Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Μέριλ Στριπ πάτησε τα 70 και νιώθει πιο ελεύθερη από ποτέ

Η Μέριλ Στριπ πάτησε τα 70 και νιώθει πι...

Με 21 υποψηφιότητες για Όσκαρ, η σπουδαία Αμερικανίδα ηθοποιός έχει ήδη γράψει ιστορία

Η σπουδαία Αμερικανίδα ηθοποιός Μέριλ Στριπ έγινε 70 ετών στις 22 Ιουνίου και όπως ανέφερε σε συνέντευξη της, τώρα πια νιώθει πιο ελεύθερη από ποτέ. Mε σπουδές στη δραματική σχολή του φημισμένου Yale, η Μέριλ Στριπ έδειξε από νωρίς την αξία της και εξελίχθηκε στα σαράντα και πλέον χρόνια της καριέρας της σε μία ηθοποιό – χαμαιλέοντα που παίζει με την ίδια άνεση κωμωδία όσο και δράμα. Πολλά ξένα περιοδικά θυμήθηκαν το γεγονός πως αισίως συμπληρώνει τα 70 της και παραμένει μία ηθοποιός στην πρώτη γραμμή με σημαντικούς ρόλους και ερμηνείες που της έχουν χαρίσει το ρεκόρ των 21 υποψηφιοτήτων για Όσκαρ με κερδισμένα 3 Όσκαρ για το «Κράμερ εναντίον Κράμερ» (β’ ρόλου το 1979), για την «Εκλογή της Σόφι» (α’ γυναικείου ρόλου το 1982) και α’ γυναικείου για την «Σιδηρά Κυρία» το 2011 όπου υποδύθηκε θαυμαστά την Μάργκαρετ Θάτσερ.

Από τις αξιομνημόνευτες παρουσίες και ερμηνείες της, το 1985 στο «Πέρα από την Αφρική» του Σίντνει Πόλακ πλάι στον Ρόμπερτ Ρέντφορντ αλλά και το 2004 στο «Ο Διάβολος φορούσε Πράντα» του Ντέιβιντ Φράνκελ ενώ ήταν ωραίο δίδυμο με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο στο ρομαντικό φιλμ "Μια Αγάπη γεννιέται" το 1984. Aκόμα έπαιξε με τον Κλιντ Ίστγουντ στις συγκινητικές "Γέφυρες του Μάντισον" ενώ ήταν υπέροχη και στο "Τζούλια & Τζούλια" το 2009. 

Η πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση της Στριπ ήταν στην ταινία του Φρεντ Τσίνεμαν «Τζούλια – Julia» το 1977, όπου υποδύθηκε ένα μικρό αλλά σημαντικό ρόλο πλάι στις Τζέιν Φόντα και Βανέσα Ρεντγκρέιβ ενώ το 1978 για την ερμηνεία της στο τηλεοπτικό «Ολοκαύτωμα», βραβεύθηκε με Έμμυ Α' Γυναικείου Ρόλου σε Μίνι Σειρά ή Ταινία ενώ για την ταινία «Ο Ελαφοκυνηγός» του Μάικλ Τσιμίνο έλαβε την πρώτη της υποψηφιότητα για το Όσκαρ β' γυναικείου ρόλου.

Ωραίο αφιέρωμα με δηλώσεις της Μέριλ Στριπ είχε το Ιταλικό περιοδικό Grazia. Το 2011 η Στριπ ήταν & μεταξύ των τιμηθέντων από το Κennedy Center των ΗΠΑ. Από τις πιο πρόσφατες, αξιόλογες εμφανίσεις της στο σινεμά ήταν στην ταινία «Florence: Φάλτσο σοπράνο - Florence Foster Jenkins» μαζί με τον Χιου Γκραντ και το 2017 στο «The Post: Απαγορευμένα Μυστικά - The Post» του Στίβεν Σπίλμπεργκ όπου υποδύθηκε την εκδότρια της Washington Post, Κέι Γκράχαμ. Για την ερμηνεία της ήταν υποψήφια στα Όσκαρ.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight