Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιερά αγρυπνία για τον Άγιο Παΐσιο στο Γηροκομειό

Ιερά αγρυπνία για τον Άγιο Παΐσιο στο Γηροκομειό

Την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 19.45

Η μνήμη του Αγίου Παΐσίου του Αγιορείτη που εκοιμήθη στις 12 Ιουλίου του 1994 και η κατάταξή του ως αγίου της Ορθοδόξου Χριστιανικής Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στις 13 Ιανουαρίου 2015, πριν δηλαδή 4 χρόνια, θα τιμηθεί και φέτος στην Πάτρα.

Ως γνωστό στο πλάι του ιερού ναού του Αγ. Νικολάου Πατρών στις σκάλες, υπάρχει εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον θαυματουργό Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη που τα θεάρεστα λόγια όσο και αυτά που έχει προφητεύσει, έχουν κάνει αίσθηση. Το συγκεκριμένο εκκλησάκι θα πανηγυρίσει με λαμπρότητα το διήμερο 11 και 12 Ιουλίου ενώ, όπως είδαμε, θα τελεστεί και ιερά αγρυπνία την παραμονή της εορτής, την ερχόμενη Πέμπτη 11 Ιουλίου 2018 στις 19.45 έως περίπου τη 1 μετά τα μεσάνυχτα στην ιερά Μονή Παναγίας Γηροκομήτισσας, στο καθολικό του μοναστηριού.

Ιερά αγρυπνία θα τελεστεί και στο ναό του Παντοκράτορος στην άνω πόλη επίσης την Πέμπτη 11/7 στις 20.30.

Να προσθέσουμε πως ο Άγιος Παΐσιος που έχει ταφεί στη Σουρωτή Χαλκιδικής, το 2017 ανακηρύχθηκε προστάτης άγιος του στρατιωτικού σώματος των διαβιβαστών, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις