Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Ετοιμοπόλεμοι» κάτοικοι της Πάτρας για την υπογειοποίηση του τρένου

«Ετοιμοπόλεμοι» κάτοικοι της Πάτρας για ...

Δεν θα επιτρέψουν πισωγυρίσματα, λένε  

Με έκδηλη ανησυχία παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από το μέλλον της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής του τρένου στην Πάτρα οι κάτοικοι των περιοχών που κατά το παρελθόν είχαν δώσει τη μάχη προκειμένου να υπάρξει η πολιτική δέσμευση για βύθιση της γραμμής από το Ρίο έως και τον Αγ. Διονύσιο.

Οι συμπολίτες που συμμετέχουν στην επιτροπή και προέρχονται από τον Καστελόκαμπο, τη Δροσιά, την Παραλία Προαστίου, τα Μποζαΐτικα, την Αγυιά, την Τερψιθέα και τον Άγιο Διονύσιο, οργανώνονται και πάλι διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να δεχθούν πισωγυρίσματα.

Οι εκπρόσωποί τους δηλώνουν έτοιμοι να αντιδράσουν όσο δυναμικά χρειαστεί προκειμένου οι μελέτες που τους παρουσίασε η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και η οποία περιλαμβάνει τη βύθιση της γραμμής, να υλοποιηθούν κανονικά.

Όπως εξηγεί μάλιστα ο πρόεδρος του συλλόγου Καστελοκάμπου, οι συμπολίτες ετοιμάζουν ήδη υπόμνημα προς τον νέο υπουργό Κώστα Καραμανλή στο οποίο θα του αναλύουν τα δεδομένα που υπάρχουν με τις μελέτες και τα εξασφαλισμένα 130εκ. ευρώ.

Παράλληλα θα του ζητούν να συνάντηση ώστε δια ζώσης να του εξηγήσουν τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει για τις περιοχές τους μια πιθανή επίγεια διέλευση.

Επιτίθεται ταυτόχρονα στον νέο πρόεδρο του ΟΣΕ, Κώστα Σπηλιόπουλο, τον οποίο κατηγορεί ότι εξ’ αρχής ήταν υπέρμαχος τις επιφανειακής διέλευσης του τρένου.

Ωστόσο προτίθενται να τον δουν, αφού πρώτα ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης έχει μια πρώτη επαφή μαζί του, καθώς και με τον πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ.

Σε κάθε περίπτωση οι συμπολίτες επισημαίνουν ότι είναι με το «όπλο παρά πόδα» για νέο κύκλο δυναμικών κινητοποιήσεων καθώς σε καμία των περιπτώσεων δεν θ’ αφήσουν να υπάρξει απώλεια όσων αυτή την στιγμή φαίνονται κεκτημένα με την υπόθεση της υπογειοποίησης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις