Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τάσος Πετρόπουλος: Οι συνταξιούχοι της Εθνικής θα λάβουν επικουρική

Τάσος Πετρόπουλος: Οι συνταξιούχοι της Ε...

Για τους 16.280 υφιστάμενους συνταξιούχους του ΛΕΠΕΤΕ και ΕΛΕΠΕΤ, μέση επικουρική σύνταξη, ύψους 354 ευρώ

«Οι περίπου 16.500 συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας, που, επί 18 μήνες, δεν έχουν πάρει τη σύνταξη, θα λάβουν επικουρική σύνταξη». Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι «είναι μία τεράστια ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων που άφηναν τα πράγματα να πορεύονται με έναν τέτοιο τρόπο που με βεβαιότητα θα οδηγούσε σε αυτό το αποτέλεσμα, να μην μπορούν να πάρουν τη σύνταξή τους κάποια στιγμή».

Ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι «το πρόβλημα δημιουργήθηκε από το διχασμό των ασφαλισμένων στην Εθνική, το 2005, όταν οι νέοι ασφαλισμένοι άρχισαν να εγγράφονται στο επικουρικό δημόσιο σύστημα ασφάλισης και οι παλιοί έμειναν στον ιδιωτικό φορέα ΛΕΠΕΤΕ (Λογαριασμός Επικούρησης Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος) που υπήρχε και λειτουργούσε εντός της Εθνικής Τράπεζας με τις εγγυητικές προβλέψεις της αρχικής ενοχικής δέσμευσης που είχε η Εθνική Τράπεζα». «Είναι αυτό που κατ’ επανάληψη έχουμε πει ότι θα συμβεί με το σχέδιο της ΝΔ: Όλοι οι νέοι ασφαλισμένοι να πηγαίνουν σε ιδιωτικούς φορείς ασφάλισης και οι παλιοί θα μείνουν στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, στο δημόσιο σύστημα … Αν συμβεί αυτό, αποδεδειγμένα πια, γιατί η ζωή το απέδειξε, οι μελλοντικοί ασφαλισμένοι του δημόσιου συστήματος επικουρικής σύνταξης θα μείνουν πάλι χωρίς επικουρική σύνταξη» υποστήριξε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Παράλληλα, ο κ. Πετρόπουλος διευκρίνισε: «Δεν παρεμβαίνουμε να καταργήσουμε δικαιώματα των εργαζομένων. Η διάταξη σαφώς προσδιορίζει την αρμοδιότητα τη δική μας, ως μίας υπεύθυνης κυβέρνησης που, κατά το Σύνταγμα και τους ισχύοντες νόμους, πρέπει να μεριμνά για τη χορήγηση αυτής της ασφαλιστικής παροχής … Παρεμβαίνουμε, μέσω του δημόσιου συστήματος επικουρικής σύνταξης, για να καταβάλλεται με αυξημένο υπολογισμό και καλύτερη παροχή επικουρικών συντάξεων».

«Δεν παρεμβαίνουμε σε καμία περίπτωση ούτε στις δίκες που έχουν γίνει, τα δικαστήρια θα αποφασίσουν. Και εφόσον, πράγματι, ευδοκιμήσουν οι σχετικές προσφυγές, προφανώς η τράπεζα θα κληθεί να ανταποκριθεί στις σχετικές υποχρεώσεις που το δικαστήριο θα διατάξει. «Εκείνο που κάνουμε είναι να δώσουμε αναδρομικά τις παροχές. Πολλοί είχαν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης, δεν γίνεται να το αφήσουμε έτσι» διευκρίνισε ο κ. Πετρόπουλος.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του υπουργείου Εργασίας και με βάση τη διάταξη, ο τύπος υπολογισμού της σύνταξης για τους 16.280 υφιστάμενους συνταξιούχους του ΛΕΠΕΤΕ και ΕΛΕΠΕΤΕ οδηγεί σε μία μέση επικουρική σύνταξη, ύψους 354 ευρώ και για τους μελλοντικούς συνταξιούχους σε μία μέση σύνταξη, ύψους 488 ευρώ.

 

AΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις