Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Παρουσιάζεται το νέο ποιητικό βιβλίο του Σπύρου Βρεττού

Πάτρα: Παρουσιάζεται το νέο ποιητικό βιβ...

Στις 20/6/2019 - Τίτλος του, "Διαπραγματεύσεις"

Η νέα ποιητική συλλογή του συμπολίτη νομικού και λογοτέχνη Σπύρου Βρεττού με τίτλο «Διαπραγματεύσεις» θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, στις 21.00 που διοργανώνει το βιβλιοπωλείο «Το Δόντι» του Ανδρέα Τσιλίρα, οι εκδόσεις Γαβριηλίδης και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρέων. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων του Δικηγορικού Συλλόγου στην οδό Φιλοποίμενος 24, Πάτρα, 3ος όροφος, με την υποστήριξη της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού «Κοινο_Τοπία».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

- Μαρία Ν. Ψάχου (διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας)

- Σωτήρης Λυκουργιώτης (ποιητής, δοκιμιογράφος)

- Ματίνα Παρασκευά (υπ. διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας)

Ποιήματα θα διαβάσει ο ίδιος ο Σπύρος Βρεττός.

Ο Σπύρος Λ. Βρεττός έχει γεννηθεί στη Λευκάδα το 1960. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα. Ζει και εργάζεται ως δικηγόρος στην Πάτρα. Έχει εκδώσει εννέα ποιητικές συλλογές, μία ανθολογία ποιημάτων του, τρία βιβλία με δοκίμια και μελέτες και μία συλλογή διηγημάτων. Οι πέντε πρώτες συλλογές του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά από τον Φίλιπ Ραμπ (Collected Poems, Shoestring Press 2000). Ανθολογία ποιημάτων του εκδόθηκε στην Ιταλία σε μετάφραση Μάσιμο Κατσούλο (Il postscriptum della storia, Αtelier 2005).

Η ποιητική του συλλογή «Ανιστόρητο» (Καστανιώτης 1999) και η μελέτη του «Κώστας Καρυωτάκης, το εγκώμιο της φυγής» (Γαβριηλίδης 2006) συμπεριλήφθηκαν στη μικρή λίστα για τα βραβεία ποίησης και δοκιμίου, αντίστοιχα, του περιοδικού «Διαβάζω». Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες. Στην ενότητα ποιημάτων «Μήδεια» (από τη συλλογή «Συνέβη») βασίστηκε η παράσταση χοροθεάτρου «Μήδεια από την αρχή» της Μάρως Γαλάνη.

Διηγήματα από το βιβλίο του «Ένας αόριστος άνθρωπος» (Γαβριηλίδης 2016) έγιναν θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Αρτέμιδος Γρύμπλα (Θέατρο act, 2018). Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και του Κύκλου Ποιητών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture