Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μια γροθιά οι φορείς κατά της κατάργησης της Νομικής Σχολής

Μια γροθιά οι φορείς κατά της κατάργησης...

Ομοφωνία στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών

Κατά της απόφασης της νέας υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως να προχωρήσει στην κατάργηση της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πάτρας, τάχθηκαν οι φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη που συγκάλεσε το απόγευμα της Πέμπτης ο Δικηγορικός Σύλλογος. Οι φορείς της Πάτρας αποφάσισαν να ζητήσουν συνάντηση και διάλογο με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με σκοπό να μην καταργηθεί η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η συνάντηση, έγινε στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου «Κωστής Στεφανόπουλος» και όλοι οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την κατάργηση της Νομικής.

Ήδη ο Δικηγορικός Σύλλογος με απόφασή του αναφέρει:

«Μετά από προσπάθειες δεκαετιών και μετά από την αντίδραση πολλών συμφερόντων, ιδρύθηκε Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η νέα Υπουργός Παιδείας, την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, αποφάσισε την κατάργησή της. Αποφάσισε το πιο ανελαστικό μέτρο, χωρίς καμία συζήτηση και απαξιώνοντας με αυτόν τον τρόπο, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ένα μεγάλο πλήγμα για την Πανεπιστημιακή κοινότητα, τη νεολαία μας αλλά και την Περιφέρειά μας».

Μιλώντας στη σύσκεψη η Πρύτανις του Πανεπιστημίου της Πάτρας Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, χαρακτήρισε αδιανόητη την παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ΑΕΙ Πάτρας, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία προηγουμένη ενημέρωση, εκ μέρους της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας προς τις Πρυτανικές για την πρόθεση κατάργησης της Νομικής. Η κυρία Κυριαζοπούλου έκανε εκτενή αναφορά στο ιστορικό της διεκδίκησης της Νομικής Σχολής από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, η οποία ξεκινά από τα μέσα της δεκαετίας του 1960. Από την πλευρά της η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αν. Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, χαιρέτισε την εκδήλωση εκ μέρους του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Αχαΐας Αλέξη Τσίπρα, και τόνισε ότι με την απόφαση κατάργησης της Νομικής Σχολής παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Μάλιστα, η κυρία Αναγνωστοπούλου, ανέφερε πως με την αναγκαιότητα λειτουργίας Νομικής στην Πάτρα είχε συμφωνήσει και ο πρώην πρύτανης και βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος χαρακτήρισε ως ιστορικό και πολιτικό λάθος την κατάργηση της Νομικής, ενώ μετέφερε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη σύσταση μιας επιτροπής διαλόγου για το θέμα με το Υπουργείο Παιδείας.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, τόνισε την αντίθεσή της στην απόφαση της Υπουργού και ενημέρωσε πως το θέμα θα συζητηθεί την Παρασκευή σε συνεδρίαση του Σώματος.

Ακόμη, μίλησε ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Παπαδόπουλος, εκπροσωπώντας τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «έγιναν λάθη κατά τον σχεδιασμό για την ίδρυση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα», προσθέτοντας ότι «έχουμε επιχειρήματα για να πείσουμε την υπουργό Παιδείας, ώστε να μην καταργηθεί η σχολή, γι αυτό και θα συμβάλουμε όσο μπορούμε υπέρ της Νομικής Σχολής στην Πάτρα».

Από τη σύσκεψη απουσίαζαν οι βουλευτές Αχαΐας της ΝΔ, από τους οποίους ήδη ο Ιάσονας Φωτήλας και η Χριστίνα Αλεξοπούλου, έχουν ταχθεί με δημόσιες δηλώσεις τους, υπέρ της κατάργησης της Νομικής Σχολής των Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις