Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του πολυαναμενόμενου Χριστουγεννιάτικου Κοντσέρτου της Πολυφωνικής

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του πολυανα...

Η προετοιμασία για το κοντσέρτο - θεσμό έχει ξεκινήσει από τον Μάιο

Ήδη από τον περασμένο Μάιο, έχουν ξεκινήσει οι οργανωτικές προετοιμασίες του Καλλιτεχνικού Ομίλου της Πολυφωνικής Χορωδίας για το κατ’ έθιμο διήμερο Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο στις 21 & 22 Δεκεμβρίου 2019. Είναι γνωστό στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο, πως οι 350 συμμετέχοντες (Ορχήστρες, χορωδίες, σολίστ κ.α.) με τις εξαίσιες ερμηνείες τους και σε χαρμόσυνο εορταστικό κλίμα, χαρίζουν, όπως πάντα, σπάνια αγαλλίαση στο πολυπληθές κοινό, που τους παρακολουθεί κυριολεκτικά μαγεμένο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Πολυφωνικής.

Από φέτος, συνδιοργανωτής, στο πλάι του Ομίλου της «Πολυφωνικής Χορωδίας», στο μοναδικό αυτό «Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο» θα είναι η Εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Η συγκεκριμένη, εορταστική, διήμερη συναυλία, αποτελεί μία από τις πλέον λαμπερές, πολυαναμενόμενες και sold-out εκδηλώσεις του Οργανισμού της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ», που ξεκινώντας δειλά-δειλά το 1996, έχει γίνει θεσμός  και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παραγωγές σε όλη την Ελλάδα, αφού η φήμη του «Χριστουγεννιάτικου Κοντσέρτου», έχει ξεπεράσει, προ πολλού, τα όρια της Πάτρας, συνεχίζει η σχετική ανακοίνωση.  

Το έργο της Πολυφωνικής, του μεγαλύτερου Πολιτιστικού Οργανισμού της πόλης της Πάτρας, με πέραν των 800 μελών στις τάξεις της, είναι Πανελλήνια αλλά και γνωστό και αναγνωρισμένο και στο εξωτερικό. Πέρασαν 36 χρόνια από την ίδρυση της, τον Απρίλιο του 1983 και συνεχίζει τη δημιουργική και επιτυχημένη της πορεία, κατά τη διάρκεια της οποίας, μετράει άνω των 1.000 συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, βραβεύσεις σε περισσότερους από 80 διεθνείς και εθνικούς διαγωνισμούς, πολυάριθμες τιμητικές διακρίσεις από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και συμμετοχές σε συναυλίες με μεγάλους Έλληνες συνθέτες, όπως Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μαρκόπουλο, Πλέσσα, Αντωνίου, Μικρούτσικο, Σπανό, Κατσαρό, Μαρουδή, Κλάββα, Τενίδη, Κηπουργό, Βασιλειάδη, Κορκολή, επιφανείς ερμηνευτές και αρχιμουσικούς κ.α.

«Δύναμή» της, τα ένδεκα (11) τμήματα του Οργανισμού: ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ, ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ, ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ, ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ, ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ. Γ.Φ.Σ. «ΕΜΜΕΛΕΙΑ», ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ, ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ, ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ «VIBRATO», Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ «ΗΛΙΟΔΩΡΙΑ» και το ΩΔΕΙΟ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ.

 Επικεφαλής τους, διακεκριμένοι Μαέστροι, Αρχιμουσικοί, Θεατρολόγοι, μουσικοί- καθηγητές, οι οποίοι, μαζί με τα μέλη των τμημάτων, εργάζονται ακάματα και με κάθε ανιδιοτέλεια, με κοινό τους όραμα τη μακρά πορεία της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ στο μέλλον.

Πληροφορίες: Κορίνθου 280-Γούναρη, τηλ. 2610222248 & 2610279679. www.polyphonikipatras.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture