Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στις 3 Οκτωβρίου 2019 θα δούμε στις αίθουσες τον "Joker"-Χοακίν Φίνιξ

Στις 3 Οκτωβρίου 2019 θα δούμε στις αίθο...

Η ερμηνεία του έχει σοβαρές πιθανότητες να φτάσει στα Όσκαρ, έγραψε η Usa Today

Στις 3 Οκτωβρίου 2019 μαζί με την έξοδο της στις ΗΠΑ θα δούμε και στην χώρα μας τη νέα πολυαναμενόμενη ταινία «Joker» σε σκηνοθεσία του Τοντ Φίλιπς και σενάριο επίσης του Τοντ Φίλιπς και του Σκοτ Ρίβερ.

Στην ταινία που 31 Αυγούστου 2019 θα κάνει και την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 76ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας, πρωταγωνιστούν ο Χοακίν Φίνιξ στο ρόλο του Τζόκερ και οι Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ζάζι Μπιτζ, Φράνσις Κόνροϊ, Μαρκ Μάρον, Μπιλ Καμπ, Γκλέν Φλέσλερ, Σι Γουίγκαμ, Μπρετ Κάλεν, Ντάγκλας Χοτζ και Τζος Πάις.

Μάλιστα σε άρθρο της η Αμερικάνικη εφημερίδα Usa Today (29/8/2019) έγραψε πως η ερμηνεία του Χοακίν Φίνιξ είναι αξιοπρόσεκτη και θα πρέπει να την πάρουμε στα σοβαρά μιας και μπορεί να φτάσει έως τα ερχόμενα Όσκαρ.

Η πρωτότυπη ιστορία του "Τζόκερ" σε σκηνοθεσία του Τοντ Φίλιπς εξερευνά τον κόσμο του Άρθουρ Φλεκ. Ο Άρθουρ, τον οποίο ενσαρκώνει εκπληκτικά ο Χοακίν Φίνιξ, είναι ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει την σκληρότητα και την απόλυτη περιφρόνηση της κοινωνίας, ταυτόχρονα με την αδιαφορία ενός συστήματος που του επιτρέπει να περνά από την ευάλωτη πλευρά στην καταστροφική.

Ο Άρθουρ δουλεύει ως κλόουν το πρωί και ως stand up κωμικός τα βράδια. Πολύ γρήγορα συνειδητοποιεί ότι ο περίγελος είναι ο ίδιος και όχι αυτά που λέει ή κάνει. Το ανεξέλεγκτο γέλιο του που ξεσπά τις λάθος στιγμές, αποδεικνύει ότι αδυνατεί να συντονιστεί με το κοινό του. Κι όσο προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση τόσο περισσότερο γελοιοποιείται και αφήνει τον εαυτό του εκτεθειμένο, ακόμα και σε περιστατικά βίας.

Ο Άρθουρ, ο οποίος είναι αφιερωμένος στη φροντίδα της “εύθραυστης” μητέρας του, είναι σε διαρκή αναζήτηση της πατρικής αγάπης που δεν είχε ποτέ. Ψάχνει να την βρει είτε στον πλούσιο επιχειρηματία Τόμας Γουέιν, είτε στον παρουσιαστή της τηλεόρασης, Μιούρεϊ Φράνκλιν (το ρόλο ερμηνεύει ο 2 φορές τιμημένος με Όσκαρ Ρόμπερτ Ντε Νίρο). Καθώς κινείται σε έναν υπαρξιακό φαύλο κύκλο, μεταξύ πραγματικότητας και τρέλας, αρκεί μια λανθασμένη επιλογή του, για να προκαλέσει μια αλυσιδωτή αντίδραση κλιμακούμενων και, τελικά, ολέθριων γεγονότων.

Ο 49χρονος Τοντ Φίλιπς έχει σκηνοθετήσει έως σήμερα κυρίως κωμωδίες όπως τα Road Trip (2000), Old School (2003), Starsky & Hutch (2004), The Hangover το 2009 καθώς και τα Hangover 2 & 3 το 2011 και το 2013 και το Due Date (2010) ενώ το 2016 σκηνοθέτησε την περιπέτεια «War Dogs».

Εκ των παραγωγών της ταινίας που ήδη συζητείται και προβλέπεται να κάνει επιτυχία, είναι και ο ηθοποιός Μπράντλει Κούπερ.

Η ταινία «Joker»  θα βγει στις ελληνικές αίθουσες όπως προείπαμε στις 3 Οκτωβρίου 2019 σε διανομή από την Tanweer και αναμένεται να την δούμε και στην Πάτρα.

Να προσθέσουμε πως ο Χοακίν Φίνιξ έχει υπάρξει 3 φορές υποψήφιος για Όσκαρ ερμηνείας για τα φιλμ (“The Master,” “Walk the Line,” “Gladiator”) ενώ ο σκηνοθέτης Τοντ Φίλιπς είχε προταθεί για το Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου το 2006 για την ανατρεπτική κωμωδία “Borat”. Ο Φίλιπς έγραψε το σενάριο του «Joker» μαζί με τον υποψήφιο για Όσκαρ, Σκοτ Ρίβερ ("The Fighter") και έχοντας αντλήσει έμπνευση από χαρακτήρες της DC Comics.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture