Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Μέσα Νοεμβρίου αναμένεται στη χώρα μας το "The Irishman" του Μ. Σκορσέζε

Μέσα Νοεμβρίου αναμένεται στη χώρα μας τ...

Η ταινία του Netflix θα βγει στις ΗΠΑ την 1η Νοεμβρίου 2019

Για την 1η Νοεμβρίου 2019 έχει καθοριστεί η έξοδος της πολυαναμενόμενης νέας ταινίας του βραβευμένου με Όσκαρ Αμερικανού σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορσέζε, «Τhe Irishman», η οποία αποτελεί παραγωγή της δημοφιλούς πλατφόρμας Netflix. Όπως έγινε πέρυσι και με το «Ρόμα» του Αλφόνσο Κουαρόν που παίχθηκε και στις αίθουσες πριν την έξοδο του στις οθόνες του Netflix, αναμένεται να γίνει σχεδόν το ίδιο και με το «The Irishman», το οποίο έχει και σοβαρές Οσκαρικές βλέψεις και πιθανότητες. Όπως σχολιάζει το flix.gr, μπορεί η σχέση του Netflix με την παραδοσιακή κινηματογραφική διανομή να είναι μάλλον ακανθώδης ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ότι μερικές από τις ταινίες της πλατφόρμας είναι πολύ μεγάλες για να περιοριστούν μόνο στην οικιακή τους προβολή και θα ήταν κρίμα και άδικο και για τους χιλιάδες σινεφίλ ανά τον κόσμο.

Κάπως έτσι και παρ΄ότι αρκετές από τις Αμερικανικές αλυσίδες πολυκινηματογράφων αρνούνται να προβάλουν το «The Irishman» καθώς σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους η έξοδός της ταινίας στις αίθουσες ένα μήνα μόνο πριν την προβολή του στο Netflix δεν «σέβεται» τους κανόνες της αγοράς, έχει ήδη προγραμματιστεί μια ευρεία διανομή στις αίθουσες την 1η Νοεμβρίου όπως προείπαμε ενώ θα προηγηθεί η επίσημη πρεμιέρα του στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης στις 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Η νέα ταινία του Σκορσέζε (Ο Ταξιτζής, Οργισμένο Είδωλο) προγραμματίζεται να βγει στις αίθουσες σε ολόκληρο τον κόσμο, κάτι που αναμένεται να συμβεί και στην Ελλάδα, αφού το πείραμα της διανομής της ταινίας «Ρόμα» πέρυσι (στην Πάτρα την είδαμε στην 2η αίθουσα του Πάνθεον) κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένο ακόμη κι αν η κινηματογραφική της διανομή ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα με την προβολή του «Ρόμα» στο Netflix.

Στην περίπτωση του «The Irishman» το οποίο υπήρξε αντικείμενο πόθου και προσφορών πολλών εταιριών διανομής στην χώρα μας, το πιθανότερο είναι πως η κινηματογραφική έξοδός του θα γίνει πιο «ελαστικά» απ΄ότι εκείνη του «Roma», με το φιλμ να φτάνει στις αίθουσες της Ελλάδας πιθανότατα στις 14 Νοεμβρίου 2019 (στο Netflix θα ντεμπουτάρει στις 27 Νοεμβρίου).

Είναι γεγονός πως και πολλοί Πατρινοί σινεφίλ ρωτούν με ενδιαφέρον και αδημονία πότε θα έρθει το «The Irishman» του Μάρτιν Σκορσέζε.

Οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο και Τζο Πέσι πρωταγωνιστούν στην ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε, το σενάριο υπογράφει ο Στιβ Ζέλιαν του «Moneyball» και η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Ροντρίγκο Πριέτο των «Silence» και «The Wolf of Wall Street – Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ» επίσης του Σκορσέζε. Το «Irishman» αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του best-seller «I Heard You Paint Houses» (2003) του Τσαρλς Μπραντ που αφηγείται την αληθινή ιστορία του Φρανκ Σίραν, διαβόητου γκάνγκστερ και μέλους του μεγαλύτερου συνδικάτου, στο οποίο ήταν επικεφαλής ο Τζίμι Χόφα και αυτός που θεωρείται ότι τον σκότωσε. Η ταινία χαρακτηρίζεται ως ένα επικό φιλμ για το οργανωμένο έγκλημα στη μεταπολεμική Αμερική.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture