Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Με ήχους του Παρισιού το σχήμα "La Chanteuse" στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου

Με ήχους του Παρισιού το σχήμα "La ...

Στο Βήμα Νέων Καλλιτεχνών στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας τη Δευτέρα 2/9/2019 στις 21.00

Με τους μαγευτικούς ήχους του Παρισιού, σε μια ξεχωριστή μουσικοποιητική παράσταση από το μουσικό σχήμα  «La chanteuse» και τις υπέροχες μελωδίες από τον βραβευμένο πιανίστα και συνθέτη Ανδρέα Φοίβο Αποστόλου ξεκινούν οι εκδηλώσεις της ενότητας «Βήμα Νέων Καλλιτεχνών» του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ, στο δροσερό αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, στην άνω πόλη.

Τέσσερις (4) αξιόλογοι Αχαιοί  καλλιτέχνες, ο πιανίστας Γιώργος Αναστασόπουλος, ο μπασίστας Χάρης Πεγιάζης, ο ηθοποιός Νίκος Παρασκευόπουλος και η ερμηνεύτρια  Έλενα Παπαδημητρίου συμμετέχουν σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μουσικοποιητική παράσταση που θα «ταξιδεψει» το κοινό στο Παρίσι μέσα από τη σκοτεινή ποίηση των Baudelaire/Μπωντλέρ, Rimbaud, Verlaine και άλλων καταραμένων ποιητών αλλά και από το μελαγχολικό τραγούδι της Edith Piaf και άλλων ερμηνευτών της κλασικής περιόδου του γαλλικού chanson - τραγουδιού.

Πρόκειται για μία παράσταση γεμάτη στίχους, συναίσθημα, πάθος και μορφές που ποτέ δε γερνάνε… γεμάτη απόκοσμες φωνές που μόλις ακουστούν, δεν μπορείς παρά να τις ερωτευτείς, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Ο βραβευμένος πιανίστας και συνθέτης Ανδρέας Φοίβος Αποστόλου αποφοίτησε από το Κλασσικό Ωδείο και το Ωδείο Σκαλκώτα με Δίπλωμα πιάνου «Άριστα» και «Πρώτο Βραβείο Παμψηφεί» σε ηλικία 17 ετών.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Indiana University (Double Master of Music- Piano Performance, Composition) και στο Temple University (Bachelor of Music- Piano Performance) και είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (PhD- Πιάνο). Μελέτησε με τους πιανίστες: Andre Watts, Βίνια Τσόπελα, Alain Lefèvre, Edward Auer, Charles Abramovic και με τους συνθέτες: Claude Baker, Sven-David Sandstrom και Aaron Travers.

 Επελέγη ως πιανίστας του IU New Music Ensemble (NME- Σύνολο Σύγχρονης Μουσικής) για τρία συνεχή χρόνια (2013-2016), υπό τη διεύθυνση του David Dzubay και συνεργάστηκε σε πρεμιέρες με διακεκριμένους συνθέτες όπως: o John Luther Adams, o Steven Mackey, o Anders Hillborg, Sebastian Currier κ.α.

Ηχογράφησε έργα των Ryan Chase και Steve Rouse. Ως σολίστ του NME, έδωσε την πρεμιέρα του έργου του Bernard Rands (Βραβείο Pulitzer) “Three Pieces for Solo Piano” στο Indiana University.

Εμφανίστηκε σε ρεσιτάλ στην Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ρωσία, Αυστρία, Τσεχία, Ισραήλ και Αμερική παρουσιάζοντας έργα κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Οι συνθέσεις του για ορχήστρα, μουσική δωματίου και πιάνο έχουν παρουσιαστεί σε συναυλίες στην Αμερική, Πορτογαλία, Ρωσία, Ισπανία και Ελλάδα.

Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια με τους πιανίστες: Robert Levin, Dmitri Bashkirov, Boris Berman, Tatiana Zelikman και με τους συνθέτες: George Tsontakis και David Rakowski. Μέντοράς του στην καλλιτεχνική και ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία είναι η Βίνια Τσόπελα.

Στο Πανεπιστήμιο Indiana, κατείχε τη θέση Associate Instructor διδάσκοντας πιάνο σε φοιτητές εξειδίκευσης, πιάνο ως μάθημα επιλογής και ενορχήστρωση, διαμορφώνοντας δική του διδακτέα ύλη. Ως Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έχει διδάξει μαθήματα πιάνου και μουσικής δωματίου, καθώς και έχει δώσει διαλέξεις σε μαθήματα ενορχήστρωσης, ατονικής θεωρίας και μουσικής δημιουργίας.  Έχει επίσης δουλέψει στο IU Ballet Theater Productions ως πιανίστας και συνοδός σε παραγωγές όπως Λίμνη των Κύκνων, Καρυοθραύστης και Pulcinella. 

Δραστηριοποιείται στον χώρο της κινηματογραφικής μουσικής και έχει συνθέσει soundtracks για παραγωγές στην Αμερική (Los Angeles, Philadelphia), Αγγλία και Ελλάδα. 

Ως πιανίστας-συνθέτης: Πρώτο Βραβείο και Ειδική Μνεία- 27oς Διεθνής Διαγωνισμός «IBLA Grand Prize» (2018), Ιταλία.

Ως πιανίστας: Bραβείο «Marina Bondarenko» Τel- Hai International Piano Masterclasses (2016), Iσραήλ, Πρώτο Βραβείο- «Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer» (2011), Ελλάδα. 

Ως συνθέτης: Πρώτο Βραβείο «Cum Laude Music Awards» (2017), Ισπανία. Πρώτο Βραβείο 16ος Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης Κοζάνης (2014), Ελλάδα.

 Ως συνθέτης, έχει γράψει έργα για πιάνο, σύνολα μουσικής δωματίου, χορωδία, συμφωνική ορχήστρα και μουσική για χορό, θέατρο και κινηματογράφο. Το συμφωνικό του έργο «Van- 1915», εμπνεύστηκε από την Γενοκτονία των Αρμενίων και δημοσιεύτηκε από τον εκδοτικό οίκο Indiana University Press (Μάιος 2016).

Το βραβευμένο έργο του για πιάνο “Metamorphosis” (Πρώτο Βραβείο/ Καλύτερο Σύγχρονο Έργο- «Cum Laude Awards») είναι στο CD με τίτλο «In Crescendo».

Γενική είσοδος στη συναυλία: 5€.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture