Back to Top
ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2020

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ρόμι Σνάιντερ & Υβ Μοντάν από τον Κινητό Κινηματογράφο του Νίκου Καββαδία στο Ιόνιο στην Πλαζ

Ρόμι Σνάιντερ & Υβ Μοντάν από τον Κινητό Κινηματογράφο του Νίκου Καββαδία στο Ιόνιο στην Πλαζ

Την Πέμπτη 12/9/2019 στις 21.30 - Η ταινία είναι το "Σεζάρ και Ροζαλί"

Μία ακόμα προβολή από τον "Γυμνό Οφθαλμό", του Κινητού Κινηματογράφου Πατρών 2019 έχει προγραμματιστεί στο πανέμορφο Ιόνιο Music Club Live στην Πλαζ στην Αγυιά, την Πέμπτη 12/9/2019 στις 21.30 όπου θα παιχθεί το Γαλλικό φιλμ "Σεζάρ και Ροζαλί".

Όλες οι προβολές όπως εξηγεί ο Νίκος Καββαδίας του «Γυμνού Οφθαλμού», αποτελούν μια διαρκή γενική πρόβα για την σχεδιαζόμενη από το ερχόμενο καλοκαίρι μεταμόρφωση του μοναδικού "Ιονίου" σε θερινή κινηματογραφική αίθουσα, που, εδώ και χρόνια, ντροπιαστικά λείπει από την πόλη.

Μετά τον "Τυχοδιώκτη του Ρίο" του Φιλίπ ντε Μπροκά σειρά έχει άλλη μια σπουδαία Γαλλική ταινία. Πρόκειται την ταινία "Σεζάρ και Ροζαλί", μια εξαιρετική σπουδή πάνω στον Έρωτα από τον Κλωντ Σωτέ.

Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος και την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα.

Διοργανωτές: "Γυμνός οφθαλμός" - ΙΟΝΙΟ Live Music Club.

Συν-διοργάνωση: Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος / Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Νικόλαος Ε. Καββαδίας ("γυμνός οφθαλμός")

Τεχνική Κάλυψη: Νικηφόρος Σπίνος (NS Sound)

Είσοδος: 3 ευρώ.

«ΣΕΖΑΡ ΚΑΙ ΡΟΖΑΛΙ» του ΚΛΩΝΤ ΣΩΤΕ

Σκηνοθεσία: Claude Sautet

Σενάριο: Jean-Loup Dabadie, Claude Sautet, Claude Néron

Μουσική: Philippe Sarde

Ηθοποιοί: Yves Montand, Romy Schneider, Sami Frey.

Χώρα Παραγωγής: Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία

Έτος Παραγωγής: 1972

Διάρκεια: 104 Λεπτά.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Μια λυρική, ευαίσθητη ταινία που μιλά για τον έρωτα, την ελευθερία, την φιλία και τις επιλογές, που καθορίζουν, τελικά, την ζωή ενός ανθρώπου.

Μια νέα και όμορφη γυναίκα ζει ευτυχισμένη πλάι σ' έναν γοητευτικό και πλούσιο άνδρα, που το μόνο του ελάττωμα είναι, ότι είναι υπερβολικά σίγουρος για τον εαυτό του.

Μια μέρα, εντελώς αναπάντεχα, τα γαλήνια συναισθηματικά νερά της Ροζαλί ταράζονται από την εμφάνιση του παλιού νεανικού έρωτά της. Εκείνη, λες και είναι μαθήτρια, εγκαταλείπει τον άνδρα της και ακολουθεί το παρελθόν της. Ο μέχρι τότε σίγουρος για τον εαυτό του Σεζάρ απελπίζεται και ταπεινωμένος την ακολουθεί με την σειρά του και της ζητεί να επιστρέψει. Όχι μόνη. Της προτείνει να ζήσουν και οι τρεις μαζί, κάτι που γίνεται έστω κι αν μοιάζει ασυνήθιστο.

Όμως, κατά περίεργο τρόπο, μεταξύ των δύο ανδρών αναπτύσσεται μια βαθιά, δυνατή και ειλικρινής φιλία...

Τότε η Ροζαλί νιώθει μόνη, αποξενωμένη και απομονωμένη.

Μ' ένα θέμα, που θυμίζει την ταινία "Ζιλ και Ζιμ", ο Κλοντ Σοτέ πλάθει μια διαπεραστική, ψυχολογική ταινία, που αγγίζει όλα τα διλήμματα των ερωτευμένων. Αλλά ταυτόχρονα και μια σπουδή πάνω στα κοινωνικά ήθη της δεκαετίας του '70...

Η χημεία, που αναπτύσσεται στην μεγάλη οθόνη, ανάμεσα στην Ρόμι Σνάιντερ και τον Υβ Μοντάν, είναι εξαιρετική και φυσικά δεν περνά απαρατήρητη.

Επτά (7) χρόνια μετά, οι δύο σπουδαίοι ηθοποιοί θα συνεργαστούν και πάλι στον κινηματογράφο, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κώστα Γαβρά, στην ταινία: "Η Λάμψη μιας Γυναίκας" (Womanlight / Clair de femme - 1979).

Culture