Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στις 12/9 στην Ελλάδα έρχεται η ταινία "Η ΄Έπαυλη με τα Μυστικά"

Στις 12/9 στην Ελλάδα έρχεται η ταινία &...

Την έχει σκηνοθετήσει ο Αργεντίνος Πάμπλο Τραπέρο

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2019 προγραμματίζεται να βγει στις Ελληνικές αίθουσες το φιλμ «Η Έπαυλη με τα Μυστικά - La Quietud». Πρόκειται για τη νέα ταινία του βραβευμένου Αργεντίνου σκηνοθέτη Πάμπλο Τραπέρο (Η Φαμίλια, 7 ημέρες στην Αβάνα), που συμμετείχε στα Διεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ της Βενετίας και το Τορόντο και έχει χαρακτηριστεί ως ένα δυνατό δράμα για τον κόσμο των γυναικών, τις οικογενειακές σχέσεις και όλα αυτά που μας ενώνουν και ταυτόχρονα μας χωρίζουν απ’ την οικογένεια.

Μετά από χρόνια απουσίας και με αφορμή την ξαφνική ασθένεια του πατέρα της, η Εουχένια επιστρέφει στη «Γαλήνη», την έπαυλη της οικογένειας της κοντά στο Μπουένος Άιρες, όπου επανενώνεται με τη μητέρα και την αδελφή της.

Οι τρεις γυναίκες αναγκάζονται να έρθουν αντιμέτωπες με τις πληγές και τα σκοτεινά μυστικά του κοινού τους παρελθόντος στη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας.

Παράπονα, αντιζηλίες και θαμμένα μυστικά θα έρθουν στην επιφάνεια και θα ενισχυθούν από την παράξενη φυσική ομοιότητα μεταξύ των δύο αδελφών.

Σημείωμα σκηνοθέτη

«Η έπαυλη με τα μυστικά» είναι μια ταινία για το γυναικείο σύμπαν και την αδερφική αγάπη. Στην αρχή της ιστορίας, η Εουχένια και η Μία (οι βασικοί μας χαρακτήρες) μοιάζουν πολύ, αλλά όσο προχωράει η ιστορία παίρνει διαφορετική τροπή, ακολουθεί τα διαφορετικά μονοπάτια που ακολούθησαν αυτές οι γυναίκες στη ζωή τους και τις φέρνει αντιμέτωπες με το ταραγμένο παρελθόν των γονιών τους.

Η ταινία λαμβάνει χώρα σε ένα τεράστιο κι όμορφο σπίτι- -La Quietud- κάπου στην αχανή εξοχή έξω από το Μπουένος Άιρες. Η ατμόσφαιρα είναι γεμάτη αναμνήσεις, ωστόσο το εχθρικό παρελθόν και τα μυστικά του διαταράσσει τις σχέσεις των χαρακτήρων. 

Η αποπνικτική ύπαιθρος είναι ένας χαρακτήρας από μόνη της, που δίνει ζωή στις σχέσεις των γονέων, των παιδιών και των εραστών. Τα ήσυχα τοπία που αγκαλιάζουν τις γυναίκες την ημέρα καθώς κινούνται ανάμεσα από ζώα και δέντρα, έρχονται σε τέλεια αντίθεση με τη νύχτα, όταν η εκκωφαντική ησυχία αποκαλύπτει την ιστορία που κρύβουν αυτοί οι τοίχοι.

Η «Έπαυλη με τα Μυστικά» προσκαλεί το θεατή να ανακαλύψει το μοναδικό βάθος αυτών των χαρακτήρων, της ιστορίας τους και του περιβάλλοντος τους. Τον καλεί να βυθιστεί στο συναισθηματικό λαβύρινθο όπου απεγνωσμένοι και όμορφοι χαρακτήρες θα πουν την ιστορία τους». - Πάμπλο Τραπέρο

*Ο Πάμπλο Τραπέρο έχει γεννηθεί στο Σαν Χούστο της Αργεντινής το 1971. Το 1999 σκηνοθέτησε την 1η του μεγάλου μήκους ταινία, Mundo Grúa (Κόσμος/ Γερανός), που απέσπασε το βραβείο των κριτικών στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

Το 2002, ίδρυσε τη δική του εταιρία παραγωγής, τη Matanza Cine. Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινίας του, El Bonaerense (2002), έκανε την πρεμιέρα της στις Κάννες,  η επόμενη, Familia Rodante  (Περιπλανώμενη οικογένεια) (2004) στη Βενετία, και το Nacido y Criado (Γέννημα- θρέμμα) (2006) στο φεστιβάλ του Τορόντο.

Το 2008, η ταινία Leonera, συμμετείχε στο Επίσημο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Καννών και σύστησε στο ευρύ κοινό τη Μαρτίνα Γκούσμαν, μούσα, ηθοποιό και παραγωγό του Τραπέρο. Επέστρεψε στις Κάννες  και το τμήμα Un Certain Regard, το 2010 με το Carancho (Το αρπαχτικό) και το 2012 με το Elefante Blanco (Λευκός ελέφαντας), ενώ το 2014 ο Τραπέρο ήταν πρόεδρος της Επιτροπής του Un Certain Regard.

*Η τελευταία του ταινία El Clan (Η φαμίλια) απέσπασε τον Αργυρό Λέοντα καλύτερης σκηνοθεσίας από το Φεστιβάλ της Βενετίας το 2015 καθώς και το βραβείο Goya καλύτερης ταινίας.  

Στο φιλμ "Η Έπαυλη με τα Μυστικά" που ενδεχομένως να δούμε και στην Πάτρα παίζουν οι Bérénice Bejo, Martina Gusmán και ο Édgar Ramírez.

Διανομή από Seven Films.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture