Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στις 3 Οκτωβρίου 2019 στην Ελλάδα ο "Joker" - Χοακίν Φίνιξ

Στις 3 Οκτωβρίου 2019 στην Ελλάδα ο &quo...

Μετά την βράβευση του στο Φεστιβάλ Βενετίας μπαίνει μπροστά για την ερχόμενη Οσκαρική κούρσα

Θεωρείται ήδη από τις πλέον αναμενόμενες ταινίες της νέας περιόδου και η βράβευση της στο 76ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας με τον Χρυσό Λέοντα, ανεβάζει κι άλλο τις πιθανότητες, η ταινία «Joker» του Τοντ Φίλιπς (γι’ αυτή ο λόγος) να κατοχυρώσει μία βασική θέση στην ερχόμενη Οσκαρική κούρσα.

Το περιοδικό Time στο νέο του τεύχος, σε για τα πιο ενδιαφέροντα φιλμ της νέας φθινοπωρινής περιόδου, συγκαταλέγει το «Joker» ανάμεσα στις ταινίες που θα πρωταγωνιστήσουν.

 Στο μεταξύ το σχετικό διαφημιστικό πόστερ ήδη φιγουράρει στα Odeon Veso Mare ενόψει της προγραμματισμένης εξόδου του φιλμ σε διανομή της Tanweer, στις 3 Οκτωβρίου 2019, ταυτόχρονα και με την πρεμιέρα του στις ΗΠΑ.

Την ταινία υπογράφει σκηνοθετικά ο Τοντ Φίλιπς, ο οποίος συνυπογράφει και το σενάριο με τον Σκοτ Ρίβερ.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Χοακίν Φίνιξ που ήδη συζητείται η απόλυτη μετμόρφωση και «κατάδυση» του στον συγκεκριμένο ρόλο και οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ζάζι Μπιτζ, Φράνσις Κόνροϊ, Μαρκ Μάρον, Μπιλ Καμπ, Γκλέν Φλέσλερ, Σι Γουίγκαμ, Μπρετ Κάλεν, Ντάγκλας Χοτζ και Τζος Πάις.

Ο Joker του σπουδαίου και τρεις φορές υποψήφιου για Όσκαρ πρωταγωνιστή Χοακίν Φίνιξ (The Master, Walk the Line) και του ευφυούς δημιουργού Τοντ Φίλιπς (Hangover, Σκυλιά του Πολέμου) απέσπασε λοιπόν τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία. Βέβαια πολλοί ανέμεναν και βράβευση της ερμηνείας του Φίνιξ, κάτι που τελικά δεν έγινε αλλά η συνολική βράβευση του φιλμ και μάλιστα με το κορυφαίο «έπαθλο» του ιστορικού και λαμπερού Φεστιβάλ της Βνεετίας λέει πολλά. Η πολυσυζητημένη νέα εκδοχή του νοσηρού ήρωα κάνει τη διαφορά και επικεντρώνεται στη γένεση του εμβληματικού κακού, όπως ξεπήδησε από την περιθωριακή προσωπικότητα ενός μοναχικού ανθρώπου στην εχθρική Γκόθαμ των ‘80ς, που ποτέ δεν του έδωσε μία ευκαιρία. Ο Τοντ Φίλιπς ξετυλίγει μεθοδικά μία αλληγορική σπουδή χαρακτήρα και ο Φίνιξ μεταμορφώνεται εντυπωσιακά σε μία καθηλωτική ερμηνεία, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Στην ταινία εμφανίζεται και ο 2 φορές τιμημένος με Όσκαρ Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ένας ηθοποιός μύθος με ερμηνείες σε ταινίες όπως τα Taxi Driver, Οργισμένο Είδωλο, κ.α.

Σύνοψη

Πάντα μόνος ανάμεσα στο πλήθος, ο Άρθουρ Φλεκ (Χοακίν Φίνιξ) αναζητά να συνδεθεί. Καθώς περιφέρεται στην εχθρική Γκόθαμ, ο Άρθουρ φοράει δύο μάσκες. Τη μία τη βάφει ο ίδιος στο πρόσωπο του κάθε πρωί που δουλεύει ως κλόουν.

Τη δεύτερη δεν μπορεί να τη βγάλει ποτέ. Είναι η μεταμφίεση που κρύβει τη μάταιη προσπάθεια του να γίνει μέρος του κόσμου γύρω του και όχι απλώς ένας καταπατημένος άντρας.

Ορφανός από πατέρα, ο Άρθουρ έχει μία αδύναμη μητέρα, που τον φωνάζει Happy, το παρατσούκλι που του καλλιεργεί ένα μόνιμο, σπασμωδικό χαμόγελο για να κρύψει τον πόνο μέσα του.

Αλλά, κάθε φορά που τον περιγελούν, αυτός ο κοινωνικά απόβλητος άντρας εκτροχιάζεται ακόμα περισσότερο.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture