Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας η Eurovision 2020 -ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας η Eurovision...

Ανακοινώθηκε επίσημα η πόλη που θα φιλοξενήσει τον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού

Η πόλη που θα φιλοξενήσει τoν 65o Διαγωνισμού τραγουδιού της Γιουροβίζιον σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕBU θα είναι όπως γράφει και το mikrofwno.gr, το Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Ο Δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ολλανδίας (AVROTROS) ανακοίνωσε πως το Ρότερνταμ θα φιλοξενήσει τον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και οι ημερομηνίες είναι οι εξής. Ο πρώτος ημιτελικός θα διεξαχθεί στις 12 Μαΐου 2020, ο δεύτερος στις 14 Μαΐου 2020 και ο μεγάλος τελικός στις 16 Μαΐου 2020.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έγινε μέσω δίλεπτης εκπομπής που προβλήθηκε στο πρώτο κανάλι του NPO και αφορούσε στις δύο υποψηφιότητες, της πόλης του Μάαστριχτ και του Ρότερνταμ, για τη διοργάνωση της Eurovision 2020. Πρωταγωνιστής ήταν ο νικητής του φετινού διαγωνισμού της Γιουροβίζιον στο Ισραήλ, ο Duncan Laurence.

O διαγωνισμός της Eurovision 2020 αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Ahoy του Ρότερνταμ, χωρητικότητας περίπου 16.000 θέσεων & κεντρικό σύνθημα θα είναι το «Make It Happen». Στην ίδια εγκατάσταση είχε φιλοξενηθεί και η Junior Eurovision του 2007.

Η νίκη του ταλαντούχου Duncan Laurence με την τρυφερή μπαλάντα «Arcade» στον διαγωνισμό της Eurovision 2019, με 498 βαθμούς, έδωσε το δικαίωμα στην Ολλανδία να διοργανώσει τον επόμενο. Η χώρα έχει φιλοξενήσει τον μουσικό θεσμό άλλες τέσσερις φορές κατά το παρελθόν (Χίλβερσουμ 1958, Άμστερνταμ 1970, Χάγη 1976 και 1980). Είχε να κερδίσει την Γιουροβίζιον από το 1975!

Η EBU, σε συνεργασία με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ολλανδίας (AVROTROS), είχαν καλέσει τις πόλεις της χώρας να καταθέσουν την υποψηφιότητά τους για την ανάληψη της διοργάνωσης της Eurovision 2020. Έτσι, στις 10 Ιουλίου 2019, το Άρνεμ, γνωστό και από την ομώνυμη καθοριστική μάχη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που έγινε και ταινία το 1977 από τον Ρίτσαρντ Ατένμπορω, το Μάαστριχτ, η Ουτρέχτη, το Ρότερνταμ και το Χερτόγκενμπος παρέδωσαν τους σχετικούς φακέλους.

Ειδική επιτροπή της EBU και του AVROTROS αξιολόγησε τις υποψηφιότητες των πέντε πόλεων και, στις 9 Αυγούστου 2019, ανακοινώθηκε πως το Μάαστριχτ και το Ρότερνταμ προκρίθηκαν στη 2η φάση της διαδικασίας επιλογής.

Στη συνέχεια, κλιμάκιο της EBU και του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Ολλανδίας (AVROTROS) επισκέφθηκε τις δύο πόλεις, τις προτεινόμενες εγκαταστάσεις και αξιολόγησε εκ νέου τους φακέλους υποψηφιότητας. Έτσι, την Παρασκευή 30/8, ανακοινώθηκε πως ο τόπος που θα φιλοξενήσει τελικά την Eurovision 2020 θα είναι το Ρότερνταμ.

Αναφορικά με τη χώρα μας αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της συμμετοχής της Ελλάδας ή όχι, μετά τη στελέχωση της Δημόσιας τηλεόρασης με το νέο διοικητικό συμβούλιο της.

Η φωτ. είναι από το eurovision.tv

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight