Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Ξέρετε τι είναι το δίγκολο στο Beach Handball; Ευκαιρία να δείτε θέαμα στους Μεσογειακούς!

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Ξέρετε τι είναι το δίγκολο στο...

Γνωρίστε το εντυπωσιακό άθλημα

Το Beach Handball είναι ένα σπορ που συνεπαίρνει τους πάντες χάρη στη θεαματικότητα του. Ευκαιρία λοιπόν για όσους δεν το γνωρίζετε να δείτε από κοντά τις ομαδες που θα αγωνιστούν στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πάτρας και να το ευχαριστηθείτε με την ψυχή σας!

H προπονήτρια της πρωταθλήτριας κόσμου (Καζάν, 2018) Εθνικής ομάδας γυναικών της Ελλάδας, Μαρία Καραντώνη μας μυεί στο άθλημα του Beach Handball.  

Εχουμε πόντο που μετράει για δυο, το περίφημο δίγκολο! Είναι κάτι μοναδικό και από μόνο του αυτό το γεγονός ανεβάζει το θέαμα και το ενδιαφέρον. Για να μετρήσει ένα δίγκολο πρέπει να σημειωθεί σε μια πολύ θεαματική φάση: είτε με πιρουέτα στον αέρα, είτε από τον (την) τερματοφύλακα, είτε με follow και μια επαφή.
Mια άλλη ιδιαιτερότητα του αθλήματος μας συνιστά ο (η) specialist. Πρόκειται για τον έξτρα παίκτη ή παίκτρια που αντικαθιστά τον (την) τερματοφύλακα όταν η ομάδα του (της) βρίσκεται στην επίθεση για να δημιουργήσει αριθμητικό πλεονέκτημα. Κάθε γκολ που σκοράρει ο (η) specialist μετράει επίσης διπλό.
Οι επιθέσεις εξελίσσονται πολύ γρήγορα και συνήθως διαρκούν από πέντε έως οκτώ δευτερόλεπτα. Ο στόχος είναι το γρήγορο γκολ και οι αγώνες χαρακτηρίζονται από πολλές αλλαγές κατοχής, μεγάλη ταχύτητα, συνεχή εναλλαγή φάσεων και υψηλό ρυθμό. Μάλιστα οι αλλαγές γίνονται ανά πάσα στιγμή, χωρίς να διακόπτεται η ροή του ματς, ενώ παίζουν κυρίαρχο ρόλο η τεχνική και η τακτική.
Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν το Beach Handball αναπτύσσεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο, προσελκύει φιλάθλους και θα έχει την τιμητική του ως άθλημα επίδειξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, με την προοπτική να ενταχθεί επισήμως στο πρόγραμμα μετά από τέσσερα χρόνια στο Παρίσι

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports