Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κατσανιώτης : "Ο νόμος Γαβρόγλου για την Πάτρα δεν διορθώνεται, καταργείται"

Κατσανιώτης : "Ο νόμος Γαβρόγλου γι...

Έμμεση αναφορά στο ζήτημα της κατάργησης της Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πάτρων

Έμμεση αναφορά στο θέμα της κατάργησης της λειτουργίας Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών έκανε στη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης λέγοντας ότι ο νόμος Γαβρόγλου στην Πάτρα δεν διορθώνεται, καταργείται στο σύνολό του  γιατί οποιαδήποτε επιμέρους κατάργηση δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει"". Αναλυτικά:

"Η χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής σκόρπισε χαμόγελα στη μέχρι πρότινος απογοητευμένη κοινωνία.Η μεγάλη διαφορά αυτής της Κυβέρνησης είναι το ποιοτικό σχέδιο, το άνοιγμα του νέου κεφαλαίου, της ελπίδας". Έτσι ξεκίνησε την ομιλία του από το βήμα της Βουλής, ο Βουλευτής Αχαΐας ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ο Βουλευτής εξέφρασε την πεποίθησή του ότι "η νέα εποχή που επαγγέλθηκε η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έρθει ορμητικά προς όφελος κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας".

"Η Ελλάδα θα γίνει μια καλύτερη χώρα. Θα χτιστεί με δουλειά, όραμα και όχι με λόγια. Κάθε πολίτης θα είναι μέτοχος και συνοδοιπόρος. Τα προβλήματα και τα εμπόδια είναι πολλά. Ο τόπος χρειάζεται τομές, οι οποίοι πάντα κάποιους ξεβολεύουν. Αλλά θα τις κάνουμε, γιατί αποτελούν αίτημα της κοινωνίας μας".

Ο Βουλευτής, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του βουλευτή "αναφέρθηκε στη συνέχεια στο νέο συνάδελφο του στην Αχαΐα,  Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό της "προσφοράς" του στον τόπο που πλέον εκπροσωπεί. Τόνισε ότι η Αχαΐα  πήγε πίσω τα 4 αυτά χρόνια.

"Η Πάτρα έχασε το Ερευνητικό Κέντρο Δυτικής Ελλάδας. Ένα κέντρο που είχε ιδρυθεί και αφορούσε τη δημιουργία ενός Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και Φαρμάκων, ενός Ινστιτούτου Ιατρικής Έρευνας και Τεχνολογίας, ενός Ινστιτούτου Συστημάτων Βιομηχανικής Παραγωγής και Ενέργειας. 

Η Πάτρα έχασε ένα σπουδαίο έργο υποδομής. Την Πατρών – Πύργου. 

Αφού ακυρώθηκε ο διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί το 2014, το έργο κόπηκε σε κομμάτια και επαναπροκηρύχθηκε. Σήμερα το έργο καρκινοβατεί

Η Πάτρα έχασε την μεγάλη ευκαιρία των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων προκειμένου να υλοποιηθούν έργα υποδομής. Τίποτα από αυτά δεν έγινε. 

Άμμο και διορισμούς υμετέρων αφήσατε. 

Η Πάτρα έχασε ένα Πανεπιστήμιο. Αφού αντιμετωπίσατε το ΤΕΙ σα φτωχό συγγενή, κάνοντάς το βόλτα, μία στο ΕΑΠ, μία στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο τέλος το κόψατε στα δύο . Αφού το συκοφαντήσατε χωρίς να σέβεστε φοιτητές, απόφοιτους, καθηγητές και προσωπικό το κλείσατε. 

Ενώ αντίθετα στην Κρήτη, το ΤΕΙ το μετατρέψατε σε αυτόνομο Πανεπιστήμιο.

 

Ο Νόμος Γαβρόγλου στην Πάτρα δεν διορθώνεται. ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ, στο σύνολό του, γιατί οποιαδήποτε επιμέρους κατάργηση δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα λύνει", τόνισε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.

 

Καταλήγοντας ο κ. Κατσανιώτης ανέφερε ότι, "όραμα μου είναι να αποδείξουμε στους πολίτες ότι η πολιτική του ήθους και του αποτελέσματος, υπάρχει. Ως Αχαιός θεωρώ ότι το 2021 που θα γιορτασθούν οι δύο αιώνες από την Εθνική παλιγγενεσία θα ζούμε ήδη σε μία χώρα που θα τιμάει εκείνους που θυσιάστηκαν γι΄αυτή, αλλά και εκείνους που θα έρθουν μετά από εμάς και θα μας κρίνουν αυστηρά.

"Αυτή η Κυβέρνηση θα κάνει ό,τι πρέπει για να μας κρίνουν όλοι θετικά…", καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις