Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Τεχνολογικό σινεφίλ επίτευγμα αναμένεται η live action ταινία "The Lion King" της Disney

Τεχνολογικό σινεφίλ επίτευγμα αναμένεται...

Το φιλμ θα βγει στην Ελλάδα μαζί με τις ΗΠΑ στις 18 Ιουλίου 2019

Για τις 19 Ιουλίου 2019 προγραμματίζεται να βγει στις αίθουσες της Βορείου Αμερικής το «Τhe Lion King» της Ντίσνει με αέρα μπλοκμπάστερ, το οποίο θα επιχειρήσει να «φρεσκάρει» το κλασικό animation φιλμ του 1994, μέσω μίας πρωτοποριακής φωτορεαλιστικής τεχνολογικής μεθόδου. Το νέο «Lion King» απευθύνεται σ’ ένα καινούριο σινεφίλ ακροατήριο στο πλαίσιο της προσπάθειας της Ντίσνει για live-action ριμέικ που ήδη έχουν αποφέρει 5 δις δολάρια από το 2010. Σύμφωνα με ενημέρωση από την εταιρεία διανομής Feelgood, το φιλμ προγραμματίζεται να βγει στις Ελληνικές αίθουσες στην καρδιά του καλοκαιριού, μία μέρα πριν τις ΗΠΑ στις 18 Ιουλίου 2019!

Μην ξεχνάμε ότι φέτος ήδη βγήκε το «Dumbo» του Τιμ Μπάρτον και από τις 23 Μαΐου ο «Aladdin» του Γκάι Ρίτσι με τον Γουίλ Σμιθ ως τζίνι που ήδη έως και τη Δευτέρα 27/5/2019 (μέσα δηλαδή σε 4 μέρες) έκανε εισπράξεις στις ΗΠΑ 113 εκατομμυρίων δολαρίων συν άλλα 121 εκατομμύρια από την προβολή του στον υπόλοιπο κόσμο.

Τη σκηνοθεσία στο νέο «Lion King» υπογράφει ο Jon Favreau που είχε εντυπωσιάσει το 2016 με το «The Jungle Book».

Tο πρώτο «Lion King» τον Ιούνιο του 1994 απέβη το ν. 1 εμπορικό φιλμ της χρονιάς παγκοσμίως και θα έγραφε ποπ ιστορία στα Όσκαρ με το μουσικό σκορ του Χανς Ζίμερ και το τραγούδι του Έλτον Τζον και του Τιμ Ράις «Can you feel the love tonight» να κερδίζουν βραβεία Όσκαρ.

Ακολούθησε το 1997 η θεατρική μεταφορά του «Βασιλιά των λιονταριών» ως μιούζικαλ στο Μπρόντγουαιη που επίσης «έσκισε» εμπορικά. Το φιλμ είχε ξαναπροβήθεί προσαρμοσμένο σε 3d το 2011 όπως μας θύμισε άρθρο του Αμερικάνικου περιοδικού Entertainment Weekly ενώ για το μυστικό της επιτυχίας, ήταν μία ιστορία ανάλογη του «Άμλετ» με φόντο το ζωικό βασίλειο της Αφρικανικής ηπείρου όπου ο νεαρός πρίγκιπας των λιονταριών Σίμπα (δανείζει τη φωνή του ο σούπερ σταρ του σήριαλ Αtlanta, Donald Glover) καλείται να ακολουθήσει τα βαριά βήματα & το όνομα του πατέρα του Mufasa που πεθαίνει. Είναι μία κλασική ιστορία ηρωισμού με παγκόσμια μηνύματα.

«Είναι σαν να φρεσκάρουμε και να αναπαλαιώνουμε ένα αρχιτεκτονικό landmark με νέα τεχνολογικά επιτεύγματα αλλά κρατώντας πάντα την ψυχή και το πνεύμα του ορίτζιναλ», είπε στο Entertainment Weekly ο 52χρονος Jon Favreau. Παρότι στο «Jungle Book» υπήρχε ένας αληθινός ηθοποιός, ο Neel Sethi ως Μόγλης, ο Φαβρό προτίμησε αυτή τη φορά για το «Lion King» όλοι οι ηθοποιοί να είναι ψηφιακοί.

Η ομάδα των animators χρησιμοποίησαν CGI εφέ και τους ηχογραφημένους διαλόγους των ηθοποιών για να δημιουργήσουν για παράδειγμα τη σκηνή όπου ο Μουφάσα (ο βετεράνος μαύρος ηθοποιός James Earl Jones επέστρεψε στο ρόλο που είχε κάνει και το ’94) διδάσκει το νεαρό λιονταράκι γιο του για τα όρια του βασιλείου του που μια μέρα θα κληρονομήσει και θα διοικήσει.

Η τεχνική με τη βοήθεια του διευθυντή φωτογραφίας Caleb Deschanel του «The Natural - Ο Καλύτερος» που ήταν και φέτος υποψήφιος για το Όσκαρ για το «Never Look Away» του Florian Henckel von Donnersmarck, προσιδιάζει σ’ ένα ανοιχτών οριζόντων 3d βίντεο γκέιμ.

Παρά τις δυσκολίες όλα πήγαν καλά κι όπως ανέφερε ο Φαβρό, «ελπίζουμε ότι το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο πειστικό και συναισθηματικό όσο κι ενός φιλμ με πραγματικά ζώα και real κάμερες».

Το καστ περιλαμβάνει ακόμα τις φωνές της σταρ της ποπ Beyonce ως Νάλα, του Τσιουέτελ Ετζιόφορ ως Scar, ο θείος του Σίμπα που διψά για την εξουσία, του Σεθ Ρόγκεν, του Billy Eichner, του John Oliver, της Alfre Woodard, κ.α. Ειδικά για την Μπιγιονσέ, ο σκηνοθέτης Τζον Φαβρό υπογράμμισε ότι η «bigger than life» παγκόσμια σταρ τραγουδίστρια που είναι και μαμά μικρών παιδιών και θαυμάστρια του 1ου φιλμ, ήταν υπέροχη στην ταινία και ειδικά στα μουσικά/τραγουδιστικά μέρη αποδεικνύει και αναδεικνύει όλη την ομορφιά και το ταλέντο της φωνής της.

Ο Τσιουέτελ Ετζιόφορ του «12 Χρόνια Σκλάβος» τόνισε με τη σειρά του ότι το «Lion King» ήταν μία υπέροχη ευκαιρία για να παίξει μία ομάδα ταλαντούχων μαύρων ηθοποιών αυτούς τους μοναδικούς χαρακτήρες. «Προσωπικά μιλώντας, νιώθω ιδιαίτερα συνδεδεμένος με ότι έχει να κάνει με την Αφρική λόγω της καταγωγής μου. Γι’ αυτό το Lion King αποτέλεσε για μένα μία ιδιαίτερη εμπειρία», ανέφερε ο ταλαντούχος Βρετανός ηθοποιός.

Το φιλμ αναμένεται να το δούμε και στην Ελλάδα και στην Πάτρα σε διανομή της Feelgood.

Eπιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture