Μετά το αίτημα επιχειρηματία στον Κυριάκο Μητσοτάκη
Φωτιές άναψε ένα βίντεο που κυκλοφορεί από το πρωί της Τρίτης από τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με επιχειρηματίας από την Κω. Στο βίντεο, επιχειρηματίας του νησιού λέει προς τον κ. Μητσοτάκη: «Εφταήμερο εργασίας. Όχι ο εκβιασμός που γίνεται από τους ελέγχους εδώ πέρα, όχι εξαήμερο, εφταήμερο. Απαιτούμε να γίνει πιο εύκολο, πιο ευέλικτο το θέμα των επτά ημερών και όχι να επικρέμεται η σπάθη των προστίμων».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται να λέει «δεν πρέπει να μπλέξουμε στα χωράφια των εργαζόμενων και των επιχειρηματιών οι οποίοι έχουν συμφωνήσει τι είναι καλό για τους ίδιους», προσθέτοντας λίγο αργότερα: «Να σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα».
«Θέλει να ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα ο κ. Μητσοτάκης και δεν το κρύβει», τονίζει, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Σε συνάντησή του με επιχειρηματίες, όπως αποκαλύπτεται σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, λέει ότι "θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα", απαντώντας σε επιχειρηματία για 7ήμερο εργασίας, χωρίς τον κίνδυνο ελέγχων και προστίμων από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Αυτή είναι η δέσμευση Μητσοτάκη προς τους εργαζόμενους, ότι θα επικρατήσει η εργασιακή ζούγκλα, η κατάργηση του 8ωρου και του 5ήμερου, οι κακοπληρωμένες δουλειές χωρίς κανένα δικαίωμα, και ότι οι μνημονιακές πολιτικές της εργασιακής απορρύθμισης θα επιστρέψουν. Ούτε οι εργαζόμενοι ούτε η νεολαία θα το επιτρέψουν αυτό», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










