Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

«Κοντέσσα Βαλέραινα» η Αιμιλία Υψηλάντη το φθινόπωρο στο θέατρο

«Κοντέσσα Βαλέραινα» η Αιμιλία Υψηλάντη ...

Την σκηνοθεσία & δραματουργική επεξεργασία έχει αναλάβει η Ρούλα Πατεράκη

Η ηθοποιός Αιμιλία Υψηλάντη με την σημαντική, πολύχρονη καριέρα στο θέατρο, τον κινηματογράφο & την τηλεόραση, θα ανεβάσει τη νέα χειμερινή περίοδο στο θέατρο Αργώ στην Αθήνα ένα πολύ ωραίο θεατρικό έργο «Το Μυστικό της Κοντέσσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενόπουλου όπου μάλιστα η σπουδαία Ρούλα Πατεράκη που είχε διδάξει και στο τμήμα θεατρικών σπουδών του Παναπιστημίου Πατρών, θ’ υπογράψει τη σκηνοθεσία και την δραματουργική μεταγραφή του έργου.

Η Ρούλα Πατεράκη όπως έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα, λατρεύει να βαδίζει σε λογοτεχνικά μονοπάτια. Το 2011, είχε παρουσιάσει μια εξαιρετική θεατρική μεταφορά του «Κόκκινου βράχου» του Γρηγορίου Ξενόπουλου στο Εθνικό Θέατρο σε μια παράσταση πλημμυρισμένη στις καντάδες και στη χαρμολύπη του έρωτα. «Είμαι χαρούμενη γι αυτή τη συνεργασία» είπε στο Αθηνόραμα η Αιμιλία Υψηλάντη. «Έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν κι έχω να πω ότι είναι μια χαρισματική επαγγελματίας του θεάτρου. Εκτός της σκηνοθεσίας η Ρούλα Πατεράκη υπογράφει και την δραματουργική μεταγραφή του κειμένου». Η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 30 Οκτωβρίου στο Αργώ.

Ακόμα η Αιμιλία Υψηλάντη ανέφερε για το έργο τα εξής: «Το μυστικό της “Κοντέσσας Βαλέραινας” είναι ένα κοινωνικό δράμα. Αγαπώ πολύ τα έργα του Ξενόπουλου. Το συγκεκριμένο ωστόσο, είναι το έργο που όλοι γνωρίζουν τον τίτλο του αλλά δεν το έχουν δει. Πολλά χρόνια τώρα το σκεφτόμουν. Ο Ξενόπουλος πάντα επίκαιρος. Το έργο μιλάει για τη σύγκρουση των γενεών, των διαφορετικών τρόπων που αντιμετωπίζει κάθε γενιά τα προβλήματα της ζωής. Ο αξιακός κώδικας των τριών γενεών της οικογένειας είναι ολότελα διαφορετικός και αυτό επιφέρει δυνατές συγκρούσεις. Και γεννάται το ερώτημα; ποιος έχει δίκιο; όμως όπως όλοι ξέρουμε η ζωή πάντα επιφυλάσσει το δικό της τέλος».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture