Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κλικς από τη μεγάλη συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη στο Καλλιμάρμαρο - Παρών και ο ίδιος

Κλικς από τη μεγάλη συναυλία για τον Μίκ...

Tο βράδυ της Δευτέρας - Παρών και ο συνθέτης ο οποίος έγινε δεκτός με θερμότατο χειροκρότημα

Μεγάλη συναυλία προς τιμή του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, με τίτλο «Είσαι Έλληνας! Αυτό που ήσουν κάποτε θα γίνεις ξανά», όπως αναφέρει και ένα από τα τραγούδια του.

Την συναυλία παρακολούθησε ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ηθοποιοί και καλλιτέχνες, στελέχη του αθλητισμού, και Ολυμπιονίκες, η πρέσβειρα Kαλής Θελήσεως της UNESCO και πρόεδρος της «Ελπίδας» Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης κ.α.

Η συναυλία άρχισε λίγο μετά τις 9 το βράδυ και την παρακολούθησαν χιλιάδες κόσμου

Συμμετείχε η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και σημαντικοί τραγουδιστές μεταξύ των οποίων ο Θέμης Αδαμαντίδης, η Ρίτα Αντωνοπούλου, η Καλλιόπη Βέττα, η Ελένη Βιτάλη, ο Δώρος Δημοσθένους, η Πέγκυ Ζήνα, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Παντελής Θαλασσινός, ο Αντώνης Καλογιάννης, ο Σταμάτης Κόκοτας, ο Βασίλης Λέκκας, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Γιάννης Μπέζος, Γιώτα Νέγκα, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Λάκης Παπαδόπουλος με τα ψηλά ρεβέρ, η Σοφία Παπάζογλου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Αντώνης Ρέμος, η Ηρώ Σαΐα, ο Πασχάλης Τόνιος, ο Λάκης Χαλκιάς ο Ζουλφί Λιβανελί η Άρια Σαϊγιόνμαα.

Συμμετείχε επίσης η χορωδία Δήμου Αθηναίων, η παιδική χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου και η παιδική χορωδία Στέφανου Καρδιόλακα.

Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ» Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο.

 

Ακολουθεί η επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο και το μήνυμα περί ενότητας, όπως την διάβασε ο Γρηγόρης Βαλτινός:

«Ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θεωρώ τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο σαν ένα ακόμα αφιέρωμα προς εμένα αλλά σαν ένα προσκλητήριο σε ό,τι πίστεψα περισσότερο στη ζωή μου: Στην ενότητα των Ελλήνων.
Απορώ ειλικρινά, πως υπάρχουν ακόμα Έλληνες που δεν έχουν κατανοήσει, ότι στις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας μας οι Έλληνες ήταν ενωμένοι. Όπως και ότι ο εθνικός διχασμός ήταν υπαίτιος για όλα τα δεινά που έζησε ο Λαός μας.

Κι αυτό δεν είναι άποψη ενός ρομαντικού καλλιτέχνη αλλά η καθαρή ιστορική αλήθεια.

Ειδικά μετά τα Μνημόνια, μας χρειάζεται μια μακρά περίοδος ανάκαμψης, προόδου και αναγέννησης.
Πιστεύω όμως ότι η πιο μεγάλη ίσως απώλεια, υψίστης εθνικής σημασίας, είναι το γεγονός ότι χάθηκε ο ανθός του Έθνους. Οι εκατοντάδες χιλιάδες νέες και νέοι, μορφωμένοι και επιστήμονες οι πιο πολλοί, με άλλα λόγια η ατμομηχανή που θα μας οδηγούσε προς το μέλλον.

Με σφιγμένη καρδιά θα ήθελα με τα τραγούδια μου να βοηθήσω όλους τους συμπατριώτες μου να ενωθούν γύρω από αυτόν τον μέγιστο στόχο: Να ξαναφέρουμε τα παιδιά μας στην πατρίδα. Όμως ποια πατρίδα; Σε μια πατρίδα όπου οι μισοί θέλουν να εξαφανίσουν τους άλλους μισούς, την ώρα που η χώρα μας βγαίνει αργά και βασανιστικά από την κρίση, ενώ παράλληλα τα απειλητικά σύννεφα στην γειτονιά μας γίνονται κάθε μέρα και πιο μαύρα;
ΕΝΩΘΕΙΤΕ!Βάλτε την αμαξοστοιχία «Ελλάς» πάνω στις ράγες της συνεργασίας, της δημιουργίας και της προόδου. Φέρτε ξανά την ανοχή και την ευγένεια στην πολιτική αλλά και στην καθημερινότητά μας. Βοηθήστε τον Λαό μας να ξαναγίνει αυτός που με την λάμψη του κάποτε κέρδισε τον παγκόσμιο θαυμασμό. Ξαναφέρτε πίσω τα φωτεινά μυαλά της νέας γενιάς.

 

Φωτ.:eurokinissi

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις