Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

«Ποιητική Αδεία»: Όταν οι Δικαστές γράφουν ποίηση

«Ποιητική Αδεία»:  Όταν οι Δικαστές γράφ...
Βγενόπουλος Φάνης

Με επιτυχία η παρουσίαση του συλλογικού έργου στην Πάτρα

Το συλλογικό έργο «Ποιητική Αδεία – εν αμφιβολία ποιητές», παρουσιάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Πάτρα, στον κήπο του βιβλιοπωλείου Πολύεδρο, από τον Κύκλο Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών. Το ανθολόγιο «Ποιητική Αδεία – εν αμφιβολία ποιητές», αποτελεί ένα δείγμα γραφής ποίησης και πεζογραφίας των μελών του Κύκλου Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών, του πρώτου πανελληνίως λογοτεχνικού συλλόγου που απαρτίζεται από δικαστικούς λειτουργούς εν ενεργεία και συνταξιούχους.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι: Ορφανίδης Δημήτρης – Εφέτης, Πρόεδρος Κ.Ε.Λ.Δ., Λιγνού Σοφία – Εφέτης, Γενική Γραμματέας Κ.Ε.Λ.Δ., Μελισσινός Αντώνιος – Εφέτης, Κοσμήτορας Κ.Ε.Λ.Δ., Παπακώστας Βασίλης – Ειρηνοδίκης, επί τιμή Έφορος Κ.Ε.Λ.Δ.

Μιλώντας στην εκδήλωση η διδάκτωρ φιλόλογος Αργυρούλα Αλεξανδροπούλου, υπογράμμισε πως τα κείμενα των 12 δημιουργών που ανθολογούνται, είναι μεστά νοημάτων και χαρακτηρίζονται από πλουραλισμό.

Ο κ. Ορφανίδης, μιλώντας στην εκδήλωση, σημείωσε πως ο Κύκλος Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών, αποτελεί το μοναδικό του είδους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ίσως ακόμη και παγκοσμίως.

Από την πλευρά του ο κ. Μεσσιλινός  τόνισε ότι με το ανθολόγιο «Ποιητική Αδεία», είναι η πρώτη φορά που δικαστές και εισαγγελείς εκφράζουν δημόσια τα συναισθήματά τους και χαρακτήρισε το όλο εγχείρημα ως «πρωτότυπη έμπνευση».

Η κυρία Λιγνού, κάνοντας έναν απολογισμό της πλούσιας και σημαντικής δράσης του Κύκλου Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «οι δικαστές βγήκαν από τα καβούκια τους».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης απαγγέλθηκαν ποιήματα που συμπεριλαμβάνονται στο ανθολόγιο «Ποιητική Αδεία», το οποίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2018 από τις εκδόσεις Ανάτυπο.

Η εκδήλωση έκλεισε με έργα κλασικής μουσικής τα οποία απέδωσαν σπουδαστές του Ωδείο «Παγκανίνι».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture