Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Η Ιστορία της Επαρχίας Καλαβρύτων: Το νέο βιβλίο του πολυβραβευμένου συγγραφέα Νίκου Σακελλαρόπουλου

Η Ιστορία της Επαρχίας Καλαβρύτων: Το νέ...

Μια πολυτελής δίτομη έκδοση

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του γνωστού πολυβραβευμένου συγγραφέα Νίκου Σακελλαρόπουλου «Ιστορία της Επαρχίας Καλαβρύτων». Μια Πολυτελής δίτομη έκδοση που διαβάζοντας την θα σας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο κάνοντας μία εκτενή ιστορική αναδρομή και, περιλαμβάνει χωρογραφία, λαογραφία, πολιτισμό, ιστορικά μνημεία, τουριστικούς χώρους, βιογραφίες προσώπων που διακρίθηκαν σε διάφορους τομείς, θέματα δημογραφικά, σύντομη ιστορία κωμοπόλεων και χωριών του Δήμου Καλαβρύτων και άλλα. Παρουσιάζεται γενικότερα μια ολοκληρωμένη μελέτη όλων των ιστορικών, μυθολογικών, περιβαλλοντολογικών, δημογραφικών και λαογραφικών στοιχείων, ώστε να παρέχεται έτσι μια ενιαία γεωγραφική, ιστορική και πολιτιστική εικόνα της ιστορικής και μαρτυρικής επαρχίας των Καλαβρύτων.

Ο καθηγητής Αθανάσιος Φωτόπουλος που το προλογίζει μεταξύ άλλων αναφέρει:

«… μέχρι σήμερα μια συνολική μελέτη για την ιστορία και τον πολιτισμό των Καλαβρύτων δεν έχει παρουσιαστεί …Ένα τέτοιο έργο έρχεται να καλύψει το υπάρχον κενό, πράγμα που είναι αίτημα και της επιστήμης και των τοπικών παραγόντων… Πραγματεύεται τα διάφορα θέματα με επάρκεια, ακριβολογία και υπευθυνότητα, πράγματα που διακρίνει κανείς μόνο σε συγγραφείς επιστημονικών έργων».

O ιστορικός ερευνητής Αθανάσιος Τζώρτζης:

«…Αρχικά θα πρέπει να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στον σεβαστό, διαπρεπή και πολυβραβευμένο συγγραφέα. Παρά τα πολλά χρόνια αγώνων και συνεχούς προσφοράς, εξακολουθεί να είναι δραστήριος και αεικίνητος και να αποτελεί παράδειγμα φωτεινό πνευματικού πρεσβευτή της επαρχίας Καλαβρύτων, αλλά και της χώρας ευρύτερα… Το έργο είναι πολύτιμη πηγή ιστορικών και λοιπών πληροφοριών και δεν πρέπει να λείψει από τη βιβλιοθήκη κάθε σκεπτόμενου πατριώτη, κάθε Καλαβρυτινού…».

Ποιος είναι ο Νίκος Κ. Σακελλαρόπουλος:

Ο Νίκος Κ. Σακελλαρόπουλος γεννήθηκε σε ένα ορεινό χωριό των Καλαβρύτων, το Λεχούρι. Μένει μόνιμα με την οικογένειά του στην Πάτρα, στην οποία εκεί τελείωσε το εξατάξιο τότε Γυμνάσιο. Μετά το πέρας της στρατιωτικής του θητείας έδωσε εξετάσεις και πέτυχε στην Τηλεπικοινωνιακή Σχολή του ΟΤΕ, όπου μετά την αποφοίτηση του έγινε μόνιμος υπάλληλος στον εν λόγω οργανισμό. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον συνδικαλισμό. Υπήρξε ανώτερο στέλεχος στο χώρου του ΟΤΕ και εκπρόσωπος σε ΓΣΕΕ, Εργατικό Κέντρο Πατρών κλπ.

Παράλληλα ασχολούνταν με το γράψιμο. Έχει γράψει κατά καιρούς ερασιτεχνικά, αρκετά άρθρα ή μελέτες πολιτικού, οικονομικού, κοινωνικού, ανθρωπιστικού και ιστορικού περιεχομένου, τα οποία έχουν φιλοξενηθεί στα πιο έγκυρα και με μεγάλη κυκλοφορία τότε έντυπα, όπως: «Οικονομικό Ταχυδρόμο», «Ελευθεροτυπία», «Μεσημβρινή», «Πελοπόννησος Πατρών» κλπ.

Υπήρξε  εκδότης- δ/ντής  ενός πνευματικού περιοδικού και μιας συνδικαλιστικής εφημερίδας.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με τη λογοτεχνία. Διηγήματά του έχουν τιμηθεί με βραβεία, από τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος (Πρώτο Βραβείο),  από τον πολιτιστικό σύλλογο Μελβούρνης, το πολιτιστικό κέντρο Δήμου Κερατσινίου, Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, τον διεθνή οργανισμό «Το καφενείο των Ιδεών», το Σύνδεσμο Ελληνικού πολιτισμού Στουτγάρδης, το πολιτιστικό κέντρο Λεμεσού.

https://nsakell.wordpress.com/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture