Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Αφιέρωμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος σε 11 εμβληματικές πόλεις

Αφιέρωμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος σε ...

Θα παιχθούν και 2 φιλμ - ορόσημα για την Αθήνα, το "Delivery" και το "Από την άκρη της πόλης"

Ρώμη, Νέα Υόρκη, Παρίσι, Βερολίνο, Αθήνα: παγκόσμιες μητροπόλεις που «ξεδιπλώνονται» στην ταράτσα του θερινού κινηματογράφου «Λαΐς», σε μια συναρπαστική κινηματογραφική περιπλάνηση, που γίνεται από 12 έως 18 Σεπτεμβρίου 2019 με σταθμούς έντεκα (11) εμβληματικές πόλεις του κόσμου μέσα από τη ματιά δεκατριών (13) σπουδαίων σκηνοθετών.

Πρόκειται για ένα μεγάλο αφιέρωμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος με τίτλο «Κινηματογράφος και Πόλη» που είναι ουσιαστικά συνέχεια του αφιερώματος στον βωβό κινηματογράφο που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στην κατάμεστη αίθουσα «Λαΐς», τον Ιούνιο (σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών).

Θα προβληθούν οι ταινίες «Μανχάταν» του Γούντι Άλεν (Ν.Υόρκη), ο «Πληροφοριοδότης» του Μάρτιν Σκορσέζε (Βοστώνη), «Roma» του Φεντερίκο Φελίνι (Ρώμη), η «Νύχτα» του Μ. Αντονιόνι (Μιλάνο), «400 χτυπήματα» του Φρανσουά Τριφό (Παρίσι), «Τοπκαπί» του Ζυλ Ντασέν (Κωνσταντινούπολη), «Lisbon Story» του Β. Βέντερς (Λισαβόνα), «Palombella Rossa» του Ν. Μορέτι (Ρώμη), «Χιροσίμα, αγάπη μου» του Αλέν Ρενέ (Χιροσίμα), «Το Νακ και πώς να το αποκτήσετε» του Ρ. Λέστερ (Λονδίνο), «Είμαι περίεργη: Κίτρινη» του Β. Σιόμαν (Στοκχόλμη) και 2 ελληνικές ταινίες -ορόσημα (και τοπόσημα): το «Delivery» του Νίκου Παναγιωτόπουλου και «Από την άκρη της πόλης» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη (Aθήνα).

Ταινία έναρξης θα είναι το «Lisbon Story» (12/9, στις 20.30). Το αφιέρωμα θα προλογίσει η πρόεδρος της Ταινιοθήκης της Ελλάδος Μαρία Κομνηνού και οι προβολές θα συνεχιστούν με δύο ταινίες κάθε μέρα (20.30 και 22.30) για μία εβδομάδα.

Κάποιες από τις ταινίες θα προβληθούν σε νέες ψηφιακές κόπιες, άλλες σε κόπιες αρχείου 35 mm, ενώ ορισμένες ταινίες θα έχουν αγγλικούς, εκτός από ελληνικούς, υποτίτλους («H Nύχτα», «400 χτυπήματα», «Lisbon Story», «Είμαι περίεργη: Κίτρινη»).

Τις ταινίες θα προλογίζουν καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και κριτικοί κινηματογράφου.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture