Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Η Μάργκαρετ Άτγουντ & ο Σαλμάν Ρούσντι υποψήφιοι για το φημισμένο βραβείο Booker

Η Μάργκαρετ Άτγουντ & ο Σαλμάν Ρούσν...

Στις 14 Οκτωβρίου 2019 η απονομή

Η Μάργκαρετ Άτγουντ & ο Σαλμάν Ρούσντι περιλαμβάνονται στους συγγραφείς που επιλέχθηκαν ως υποψήφιοι για το σημαντικό Βρετανικό λογοτεχνικό βραβείο Booker 2019, σύμφωνα με τον κατάλογο των 6 φιναλίστ που ανακοινώθηκε την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019.

Η Καναδή μυθιστοριογράφος και ποιήτρια προτείνεται για το μυθιστόρημά της που φέρει τον τίτλο "The Testaments", την πολυαναμενόμενη συνέχεια του "The Handmaid's Tale" (στα ελληνικά κυκλοφορεί με τους τίτλους "Η ιστορία της πορφυρής δούλης" και "Η ιστορία της θεραπαινίδας"), που αναμένεται να κυκλοφορήσει τις ερχόμενες ημέρες στη μεγάλη Βρετανία.

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Πίτερ Φλόρενς, χαρακτήρισε το "The Testaments", ένα «άγριο και έξοχο μυθιστόρημα που μας μιλάει σήμερα με πίστη και δύναμη». «Η Άτγουντ έθεσε τον πήχυ εξαιρετικά ψηλά. Απογειώνεται», είπε χαρακτηριστικά.

«Η ιστορία της θεραπαινίδας», μια δυστοπία που κυκλοφόρησε το 1985, έγινε επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά το 2017 αναθερμαίνοντας τις πωλήσεις του μυθιστορήματος, η αγγλική έκδοση του οποίου πούλησε πάνω από 8 εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η 79χρονη σήμερα Άτγουντ, η οποία αναφέρεται συχνά ως υποψήφια για το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, έχει κερδίσει ήδη το βραβείο Μπούκερ το 2000 για το ιστορικό μυθιστόρημά της «Ο τυφλός δολοφόνος» (“ The Blind Assassin”).

Βραβευθείς επίσης με Μπούκερ το 1981 για τα «Παιδιά του μεσονυκτίου», ο Σαλμάν Ρούσντι, 72 ετών, επιλέχθηκε για τον “ Quichotte”, μια σύγχρονη εκδοχή του έπους του ήρωα του Θερβάντες που εκτυλίσσεται στην Αμερική.

Οι άλλοι φιναλίστ είναι:

- Ο Νιγηριανός Τσιγκόζι Ομπιόμα για το “ An Orchestra of Minorities”. Ο συγγραφέας ήταν υποψήφιος για το βραβείο και το 2015. Με θέμα έναν εκτροφέα κοτόπουλων σε μια μικρή πόλη της Νιγηρίας, πρόκειται για ένα «παραμύθι οδυσσειακών διαστάσεων που κάνει την καρδιά να χτυπά», σύμφωνα με το μέλος της επιτροπής Άφουα Χιρς

- Η Αγγλο-Νιγηριανή Μπερναντίν Εβαρίστο για το “ Girl, Woman, Other”, ένα χρονικό της ζωής των μαύρων οικογενειών στη Βρετανία

- Η Αμερικανίδα Λούσι Έλμαν για το “ Ducks, Newburyport”, ένα μυθιστόρημα-ποταμό 1.000 σελίδων που διαρθρώνεται γύρω από έναν μονόλογο μιας οικοκυράς του Οχάιο

- Η Ελίφ Σαφάκ, η συγγραφέας με τις περισσότερες αναγνώσεις στην Τουρκία, για το “ 10 Minutes 38 Seconds in This Strange World”, σχετικά με τις αναμνήσεις μιας ιερόδουλης στις φτωχογειτονιές της Κωνσταντινούπολης.

Το βραβείο Μπούκερ, που απονέμεται σε έργα μυθοπλασίας γραμμένα στην αγγλική γλώσσα, θα ανακοινωθεί στις 14 Οκτωβρίου 2019.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture