Νίκη Κεραμέως έγραψε στο λογαριασμό της:

«Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι». Απονέμοντας στην Eleni Antoniadou, που διαπρέπει στη NASA, ειδική στους τομείς της Αναγεννητικής Ιατρικής και της Βιοαστροναυτικής, βραβείο προσφοράς στην επιστήμη και τον άνθρωπο, στο πλαίσιο των 1ων επιχειρηματικών βραβείων Θαλής ο Μιλήσιος. Το πάθος της για την επιστήμη μας εμπνέει και μας γεμίζει αισιοδοξία.  

Μάλιστα, η Ελένη Αντωνιάδου, απάντησε στο ποστ της υπουργού με τα εξής:

«Δική μου η τιμή, ειδικά από εσάς μια γυναίκα με λαμπρή καριέρα εκτός και εντός πολιτικής που ταυτόχρονα είναι και νέα μητέρα, πραγματικά αξιοθαύμαστη! Εύχομαι καλή αρχή και καλή δύναμη στο έργο σας!»

Κώστας Μπουγιούκος: Η Αντωνιάδου συμμετείχε ως φοιτήτρια σε ένα καλοκαιρινό campus της NASA

Ωστόσο, ο επιστήμονας Κώστας Μπουγιούκος που εργάζεται σε γαλλικό πανεπιστήμιο (Paris Diderot University) και που στο παρελθόν έχει εργαστεί και στο CNRS, με ανάρτησή του στο facebook, αποκάλυψε ότι η Ε. Αντωνιάδου είχε συμμετάσχει ως φοιτήτρια σε ένα καλοκαιρινό campus της NASA, στο οποίο συμμετέχουν εκατοντάδες φοιτητές και ότι η ίδια δεν έχει καμία άλλη σχέση με τη NASA, ούτε έχει βραβευθεί από αυτή καθώς και ότι δεν κάνει έρευνα στην αναγεννητική ιατρική. «Ένας από τους καθηγητές της είχε ανακαλύψει μία τεχνητή τραχεία η οποία σε όσους ασθενείς δοκιμάστηκε δυστυχώς πέθαναν, αλλά και πάλι η ίδια δεν έχει απολύτως καμία σχέση με αυτή την ανακάλυψη» συμπλήρωνε ο κ. Μπουγιούκος.  

Αναλυτικά η ανάρτηση του καθηγητή έχει ως εξής: 

Η απάντηση της Ελένης Αντωνιάδου

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας η Ελένη Αντωνιάδου απάντησε, εμμέσως πλην σαφώς, σε όσους αμφισβητούν το βιογραφικό της, ανεβάζοντας μάλιστα στο Facebook και το πιστοποιητικό συμμετοχής της σε ερευνητικό πρόγραμμα της ΝΑΣΑ.

Όπως έγραψε η κυρία Αντωνιάδου:

«Μικρά βήματα στον χώρο της έρευνας γίνονται με συνεχή προσπάθεια, επιμονή και υπομονή. Κάθε μέρα συνεχίζω να μαθαίνω με συμμετοχή σε απλά ή πιο σύνθετα πρότζεκτ, σαν αυτό της τεχνητής νοημοσύνης στη ΝΑΣΑ που ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό. Παράλληλα, όπως είπα πριν μερικές μέρες στη βράβευση στη Θεσσαλονίκη χρειάζονται να περάσουν δεκαετίες μόχθου, προσπάθειας, αποτυχιών και ίσως κάποιων επιτυχιών για να μπορείς να ελπίζεις ότι θα συνεισφέρεις ουσιαστικά ένα μικρό λιθαράκι στην επιστήμη. Εμένα ο στόχος μου ποτέ δεν ήταν να ανταγωνιστώ ακαδημαϊκούς ή να συγκρίνω τα πρώτα μου βήματα στην επιστήμη ως νέα ερευνήτρια με άτομα τα οποία είναι στο χώρο πολλές δεκαετίες. Εξάλλου το σημαντικό είναι να δουλεύεις πάντα συνεργατικά, βοηθώντας τους συνανθρώπους σου να πάνε επίσης ένα βήμα πιο πάνω και όχι ένα βήμα πιο κάτω.»

Δείτε την ανάρτησή της:

Το αφιέρωμα της Τατιάνας Στεφανίδου

Στις 12 Μαρτίου του 2014, η κυρία Στεφανίδου είχε στην εκπομπή αφιέρωμα στην κυρία Αντωνιάδου.

Τον Ιούνιο του 2011, όπως μαθαίνουμε από την εκπομπή, τοποθετήθηκε σε καρκινοπαθή ασθενή τεχνητή τραχεία κατασκευής της ίδιας της κυρίας Αντωνιάδου και μιας συμφοιτήτριάς της, η οποία δεν κατονομάζεται. Η κυρία Αντωνιάδου την τεχνική που φέρεται να έχει αναπτύξει. Δύο εβδομάδες ζωής είχε ο συγκεκριμένος ασθενής, μας λέει η κυρία Αντωνιάδου, όταν ευτυχώς και κατ’ εξαίρεση επιτράπηκε στην ομάδα των θεραπόντων ιατρών του να χρησιμοποιήσουν μια πειραματική τεχνική και να εγκαταστήσουν την τραχεία της κυρίας Αντωνιάδου στον ασθενή, ο οποίος η ίδια πιστεύει «ότι δεν το έχει μετανιώσει πια» (8:34).

 Το κοινό ξεσπά σε χειροκροτήματα, η κυρία Στεφανίδου ρωτά για να είμαστε σίγουροι αν ο άνθρωπος αυτός έχει πλέον μια φυσιολογική ζωή, η κυρία Αντωνιάδου την επιβεβαιώνει και η εκπομπή περνά στο επόμενο θέμα της: τη ζωή της τελευταίας ως εργαζόμενης στη NASA.

Κάπου ενάμιση χρόνο πριν, τον Ιούνιο του 2013, ο καρκινοπαθής Andemariam Teklesenbet Beyene πέθανε από την κατάρρευση και την αλλοίωση  της συνθετικής τραχείας που είχε τοποθετηθεί στον λαιμό του. Η τραχεία αυτή, είναι η ίδια τραχεία για την οποία κόμπαζε η κυρία Αντωνιάδου στην εκπομπή της κυρίας Στεφανίδου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις