Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Γιατί να μην έχει Νομική η Πάτρα;

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Γιατί να μην έχει ...

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για υποκρισία

Ιδιαίτερη αναφορά στην απόφαση της νέας κυβέρνησης να καταργήσει τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πάτρα, έκανε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και βουλευτής Αχαΐας Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας μιλώντας στο πλαίσιο της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά το ζήτημα, που έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των τοπικών φορέων, οι οποίοι ζητούν να μην καταργηθεί η Σχολή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε γιατί το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, το οποίο πρωτοπορεί στην έρευνα, να μην έχει Νομική Σχολή και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για υποκρισία. Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, ο πρωθυπουργός είναι υπέρμαχος των ιδιωτικών πανεπιστημίων και για αυτό κλείνει δημόσιες πανεπιστημιακές σχολές.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του ανέφερε χαρακτηριστικά για την Πατρα: «Με το καλημέρα ακυρώνετε την ίδρυση της Νομικής στην Πάτρα. Και αναρωτιέμαι, για ποιον λόγο; Και δεν το λέω επειδή έχω κρατήσει την έδρα στο νομό Αχαΐας. Αλλά η Πάτρα είναι μία από τις πόλεις που με το πανεπιστήμιό της πρωτοστατεί στην εκπαίδευση. Το πανεπιστήμιό της είναι ένα από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια. Γιατί να μην έχει Νομική Σχολή η Πάτρα;

Και προσέξτε τώρα ποια είναι η υποκρισία, η βαθιά υποκρισία. Διότι εμείς αναμορφώσαμε ριζικά τον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Και καταργήσαμε αυτόν τον αναχρονιστικό θεσμό των ΤΕΙ, που πήγαιναν τα παιδιά μας εκεί κι έπαιρναν πτυχία αμφιβόλου ποιότητας. Κι έχουμε δημιουργήσει, με συναινέσεις, ένα νέο χάρτη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Και ιδρύσαμε δεκάδες νέα τμήματα και σχολές που παρέχουν υψηλής ποιότητας γνώσεις. Αλλά ποια είναι η μεγάλη υποκρισία;

Η μεγάλη υποκρισία είναι ότι υπερασπίζετε τόσα χρόνια τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Με ποιο επιχείρημα; Να μην φεύγουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό, τα παιδιά που δεν μπαίνουν με τις πανελλαδικές εξετάσεις. Κι εσείς τι θέλετε; Ενώ εμείς ιδρύουμε δημόσιες σχολές υψηλού κύρους για να πηγαίνουν εκεί τα παιδιά μας, να μην φεύγουν στο εξωτερικό, εσείς κλείνετε τα δημόσια πανεπιστήμια και τις δημόσιες σχολές προκειμένου κάποια στιγμή να προχωρήσετε στην ίδρυση των ιδιωτικών. Αυτή είναι η μεγάλη υποκρισία και η βασική, στρατηγικού χαρακτήρα διαφορά μας στο θέμα της εκπαίδευσης».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις