Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν. Νικολόπουλος: "Μετά τη Νομική, φουρνέλο και στην Πατρών - Πύργου;"

Ν. Νικολόπουλος: "Μετά τη Νομική, φ...

Δήλωση του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος

Για "πλήρη ασάφεια που επικρατεί σχετικά με το μέλλον της Πατρών – Πύργου, πολλά και αναπάντητα ακόμα ερωτηματικά που δημιουργεί η διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να επαναδημοπρατήσει το έργο, καθώς και πολιτική «ορφάνια» της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοδυτικής Ελλάδας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη" κάνει λόγο σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος.

Ο Νίκος Νικολόπουλος αναφέρει:

«Η πλήρης αβεβαιότητα που επικρατεί γύρω από τις προθέσεις της κυβέρνησης και το μέλλον της Πατρών - Πύργου, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πάνω και από τον Υπουργό Υποδομών, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είναι αυτός που πρέπει να εγγυηθεί την κατασκευή του δρόμου και μάλιστα, χωρίς αλλαγή των χρονοδιαγραμμάτων, αλλά και χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο απώλειας κοινοτικών κονδυλίων για το συγκεκριμένο έργο.

Επίσης, είναι απολύτως θλιβερό, ο παρά λίγο.. βουλευτής Αχαΐας, Κυριάκος Μητσοτάκης να μην ανακοινώνει ούτε ένα έργο, ούτε μία αναπτυξιακή πρωτοβουλία, όχι μόνο για την Αχαΐα, αλλά και για όλη τη Δυτική Ελλάδα, ακόμα και για τα νησιά του Ιονίου.

Αποδεικνύεται πως η περιφερειακή Ελλάδα και ιδιαίτερα, η Νοτιοδυτική Ελλάδα, ποτέ δεν ήταν τόσο… ορφανή πολιτικά. Και έχουν κάθε δίκαιο οι πολίτες της περιοχής να αισθάνονται αδικημένοι, δεδομένου ότι από τις Περιφέρειες Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, στην κυβέρνηση μετέχει μόνο ένας υφυπουργός. Δηλαδή από 16 νομούς της χώρας δεν υπάρχει ούτε ένας υπουργός!

Σε ό,τι αφορά την Πατρών – Πύργου, θυμίζω πως το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023, με προϋπολογισμό 440 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 293 εκ. ευρώ προέρχονται από κονδύλια του Ταμείου Συνοχής.

Κανένας και τίποτα δεν μπορούν να αλλάξουν προς το χειρότερο αυτά τα απώτατα όρια, σε ένα έργο που θα έπρεπε να έχει ήδη κατασκευαστεί προ πολλού!

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, δημόσια εξέφρασε την άποψη ότι είναι προτιμότερο να κατασκευασθεί το έργο από έναν ανάδοχο, όμως υπό την απαράβατη προϋπόθεση ότι δεν τίθεται σε κίνδυνο η χρηματοδότησή του και προ παντός η απρόσκοπτη εκτέλεσή του.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσουν ξεκάθαρα στα ερωτήματα που ανακύπτουν και να εκφράσουν αναλυτικά τα σχέδιά τους για το πολύ σημαντικό έργο.

 

 

Απαντήστε επιτέλους κ Μητσοτάκη στο όνομα της αλήθειας που συχνά - πυκνά επικαλείσθε:

* Η επαναδημοπράτηση και η επανένταξη της Πατρών-Πύργου με ποιο χρηματοδοτικό εργαλείο θα πραγματοποιηθεί ώστε να προχωρήσει όσο το δυνατόν  ταχύτερα και απρόσκοπτα η κατασκευή; Υπάρχει  εξασφαλισμένη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση;

 * Έχει εξασφαλισθεί έγκριση για τη νέα διαδικασία χωρίς να υπάρξει απένταξη του έργου από το ΕΣΠΑ και είναι δεσμευμένοι οι ευρωπαϊκοί πόροι;

Η νέα κυβέρνηση ξεκίνησε πολύ άσχημα για την περιοχή, τη θητεία της. Μετά τη Νομική της Πάτρας, βάζει… φουρνέλο και στην Πατρών – Πύργου.

Όμως οι πολίτες της περιοχής, βλέπουν, ξέρουν και θα απαντήσουν κατάλληλα!

Να είναι βέβαιος γι’ αυτό ο Πρωθυπουργός και όλοι όσοι κοντά του, πιθανώς σκέπτονται ότι η περιοχή μας μπορεί να παραμείνει κι άλλο μια… θλιβερή επαρχία».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις