Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Κορωνοϊός Νάσος Νασόπουλος Πόλεμος στην Ουκρανία Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ακρόαση μονωδών τον Σεπτέμβριο στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Ακρόαση μονωδών τον Σεπτέμβριο στην Εθνι...

Για το πρόγραμμα «Οι νέοι της όπερας»

Η Εθνική Λυρική Σκηνή προκηρύσσει ακρόαση για νέους μονωδούς, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι Νέοι της Όπερας».

Πρόκειται για πρόγραμμα επιμόρφωσης και προετοιμασίας, το οποίο απευθύνεται σε νέους μονωδούς που έχουν συμπληρώσει τις σπουδές τους και βρίσκονται στα πρώτα βήματα μιας επαγγελματικής πορείας. Έχει ετήσια διάρκεια, αλλά οι επιλεγέντες μονωδοί θα έχουν το δικαίωμα να επανεγγραφούν σε δεύτερο (και τελευταίο) έτος, με την σύμφωνη γνώμη της Καλλιτεχνικής διεύθυνσης της ΕΛΣ. Το δικαίωμα επανεγγραφής ισχύει (κατ’ εξαίρεση φέτος) και για τους αποφοιτήσαντες τα δύο προηγούμενα έτη.

Δικαίωμα συμμετοχής στην ακρόαση έχουν γυναίκες ηλικίας μέχρι 33 ετών και άνδρες ηλικίας μέχρι 35 ετών κατά την ημερομηνία διεξαγωγής της ακρόασης.

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 14.00 στην Αίθουσα Δοκιμών της Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι υποψήφιοι όπως αναφέρει η ανακοίνωση, πρέπει να παρουσιάσουν:

Μια άρια της επιλογής τους, σε ιταλική γλώσσα, κατά προτίμηση της περιόδου 1750-1850

Μια άρια Έλληνα συνθέτη, σε ελληνική γλώσσα, ανάλογα με τη φωνή τους

Μια άρια σύγχρονου ρεπερτορίου όπερας (μεταγενέστερη του 1940)

Ένα κείμενο (μονόλογο ή ποίημα) σε ελληνική γλώσσα.

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στην εκ πρώτης όψεως μουσική ανάγνωση (prima vista)

Θα εκτιμηθεί ως σημαντικός θετικός παράγων η γνώση ξένων γλωσσών (κυρίως της ιταλικής και της γαλλικής)

Το πρόγραμμα «Οι Νέοι της Όπερας» προσφέρεται στους σπουδαστές δωρεάν και περιλαμβάνει ποικίλα σεμινάρια (ερμηνείας όπερας και Lied, Υποκριτικής, Κινησιολογίας, Μουσικής Ρητορικής κτλ.).

Οι σπουδαστές θα λάβουν μέρος σε συναυλίες και σε παραγωγές όπερας και μουσικού θεάτρου που θα οργανωθούν ειδικά για το πρόγραμμα ή θα περιλαμβάνονται στον προγραμματισμό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα υπάρχει φωνητική και ερμηνευτική επίβλεψη και προετοιμασία των σπουδαστών από τους Βαγγέλη Χατζησίμο και Μιχάλη Παπαπέτρου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αντίστοιχη αίτηση (την οποία μπορούν να βρουν στο www.nationalopera.gr, ενότητα «Νέα / Ανακοινώσεις»), στην οποία θα δηλώνουν τα ακριβή στοιχεία των αποσπασμάτων που θα ερμηνεύσουν (δεσμευτικά). Σε περίπτωση που επιθυμούν συνοδό – πιανίστα από την ΕΛΣ, παρακαλούνται να υποβάλουν και τα spartiti των κομματιών που θα παρουσιάσουν.

Επίσης, θα πρέπει να καταθέσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

Τίτλο σπουδών (Δίπλωμα Τραγουδιού)

 Σύντομο βιογραφικό

Πιστοποιητικά γνώσης ξένων γλωσσών (αν υπάρχουν)

*Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει επίσης να συμπληρώσουν την δήλωση συγκατάθεσης (την οποία μπορούν να βρουν στο www.nationalopera.gr, ενότητα «Νέα / Ανακοινώσεις»). Πριν από τη συμπλήρωση της παρούσας φόρμας οι υποψήφιοι πρέπει να συμβουλευτούν την Πολιτική Βιογραφικών της ΕΛΣ, η οποία βρίσκεται στο www.nationalopera.gr, ενότητα «Νέα/Ανακοινώσεις».

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected] είτε στο Πρωτόκολλο της ΕΛΣ (ΚΠΙΣΝ – Συγγρού 364, 17674 Καλλιθέα, όροφος 5Α), Δευτέρα-Παρασκευή, από 08.30 μέχρι 15.00.

Η τελική προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 14.00.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για την ημέρα και ώρα εξέτασής τους από την ιστοσελίδα της ΕΛΣ (ενότητα «Νέα/Ανακοινώσεις») από το απόγευμα της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου 2019.

Η επιτροπή ακρόασης έχει τη διακριτική ευχέρεια να συντομεύσει την ακροαματική διαδικασία, ενώ η ακρόαση ενδέχεται να βιντεοσκοπηθεί για αρχειακούς λόγους.

Περισσότερες πληροφορίες: Γραμματεία Διεύθυνσης Σκηνής Ε.Λ.Σ, κα Μαρία Καραλή

τηλέφωνο 213 088 5771   (ωράριο 10.00-15.00).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις