Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Οριστικά μπροστά με 15 ψήφους η Κατερίνα Σολωμού

Οριστικά μπροστά με 15 ψήφους η Κατερίνα Σολωμού

Έναντι του συνυποψηφίου της Μαρίνου Σκανδάμη που συγκεντρώνει 3.945 ψήφους

Με 3.960 σταυρούς και με διαφορά 15 σταυρών από τον επόμενο υποψήφιο που ήταν ο Μαρίνος Σκανδάμης, έρχεται τελικά 2η η Κατερίνα Σολωμού πίσω από τον Γιώργο Παπανδρέου, μετά την επανακαταμέτρηση των σταυρών που είχε ζητήσει ο Μαρίνος Σκανδάμης. Η διαδικασία της επανακαταμέτρησης ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη και ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019 και το αποτέλεσμα όπως ανέφερε η κυρία Σολωμού με την οποία επικοινώνησε το thebest.gr, είναι οριστικότατο. Η ίδια από την πρώτη στιγμή όταν το αρχικό αποτέλεσμα είχε δώσει μία ψήφο διαφορά υπέρ του κυρίου Σκανδάμη αλλά ούτε και στην πρώτη επανακαταμέτρηση που έδινε 8 ψήφους διαφορά υπέρ της, δεν είχε προβεί σε κάποια ενέργεια ή υποβολή ένστασης.

Η διαδικασία που ήταν σύνθετη και χρονοβόρα έγινε παρουσία διοικητικής υπαλλήλου, δικαστή και άλλων υπαλλήλων στο Πρωτοδικείο ενώ παρίσταντο και οι δύο πλευρές (η κυρία Σολωμού στη τελευταία επανακαταμέτρηση εκπροσωπήθηκε από την δικηγόρο της).

Μετά λοιπόν και τη νέα επανακαταμέτρηση, πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ. μετά τον Γιώργο Παπανδρέου ο οποίος εκλέγεται αυτοδικαίως ως πρώην πρωθυπουργός, στο νομό Αχαΐας, με 15 σταυρούς διαφορά αναδείχθηκε η Κατερίνα Γρηγορ. Σολωμού ενώ να θυμίσουμε πως την όλη διαδικασία είχε ζητήσει ο Μαρίνος Σκανδάμης μετά την πρώτη καταμέτρηση του Πρωτοδικείου όπου η κ. Σολωμού ήταν και πάλι μπροστά  με 8 σταυρούς διαφορά.

Η μικρή διαφορά και το «πρόβλημα» με τη διαφοροποίηση που έδειξαν τελικά οι επανακεταμετρήσεις, οφείλεται σύμφωνα με εκτιμήσεις, στο γεγονός ότι δεν είχαν καταμετρηθεί και υπολογιστεί και κάποιες ψήφοι ετεροδημοτών.

Η κ. Σολωμού να θυμίσουμε πως ήταν υποψήφια και στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές όπου  εκλέχθηκε 1η δημοτική σύμβουλος από τον συνδυασμό του Γρηγορίου Αλεξόπουλου.

Τέλος οι επόμενες μέρες θα δείξουν αν πράγματι κλείνει εδώ το θέμα με το αποτέλεσμα της 2ης επανακαταμέτρησης με την έννοια πως θα γίνει αποδεκτό και από τις δύο πλευρές ή αν θα υπάρξει συνέχεια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις