Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έρχεται καύσωνας από την Αφρική με πάνω από 40 βαθμούς

Έρχεται καύσωνας από την Αφρική με πάνω ...

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου προβλέπεται δύσκολο

Ισχυρό κύμα καύσωνα θα αρχίσει να εκδηλώνεται από αύριο και θα κορυφωθεί την Παρασκευή και το Σάββατο με τη θερμοκρασία να ξεπερνά και τους 42 βαθμούς Κελσίου, με τις καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα να θυμίζουν... Σαχάρα. Οι μετεωρολόγοι μιλούν ακόμα και για 44 βαθμούς Κελσίου.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου προβλέπεται δύσκολο ακόμα και για όσους θα είναι σε παραθαλάσσιες περιοχές λόγω της αυξημένης υγρασίας.

Μέχρι τότε, η θερμοκρασία θα ανεβαίνει σταδιακά μέρα με τη μέρα.

Το Σάββατο, προβλέπεται στα βόρεια αρχικά αίθριος καιρός αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και το βράδυ κυρίως στα βορειοανατολικά πρόσκαιρες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα νότια θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα στα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, θα φτάσει κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις