Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

50 χρόνια από το πρώτο βήμα στη σελήνη - ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

50 χρόνια από το πρώτο βήμα στη σελήνη -...

Ο,τι είδαν οι άνω των 50 σε απευθείας σύνδεση

Ήταν 02.56 ώρα Γκρίνουιτς της Δευτέρας 21 Ιουλίου 1969, δηλαδή 04.56 τότε στην Ελλάδα. Εκείνα τα χαράματα, πολλοί Ευρωπαίοι καθυστέρησαν να πάνε στη δουλειά.

Στο Χιούστον του Τέξας όπου ήταν και συνεχίζει να είναι το κέντρο επικοινωνιών της NASA για τις επανδρωμένες πτήσεις, χιλιάδες λάτρεις του διαστήματος και νοσταλγοί της κατάκτησής του μετρούσαν τα δευτερόλεπτα πριν το βήμα του Νιλ 'Αρμστρονγκ στη Σελήνη.

Αυτό το πρώτο βήμα οι άνω των 50 είδαν σε απευθείας μετάδοση από μια ασπρόμαυρη τηλεόραση.

«Είναι ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα μεγάλο άλμα για την ανθρωπότητα»: με αυτή τη φράση του πριν από 50 χρόνια, ο Νιλ 'Αρμστρονγκ περνούσε στην ιστορία ως ο πρώτος άνθρωπος που πατούσε το πόδι του στη Σελήνη.

Η δεύτερη φράση του 'Αρμστρονγκ είναι λιγότερο γνωστή: «Η επιφάνεια είναι λεπτή και κονιορτώδης, μπορώ να τη σηκώσω με το πόδι...». Περίπου είκοσι λεπτά αργότερα, ο συνάδελφός του Μπαζ 'Ολντριν κατέβηκε και αυτός από τη σεληνάκατο. «Θαυμάσια ερήμωση», αναφώνησε.

Ακολούθησαν δυόμισι ώρες γεωλογικών και επιστημονικών περιγραφών, συλλογής δειγμάτων και επιστημονικών εργασιών. Οι δύο αστροναύτες πήραν περισσότερες από 800 φωτογραφίες, πριν επιστρέψουν στη σεληνάκατο.

 «Η διαστημική πτήση Apollo 11 είναι το μοναδικό γεγονός του 20ού αιώνα που θα έχει τη δυνατότητα να γίνει ευρέως γνωστό κατά τον 30ό αιώνα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς σε ομιλία του στο διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα, απ΄ όπου αναχώρησε η αποστολή.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις