Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Πάτρα αγάπησε πολύ τον Κώστα Ευρυπιώτη

Η Πάτρα αγάπησε πολύ τον Κώστα Ευρυπιώτη

Η γεμάτη από κόσμο "Πολιτεία" στους "Άνδρες Έτοιμοι για όλα"

Θλίψη και συγκίνηση προξένησε και στους Πατρινούς η είδηση του θανάτου του δημοφιλούς ηθοποιού Κώστα Ευριπιώτη στα 56 του χρόνια μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο τον τελευταίο χρόνο.

Ο Κώστας Ευριπιώτης είχε παίξει πολλές φορές και στην Πάτρα και το κοινό τον θυμάται από την επιθεώρηση «Γομάρια με σαμάρια της Βουλής μας τα καμάρια» των Ντίνου Σπυρόπουλου και Γιώργου Γαλίτη όπου είχε παίξει πλάι στον αείμνηστο Στάθη Ψάλτη, τον Βασίλη Κούκουρα και τον αξέχαστο Γιώργο Παπαζήση στη σκηνή του Πάνθεον τέλη Μαρτίου του 2012, αλλά και από την μεγάλη επιτυχία του θεάτρου Λαμπέτη «Άνδρες έτοιμοι για όλα» που είχε βασιστεί στην Βρετανική ταινία «The Full Monty». Η ξεκαρδιστική και τολμηρή παράσταση όπου εκτός του Κώστα Ευριπιώτη έπαιζαν και οι Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μάνος Ιωάννου, Τόνυ Δημητρίου και ο Κώστας Κόκλας είχε σαρώσει και χειροκροτηθεί στις 6 και 7 Αυγούστου 2013 στον πολυχώρο Πολιτεία (παλαιά Σφαγεία) στην Ακτή Δυμαίων.

Ο Κώστας Ευριπιώτης, ένας ταλαντούχος ηθοποιός, αυθεντικό ταλέντο κι ένας υπέροχος άνθρωπος, ατακαδόρος και με δυνατή αίσθηση του χιούμορ, είχε γεννηθεί στην περιοχή της Ηλιούπολης στην Αθήνα το 1963 και στο θέατρο βρέθηκε ουσιαστικά μετά από προτροπή του παλιού, καλού ηθοποιού Νάσου Κεδράκα. Ο Κώστας Ευριπιώτης, από τους ωραίους μελαχρινούς ηθοποιούς της γενιάς του, με την χαρακτηριστική ελιά στο πρόσωπο και τα μεγάλα μάτια με το έντονο βλέμμα, σπούδασε υποκριτική στη σχολή Θεοδοσιάδη και γρήγορα στα χρόνια του ’80 άρχισε να παίζει στο σινεμά και στο θέατρο, σε ταινίες όπως οι «Επικίνδυνοι» του Γιάννη Δαλιανίδη και «Έλα να γυμνωθούμε ντάρλινγκ» πλάι στον Στάθη Ψάλτη, με τον οποίο συνεργάστηκε πολλές φορές. Για το ευρύ κοινό, μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του τηλεοπτικά έμελλε να είναι ο ρόλος του παλιού σμηνίτη ονόματι Βλάχος στο «Της Ελλάδος τα παιδιά» πλάι στους Γιάννη Μπέζο, Γιάννη Σαββιδάκη, κ.α. στον ΑΝΤ1. Ο Κώστας Ευριπιώτης με το αστείρευτο χιούμορ για μερικά χρόνια δοκιμάστηκε και ως συμπαρουσιαστής στην δημοφιλή εκπομπή «Πρωινός καφές» του ΑΝΤ1 όταν πλέον την παρουσίαση της πρωινής εκπομπής είχε αναλάβει η Ελένη Μενεγάκη, η οποία το μεσημέρι της Παρασκευής 31/5/2019 πρόβαλλε συγκινημένη στην εκπομπή της στον Alpha ένα ωραίο αφιέρωμα και πλάνα από εκείνη την εποχή είκοσι και πλέον χρόνια πίσω.

Ο Κώστας Ευριπιώτης εκτός από τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες είχε για ένα διάστημα και πολιτικές και μάλιστα είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006 και μάλιστα στη συνέχεια διετέλεσε πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού στον Άγιο Δημήτριο (Μπραχάμι).

Μία ακόμα λεπτομέρεια που δεν θυμόμασταν ήταν ότι πριν περίπου 10 χρόνια ο Κώστας Ευριπιώτης είχε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τη μηχανή του όταν είχε παρασύρει έναν πεζό που είχε πεταχτεί στο δρόμο του, στην περιοχή του Λουτρακίου. Τότε είχε παραμείνει διασωληνωμένος για έξι μέρες στην Εντατική του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» ωστόσο μπόρεσε να συνέλθει και να αναρρώσει από τα τραύματα του. Έκτοτε, όπως διαβάσαμε, ο συμπαθής Κώστας Ευριπιώτης άλλαξε τελείως χαρακτήρα, αρχίζοντας να εκτιμά την κάθε στιγμή και παρά τους πόνους δεν έχασε ποτέ το χιούμορ του.

Άλλες θεατρικές παραστάσεις που είχε παίξει ήταν τα έργα «Πολίτης… γάμα κατηγορίας» του Γιώργος Κωνσταντίνου κι εδώ πλάι στον Στάθη Ψάλτη και την Τζέση Παπουτσή, «Αντώνιο…πονάει το μνημόνιο» των Ντίνου Σπυρόπουλου, Γιώργου Γαλίτη με Στάθη Ψάλτη, Μάρθα Καραγιάννη, κ.α.

Πέρυσι τον Μάιο κι ενώ ο Κώστας Ευριπιώτης ήταν σε πρόβες και ετοιμαζόταν να ανέβει στη σκηνή του θεάτρου Αθηνά πλησίον της λεωφόρου Πατησίων, στην Αθήνα με την παράσταση «Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης», αναγκάστηκε να πάει στο νοσοκομείο για εξετάσεις (αξονική, κ.α.) μιας και αισθανόταν έντονους πονοκεφάλους, κόπωση ενώ ξεχνούσε και τα λόγια του στις πρόβες. Δυστυχώς οι εξετάσεις δεν βγήκαν καλές και έδειξαν ότι ο Κώστας Ευριπιώτης αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας στο κεφάλι ενώ κατόπιν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Στην παράσταση του θεάτρου Αθηνά το ρόλο πήρε ο Κωνσταντίνος Καζάκος αντικαθιστώντας τον Κώστα Ευριπιώτη.

Τέλος να πούμε πως στο σινεμά είχε παίξει και στο πολύ εμπορικό «SafeSex» των Ρέππα – Παπαθανασίου που είχε κάνει ρεκόρ εισιτηρίων το 1999, στο ριμέικ της παλιάς αγαπημένης κωμωδίας «Οι Γαμπροί της Ευτυχίας» και στο επίσης ριμέικ «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» πλάι στην Χρύσα Ρώπα, στο «Αυστηρώς Κατάλληλο» των Ρέππα-Παπαθανασίου το 2008 ενώ στο θέατρο είχε παίξει στην τεράστια επιτυχία «Σεσουάρ για δολοφόνους» στην διανομή μάλιστα όπου έπαιζαν ο Πατρινός σώουμαν Τάκης Ζαχαράτος και η Άννα Κουρή.

O Kώστας Ευριπιώτης νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σπηλιοπούλειο», έχοντας δίπλα του τη σύντροφό του, Λίλιαν Μπότση, την αδερφή του καθώς και τα δύο του παιδιά, τους γιους του που απέκτησε από τον προηγούμενο γάμο του με τη Βάλια Κωστοπούλου.

Ο Γιάννης Μπέζος σε δήλωση του για την απώλεια του Κώστα Ευριπιώτη τον χαρακτήρισε μεγάλο ταλέντο και έναν ηθοποιό ειδικών αποστολών.

Η είδηση του θανάτου του σε ηλικία μόλις 56 ετών στενοχώρησε πολλούς καθώς ο αγαπητός και χιουμορίστας ηθοποιός είχε πολλά ακόμη να προσφέρει.

Η κηδεία του θα τελεστεί την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight