Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Έρχεται 19 Σεπτεμβρίου η ταινία "Η Καρδερίνα" - Βασίζεται στο ομώνυμο βραβευμένο μυθιστόρημα

Έρχεται 19 Σεπτεμβρίου η ταινία "Η ...

Στο καστ του φιλμ, η Νικόλ Κίντμαν, ο Άνσελ Έλγκορτ, η Σάρα Πόλσον, ο Όακς Φέγκλει και ο Τζέφρι Ράιτ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν οι σινεφίλ την έξοδο στις Ελληνικές αίθουσες στις 19 Σεπτεμβρίου 2019 της ταινίας «Η Καρδερίνα – The Goldfinch» που έχει βασιστεί στο μυθιστόρημα της Ντόνα Ταρτ που έχει βραβευτεί ενώ κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Λιβάνη και έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από το αναγνωστικό κοινό.

Από τη Warner Bros. Pictures και τα Amazon Studios λοιπόν, έρχεται η ταινία «Η Καρδερίνα» και άρθρο για το φιλμ έχει το νέο τεύχος του περιοδικού Time. «Η Καρδερίνα» που στις Αμερικάνικες αίθουσες θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, αποτελεί όπως προείπαμε, την κινηματογραφική προσαρμογή του ομώνυμου παγκοσμίου φήμης μυθιστορήματος της Ντόνα Ταρτ, που το 2014 κέρδισε το βραβείο Pulitzer και το Andrew Carnegie Medal of Excellence, στην κατηγορία της μυθοπλασίας.

Σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με BAFTA, Τζον Κρόουλι (του υποψήφιου για Όσκαρ “Brooklyn” με την Σαόρσι Ρόναν), η ταινία «Η Καρδερίνα» διαθέτει ένα πλούσιο καστ με τον νεαρό ηθοποιό Άνσελ Έλγκορτ του “Baby Driver”, ως Τέο Ντέκερ στον πρωταγωνιστικό ρόλο και την τιμημένη με Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου Νικόλ Κίντμαν για το “The Hours” του Στίβεν Ντάλτρι που «σκίζει» και στο τηλεοπτικό “Big Little Lies”, στο ρόλο της κυρίας Μπαρμπούρ.

Ο Θεόδωρος "Θίο" Ντέκερ ήταν 13 ετών όταν η μητέρα του σκοτώθηκε σε βομβιστική επίθεση στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης. Η τραγωδία αυτή αλλάζει την πορεία της ζωής του, γεμίζοντάς τον θλίψη και ενοχή αλλά και δημιουργώντας του την  ανάγκη να αναγεννηθεί, να λυτρωθεί, να αγαπήσει. Παλεύοντας με όλα αυτά, κρατά μέσα του, ως θραύσμα ελπίδας από εκείνη τη μέρα, ένα μικρό κομμάτι από έναν πίνακα, στον οποίο απεικονίζεται μία καρδερίνα σε ένα κλουβί.

Παραγωγοί της ταινίας είναι οι Νίνα Τζέικομπσον (“The Hunger Games", "American Crime Story") και ο Μπραντ Σίμπσον (“World War Z,” «American Crime Story»). Το σενάριο είναι του υποψήφιου για Όσκαρ Πίτερ Στρόγκαν ("Tinker Tailor Soldier Spy"), βασισμένο στο μυθιστόρημα της Ντόνα Ταρτ, το οποίο σημειωτέον έμεινε για 30 εβδομάδες στη λίστα με τα ευπώλητα βιβλία των New York Times.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης ο Όακς Φέγκλεϊ του ριμέικ του “Pete’s Dragon” του Ντέιβιντ Λόουερι το 2016, ο οποίος ενσαρκώνει τον νεαρό Θίο, ο Άνιουριν Μπάρναρντ (“Dunkirk”), που παίζει τον Μπόρις και οι Φιν Γουόλφχαρντ (“Stranger Things,” “It”), ως νεαρός Μπόρις, Σάρα Πόλσον που παίζει την Ξάντρα, Λουκ Γουίλσον (“The Royal Tenenbaums”), που παίζει τον Λάρι και ο μαύρος ηθοποιός Τζέφρι Ράιτ (“The Hunger Games” films), που ενσαρκώνει τον Χόμπι.  

Ακόμα το καστ συμπληρώνουν οι Άσλεϊ Κάμινγκς, Γουίλα Φιτζέραλντ, Αιμέ Λόρενς, Ντένις Ο’ Χέιρ, Μπόιντ Γκέινς, Πίτερ Τζάκσον (“Colony”), ως κύριος Σίλβερ, Λουκ Κλέιντακ, Ρόμπερτ Τζόι (“CSI: NY”), ως Γουέλτι και ο πρωτοεμφανιζόμενος Ράιαν Φουστ, ως Άντι.

Η δημιουργική ομάδα πίσω από τις κάμερες συμπεριλαμβάνει τον βραβευμένο με Όσκαρ διευθυντή φωτογραφίας Ρότζερ Ντίκινς του “Blade Runner 2049”, τον υποψήφιο για Όσκαρ σκηνογράφο Κ. Κ. Μπάρετ (“Her”), τη σχεδιάστρια κοστουμιών, Κάσια Γουαλίκα Μάινμορ (“Bridge of Spies”) και τον μοντέρ Κέλεϊ Ντίξον (“Breaking Bad”).  Η μουσική είναι του Τρέβορ Γκουρέκις (“Bloodline”).

Το φιλμ σε διανομή της Tanweer αναμένεται να το δούμε και στην Πάτρα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture