Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Παναχαϊκό μέτωπο" για χρόνια ζητήματα του νομού

"Παναχαϊκό μέτωπο" για χρόνια ...

Του Ανδρέα Παναγιωτόπουλου, υποψηφίου βουλευτή Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ

Ο νομός Αχαΐας «πάσχει» από κάποια χρόνια ζητήματα, τα οποία χρήζουν δημιουργίας παναχαϊκού μετώπου για τη διεκδίκηση και τη λύση τους. Δύο από αυτά τα ζητήματα είναι η επέκταση της διώρυγας του Πηνειού και η τροφοδότηση της Πάτρας και των περιχώρων με φυσικό αέριο.

 Η επέκταση της διώρυγας του Πηνειού στη Δυτική Αχαΐα θεωρείται ζωτικής σημασίας για την άρδευση της περιοχής, για τη μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων και την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής του κάμπου της Δυτικής Αχαΐας. Θεωρούμε ότι πρέπει η μελέτη να ολοκληρωθεί τάχιστα και να χρηματοδοτηθεί το έργο, είτε από εθνικούς είτε από ευρωπαϊκούς πόρους, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί και να φτάσει το νερό στον κάθε καταναλωτή. Πιστεύουμε ότι για τη διεκδίκηση αυτή είναι απαραίτητο ένα παναχαϊκό μέτωπο, δυνατό και ισχυρό, ούτως ώστε να πετύχει το στόχο του.

Άμεση και επιτακτική ανάγκη είναι ουσιαστικά η ενεργειακή αναβάθμιση της περιοχής της πόλεως των Πατρών, με την τοποθέτηση του φυσικού αερίου ούτως ώστε να μειωθεί το κόστος το ενεργειακό, τόσο των καταναλωτών όσο και των εργοστασιακών μονάδων. Η εξέλιξη αυτή θα συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση και την ανάπτυξη της περιοχής. Για τη διεκδίκηση αυτού του μεγάλου ζητήματος, χρειάζεται ένα παναχαϊκό μέτωπο, όλων των εμπλεκόμενων φορέων, το οποίο θα υλοποιηθεί είτε διά της μεταφοράς αερίου σε υγροποιημένη μορφή είτε υπό άλλη μορφή συνεχούς παροχής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις