Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Έρχεται στο Ρίο το Αργεντίνικο οικογενειακό δράμα "Δεσμοί Αίματος" - Αναμένεται & ο Ταραντίνο

Έρχεται στο Ρίο το Αργεντίνικο οικογενει...

Το Αργεντίνικο φιλμ έχει για πρωταγωνιστές τους Όσκαρ Μαρτίνεζ και Παουλίνα Γκαρσία

Mία φετινή ταινία από την Αργεντινή που μας δίνει πάντα ενδιαφέροντα φιλμ, το «Δεσμοί Αίματος – La Misma Sangre» που ήδη παίζεται στην Αθήνα εδώ και περίπου 2 εβδομάδες θα έρθει και στην Πάτρα. To πρώτο 4ήμερο της πρεμιέρας του (1-4 Αυγούστου 2019) έκοψε πάνω από 3.600 εισιτήρια σε 29 αίθουσες πανελλαδικά. Το flix.gr έκανε λόγο για ένα οικογενειακό δράμα και συνάμα ένα διστακτικό αστυνομικό θρίλερ που ποντάρει στην ατμόσφαιρα κι όχι στο σασπένς.

Σκηνοθέτης με τηλεοπτική και κινηματογραφική προϋπηρεσία στο δραματικό θρίλερ, ο Μιγκέλ Κόαν υπογράφει με τους «Δεσμούς Αίματος» την πιο φιλόδοξη ως τώρα ταινία του, όπως έγραψε το Αθηνόραμα.

Ένα οικογενειακό δράμα χαρακτήρων με στοιχεία μυστηρίου και σασπένς, για το οποίο επιστρατεύει μερικούς από τους κορυφαίους ερμηνευτές της ισπανόφωνης Νότιας Αμερικής, όπως τον Όσκαρ Μαρτίνεζ («Ο Επιφανής Πολίτης») και την 58χρονη Παουλίνα Γκαρσία από την Χιλή που ήταν εκπληκτική στο «Gloria» το 2013 που είχε διακριθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ του Βερολίνου και στην Πάτρα είχαμε δει από την Κινηματογραφική Λέσχη. Οι δύο αυτοί ηθοποιοί υποδύονται τους ρόλους των επί 35 χρόνια αρμονικά παντρεμένων Ελίας και Αντριάνα. Όταν, όμως η Αντριάνα χάσει τη ζωή της σε ένα οικιακό ατύχημα, ο Σεμπάστιαν (ο Ντιέγκο Βελάσκεθ της «Μεγάλης Νύχτας του Φρανσίσκο Σάνκτις»), γαμπρός του Ελίας, θ’ αρχίσει να έχει όλο και εντονότερες υποψίες για την ανάμειξη του πεθερού του στο όλο συμβάν και στον θάνατο της Αντριάνας.

Ο Κόαν όπως έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα, αρχίζει να διηγείται από μια ουδέτερη σκοπιά τα γεγονότα που θα αναστατώσουν την οικογένεια του Ελίας, αποκαλύπτοντας σταδιακά όλα όσα συνέβησαν πραγματικά εν οίκω. Εναλλάσσοντας οπτικές γωνίες, ενώνει τα κομμάτια του παζλ με δεξιοτεχνικό τρόπο, παίζοντας ένα αλά «Ρασομόν» σαγηνευτικό παιχνίδι με το φαίνεσθαι, το είναι και την ψυχολογική αλήθεια των χαρακτήρων του. Στη συνέχεια προσπαθεί να δώσει στο θρίλερ του διαστάσεις αρχαιοελληνικής τραγωδίας.

Έτσι, συνεχίζει η κριτική από το Αθηνόραμα, όσο ενδιαφέρουσα αποδεικνύεται η αφήγηση όταν επικεντρώνεται στην αγωνιώδη πλοκή μικρής κλίμακας, λαμβάνει στομφώδεις διαστάσεις όταν απλώνει τον κύκλο αίματος σε υπαρξιακό & αλληγορικό επίπεδο.

Πρόκειται για μία κινηματογραφική παραγωγή της Αργεντινής 2019, διάρκειας 113 λεπτών που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Πατρινοί σινεφίλ από την ερχόμενη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019 και έως την Τετάρτη 21/8 στην προβολή των 22.10 στο θερινό σινέ-Κάστρο στο Ρίο.

Διανομή: TANWEER.

*Τέλος να προσθέσουμε πως από την Πέμπτη 22/8 στο θερινό σινέ Κάστρο στο Ρίο στις 21.30 θ’ αρχίσει να προβάλλεται η νέα ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο «Κάποτε…στο Χόλιγουντ» με τους Μπραντ Πιτ, Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και την Μάργκοτ Ρόμπι αλλά και μία πλειάδα από άλλους σταρ, ανάμεσα τους ο Αλ Πατσίνο, o Mπρους Ντερν, ο Εμίλ Χιρς, ο αδικοχαμένος Λουκ Πέρι, η Ντακότα Φάνινγκ, κ.α. Ακόμα ο Damian Lewis κάνει τον παλιό Χολιγουντιανό σταρ Steve McQueen & o Mike Moh τον παλιό σταρ ταινιών καράτε Μπρους Λι.

 Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture