Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από το διήμερο "Χορεύοντας την Ζωή" στο Συνεδριακό του Πανεπιστημίου Πατρών

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από το διήμερο "Χορεύοντ...

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου

Με μοναδική επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της  Πέμπτης 4 Ιουλίου 2019 στο χώρο του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο, το διήμερο της μουσικοχορευτικής παράστασης με τίτλο «Χορεύοντας την Ζωή» που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας από το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Τα παραδοσιακά ξεχασμένα  παιχνίδια και ο τρόπος που δόθηκαν με οδηγό  τη μουσική και το χορό,  αποτέλεσαν για δύο ημέρες τον οδηγό  ώστε να ξεδιπλωθεί η ανθρώπινη προσπάθεια για ευημερία και να σταλεί  μήνυμα αισιοδοξίας, με το λαϊκό χορό να βάζει το δικό του λιθαράκι για ένα καλύτερο και δικαιότερο κόσμο.

Το κοινό, το οποίο γέμισε και τις δύο ημέρες το Συνεδριακό Κέντρο, «αντάμωσε» μέσα από το χορό, τη μουσική, την εικόνα και το λόγο, με   τη νοσταλγία για το παραδοσιακό παιχνίδι των παιδιών. Επίσης «θυμήθηκε» γιατί η ευρηματικότητα, η ανεμελιά και η δημιουργικότητα, που πηγάζουν από το παραδοσιακό παιχνίδι των παιδιών , είναι «αντιμέτωπες» με εκείνο το παιχνίδι των παιδιών σήμερα, το οποίο περνάει μέσα από το διαδίκτυο και τον ηλεκτρονικό κόσμο.

Όλα αυτά σε μία πρωτότυπη παράσταση που σχεδίασε και παρουσίασε το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου, όπου ζωντάνεψαν εικόνες του χθες, σε σχέση με το παιδί και το παιχνίδι, καθώς και η πραγματικότητα για το παιδικό παιχνίδι του σήμερα, ενεργοποιώντας τα ανακλαστικά του κοινού.

Παρόντες μεταξύ των θεατών ήσαν και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης που συνεχάρη κιόλας τους συντελεστές του χορευτικού διήμερου, η πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture