Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μεγάλη καθυστέρηση στην ανάρτηση της σταυροδοσίας από το Υπουργείο Εσωτερικών

Μεγάλη καθυστέρηση στην ανάρτηση της στα...

Τι συμβαίνει

Προβλήματα φαίνεται πως υπάρχουν στη διαδικασία ανάρτησης των αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, μετά την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης των υποψήφιών για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι του Πρωτοδικείου Πατρών που ξεκίνησαν την καταμέτρηση αντιμετώπισαν πρόβλημα με τους διακομιστές του Υπουργείου. Το σύστημα «έπεφτε» συνεχώς, με αποτέλεσμα να μην τροφοδοτείται με νέα στοιχεία. Τα μόνα αποτελέσματα σταυρών υποψηφίων που δημοσιεύονταν χθες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, προέρχονταν από όσα δεδομένα εστάλησαν με SRT, δηλαδή με τις κινητές συσκευές των δικαστικών αντιπροσώπων και ήταν τόσο λίγα, που δεν μπορούσαν να χαρακτηριστούν ούτε καν ως ενδεικτικά.

Σχεδόν 150 υπάλληλοι έχουν χωριστεί σε συνεργεία καταμέτρησης ανά δήμο, αλλά η ανάρτηση των αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών αποδείχθηκε προβληματική

Πάντως, χθες το βράδυ, στον Δήμο Πατρέων, η τελευταία ενημέρωση των στοιχείων στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών είχε γίνει στις 3:30 μ.μ. και η ενσωμάτωση των εκλογικών τμημάτων βρισκόταν στο 100% (332 / 332 ΕΤ)

Ωστόσο  η καταμέτρηση συνεχιζόταν κανονικά, ενώ φαίνεται πως σήμερα το απόγευμα, τα εκλογικά αποτελέσματα και οι σταυροί προτίμησης των υποψηφίων θα έχουν καταμετρηθεί και αναμένεται να επικυρωθούν και να αναρτηθούν στους διαδρόμους του Πρωτοδικείου Πατρών.

 

Τι είχε προκύψει χθες από πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών

"Καθυστερήσεις στην ενσωμάτωση των τελικών αποτελεσμάτων τόσο των ευρωεκλογών όσο και των αυτοδιοικητικών εκλογών παρατηρούνται έως και τώρα, σχεδόν 44 ώρες μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.

Περί τις 14:30 ώρα έχει ενσωματωθεί το 95,48% των εκλογικών τμημάτων, στις περιφερειακές εκλογές έχει ενσωματωθεί κατά μέσο όρο το 97,52%, ενώ σε ό,τι αφορά στους δήμους στη συντριπτική πλειονότητά τους έχουν ανακοινωθεί τα τελικά αποτελέσματα, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για μεγάλους δήμους όπως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπου στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος εκ των Ζέρβα και Ορφανού θα είναι αντίπαλος του Ταχιάου στον β γύρο.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, όλα τα αποτελέσματα έχουν παραδοθεί από τους δικαστικούς αντιπροσώπους στις περιφέρειες. Αποδίδουν τα όποια προβλήματα στο ότι ορισμένες περιφέρειες καθυστερούν να στείλουν τα αποτελέσματα στο υπουργείο. Από εκεί και πέρα, ό,τι αποτέλεσμα φτάνει στο ΥΠΕΣ περνάει αμέσως στο σύστημα (www.ypes.gr/ekloges) και ενσωματώνεται, σημειώνουν οι ίδιες πηγές".

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις