Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Καμίνι" κι αύριο η χώρα- ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ πρόγνωση

"Καμίνι" κι αύριο η χώρα- ΑΝΑΛ...

Συνεχίζεται η επέλαση του καύσωνα

Οι μέγιστες θερμοκρασίες έφθασαν και οριακά ξεπέρασαν τους 39 βαθμούς Κελσίου σήμερα, πρώτη μέρα του έντονου κύματος ζέστης, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στη βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν την Πέμπτη από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ήσαν στον Δίον Πιερίας (39,2), στο Κρανίδι Αργολίδας (39,1), στην Καλαμπάκα και στη Λάρισα (38,7). 

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά και υψηλές θερμοκρασίες, αναμένεται την Παρασκευή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 24 έως 36 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 39-40 βαθμούς Κελσίου), 21 έως 36 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα (στη δυτική Στερεά έως τους 38 - 39 βαθμούς Κελσίου), 26 έως 33 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (στη νότια Κρήτη τοπικά έως τους 39 βαθμούς Κελσίου), 25 έως 35 βαθμούς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού αναμένεται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 37 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και ζέστη, με λίγες νεφώσεις στα γύρω ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις