Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η λογοτεχνική "Καρδερίνα" προβάλλεται και στις Πατρινές αίθουσες

Η λογοτεχνική "Καρδερίνα" προβ...

Στο φιλμ που έχει βασιστεί στο βιβλίο της Ντόνα Ταρτ, παίζει και η Νικόλ Κίντμαν

Aπό την Πέμπτη 19/9/2019 ξεκίνησε να παίζεται στη χώρα μας το κοινωνικό φιλμ «Η Καρδερίνα – Τhe Goldfinch» σε σκηνοθεσία του Τζον Κρόουλι, μία τρυφερή & συγκινητική μεταφορά του βραβευμένου με Πούλιτζερ βιβλίου «Η Καρδερίνα» της Ντόνα Ταρτ στην μεγάλη οθόνη από τον σκηνοθέτη του υποψήφιου για Όσκαρ φιλμ «Μπρούκλιν», Τζον Κρόουλι, όπως έγραψε το flix.gr που δίνει στην ταινία βαθμό 6 στα 10 προσθέτοντας πως είναι μια ταινία που δεν κατορθώνει να ανοίξει τα φτερά της με τον συγκλονιστικό τρόπο που θα ήθελες.

Το φιλμ παίζεται και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare, στην Ακτή Δυμαίων, σε διανομή της Tanweer.

Στις ΗΠΑ όπου η ταινία ξεκίνησε την πορεία της στις αίθουσες στις 13/9/2019, αντιμετωπίστηκε κάπως χλιαρά από κριτικούς και κοινό. Τις πρώτες έξι μέρες προβολής της, έως δηλαδή και τις 18/9 οι εισπράξεις της είχαν φτάσει τα 3,6 εκατ. δολάρια, νούμερο που θεωρήθηκε σχετικά χαμηλό ενώ και οι κριτικές δεν φαίνεται να έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα με τον μέσο όρο στο metacritic να είναι 40%.

Σύμφωνα με το στόρι, η τελευταία φορά που ο 13χρονος Θίο Ντέκερ είδε τη μητέρα του, εκείνη γλιστρούσε μακριά του σε μία από τις αίθουσες του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης. Δευτερόλεπτα μετά, μία βόμβα τρομοκρατικής επίθεσης εκρήγνυται, καταστρέφοντας ανεκτίμητα έργα τέχνης και την ίδια τη ζωή του Θίο. Τα επόμενα τρικυμιώδη χρόνια ενώ ο Θίο ενηλικιώνεται, παραμένει αγκιστρωμένος σε ένα πολύτιμο αντικείμενο, έναν πίνακα ζωγραφικής, ανεκτίμητης αξίας, την Καρδερίνα του Δανού ζωγράφου Κάρελ Φαμπρίτσιους που αποτελεί και τη μόνη απτή σύνδεση με τη μητέρα που έχασε εκείνη τη φριχτή μέρα.

"Είναι ίσως ο υπερβολικός σεβασμός στις σελίδες της Ντόνα Ταρτ και στο κοινό που τις έχει αγαπήσει και που ελπίζει να δει μια πιστή αναπαράσταση τους στην οθόνη, ή η σχετική αδυναμία του φιλμ να μεταφέρει την ρευστή αίσθηση της εσωτερικής ζωής του ήρωά της σε δυο κομβικές περιόδους της ζωής του, που στέκονται εμπόδιο στο να αποκτήσει την εκρηκτική συναισθηματική ηχώ την οποία υπόσχεται από την αρχή μα που ποτέ τελικά δεν παραδίδει στην ένταση που θα ήθελες", διερωτάται στην κριτική του το flix.gr προσθέτοντας “πως ακόμη κι έτσι όμως η κινηματογραφική αυτή «Καρδερίνα», πανέμορφη, ακαταμάχητα κομψή και μετρημένη κατορθώνει να βρίσκει συχνά τις σωστές νότες σε στιγμές που σου καρφώνουν την καρδιά σαν την μύτη μιας καρφίτσας, έχοντας στο κέντρο της ιστορίας της την διαχείριση της απώλειας και την απόπειρα να ξαναφτιάξεις κάτι σαν μια καινούρια ζωή από τα συντρίμμια της παλιάς σου”.

Στην ταινία που διαρκεί 149 λεπτά, πρωταγωνιστούν ο μικρός Όουκς Φέγκλεϊ που τον είχαμε δει το 2016 στο «Ο Πιτ & ο δράκος του» του Ντέιβιντ Λόουερι, ο Ανσελ Ελγκορτ, η Νικόλ Κίντμαν, ο Τζέφρι Ράιτ, ο Λουκ Γουίλσον και η Σάρα Πόλσον.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture