Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επί ποδός οι καταστηματάρχες της εστίασης - Κατάληψη στην Κτηματική

Επί ποδός οι καταστηματάρχες της εστίαση...

Το πρωί της Παρασκευής - Αίτημα τους τα τέλη ανά τ.μ. να είναι 5 ευρώ και η άμεση διενέργεια των ελέγχων για την έκδοση αδειών τραπεζοκαθισμάτων στις παραλίες

Αντιμέτωποι με ένα παλιό πρόβλημα είναι ξανά οι καταστηματάρχες εστίασης & αναψυχής με τη θερινή σαιζόν να έχει μόλις ξεκινήσει. Πιο συγκεκριμένα οι επιχειρηματίες της εστίασης της Πάτρας που κέρδισαν την πανελλήνια προσοχή όταν έκλεισαν για μία μέρα τα καφέ τους πριν λίγους μήνες, θα πραγματοποιήσουν μετά από σχετική απόφαση που πήραν σε συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαΐου, κινητοποίηση και κατάληψη των γραφείων της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου στη Δημ. Γούναρη στην πλατεία Πίνδου στις 9.30 το πρωί της Παρασκευής 31 Μαΐου.

Το βασικό αίτημα της κινητοποίησης όπως μας είπαν από το Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας –ΣΚΕΑΝΑ, είναι η αποδοχή του ποσού των 5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο όσον αφορά στα τέλη τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων, κάτι που έχουν αποδεχθεί τόσο ο Δήμος Πατρέων όσο και η Αποκεντρωμένη αλλά την σχετική απόφαση ανακάλεσε η Κτηματική Υπηρεσία. Και πέρυσι τέτοια εποχή τα ρεπορτάζ έλεγαν πως οι καταστηματάρχες έβρισκαν «τείχος» στην Κτηματική Υπηρεσία η οποία, επί της ουσίας, αρνιόταν να υλοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για μείωση των τελών που πληρώνουν οι καταστηματάρχες για τα τραπεζοκαθίσματα.

Ακόμα τα μέλη του ΣΚΕΑΝΑ όπως ανέφερε στο thebest.gr ο πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Σπύρος Στεργίου, ζητούν να ξεκινήσουν άμεσα οι αυτοψίες από την Κτηματική Υπηρεσία στις παραλίες ώστε να εκδοθούν το συντομότερο δυνατόν οι σχετικές άδειες για την τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων.

"Μπαίνουμε στον Ιούνιο και περισσότερα από 350 μαγαζιά εστίασης στο νομό περιμένουν τους ελέγχους που δεν γίνονται. Οι επιχειρηματίες έχουν κάνει τις σχετικές αιτήσεις αλλά η εδώ διευθύντρια της Κτηματικής επικαλείται τον καινούριο νόμο από τον Απρίλιο και αρνείται να δώσει εντολή για τους απαραίτητους ελέγχψους έως ότου σταλούν διευκρινιστικά σημειώματα. Την ίδια ώρα έχουμε το Λιμενικό που μας προειδοποιεί πως αν πάμε και τοποθετήσουμε τραπεζοκαθίσματα χωρίς την απαιτούμενη άδεια θα λάβουμε πρόστιμο και θα πάμε αυτόφωρο. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και για γραφειοκρατικούς λόγους να μην δίνεται εντολή να ξεκινήσουν οι αυτοψίες στις παραλίες και τους αιγιαλούς για να βγουν οι σχετικές άδειες και εμείς να μπορέσουμε να δουλέψουμε. Μιλάμε για 350 επιχειρήσεις από την Ακράτα έως την Καλογριά και 2500 εργαζόμενους", ανέφερε ο κ. Στεργίου, ο οποίος και θα ζητήσει στο πλαίσιο της κινητοποίησης από τη Διευθύντρια της Κτηματικής να κάνει κάτι και να ξεκινήσουν οι έλεγχοι.

Τέλος να θυμίσουμε ότι πέρυσι το Μάιο, μετά την οικονομική καταστροφή και πτώση του τζίρου τους κατά 40% με 50% το καλοκαίρι του 2017 λόγω του προβλήματος των μεδουσών, οι επαγγελματίες της εστίασης είχαν ζητήσει από τη Δημοτική Αρχή να ρίξει την τιμή ανά τετραγωνικό και πράγματι το Δημοτικό Συμβούλιο είχε λάβει την σχετική απόφαση για 5 ευρώ το τετραγωνικό αντί 22 που ήταν πρόπερσι. Ωστόσο η Κτηματική αρνείται να συναινέσει σε αυτό το ποσό. Η επικεφαλής της Υπηρεσίας στην περιοχή είχε υποστηρίξει, προς απογοήτευση των επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης, ότι στα διοικητικά όρια του Δήμου Πατρέων δεν μπορεί να αποδεχθεί ποσά κάτω των 20 ευρώ το τετραγωνικό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις