Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Βγαίνει 13 Ιουνίου στην Ελλάδα το "Νουρέγιεφ: Το Λευκό Κοράκι" -ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ

Βγαίνει 13 Ιουνίου στην Ελλάδα το "...

Σε σκηνοθεσία του Ρέιφ Φάινς - Θα παιχθεί και στην Πάτρα

Tην αληθινή ιστορία του κορυφαίου Ρώσου χορευτή και χορογράφου Ρούντολφ Νουρέγιεφ (1938-1993) παρουσιάζει στη μεγάλη οθόνη στο φιλμ «The White Crow - Νουρέγιεφ: Το Λευκό Κοράκι» ο 56χρονος Βρετανός ηθοποιός Ρέιφ Φάινς της «Λίστας του Σίντλερ», του «Quiz Show» & του «Άγγλου ασθενή».

Το «The White Crow» βγαίνει από τις 13 Ιουνίου 2019 στους Ελληνικούς κινηματογράφους σε διανομή της Odeon & αναμένεται να το δούμε και στην Πάτρα.

Το φιλμ που συγκεντρώνει καλό μέσο όρο κριτικών στο rotten tomatoes, περίπου 68%, είχε προβληθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου τον περασμένο Οκτώβριο ενώ αφιερώματα στην σκηνοθετική αυτή δουλειά του Ρέιφ Φάινς είχαν στα τεύχη Μαΐου το Βρετανικό περιοδικό Empire και το Ισπανικό Fotogramas.

Λίγα λόγια για την ταινία:

O δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ ερμηνείας Ρέιφ Φάινς μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή του κορυφαίου Ρώσου χορευτή Ρούντολφ Νουρέγιεφ, ο οποίος κατά την κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου κατέφυγε στη Γαλλία και εξέπληξε όλο τον κόσμο με το ταλέντο του. Με τη μοναδική του παρουσία, ο Νουρέγιεφ έλαμψε ως το πιο διάσημο αστέρι του μπαλέτου, ένας αδάμαστος και όμορφος χορευτής που ένιωσε περιορισμένος από τη ζωή της δεκαετίας του 1950 στο Λένινγκραντ και άνοιξε τα φτερά του για τη Δύση.

Το φλερτάρισμά του με δυτικούς καλλιτέχνες και ιδέες τον οδήγησε σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι κυνηγητού με την KGB. Μια συναρπαστική ταινία που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου.

H Daily Mail έκανε λόγο για «προκλητική και υπαινικτική…εξαιρετική σκηνοθεσία από τον Ρέιφ Φάινς» & για «φοβερή ένταση» το Screen Daily. Παίζουν ο Oleg Ivenko στο ρόλο του Rudolf Nureyev, η 25χρονη Ελληνογαλλίδα Adèle Exarchopoulos και οι Chulpan Khamatova, Ralph Fiennes, Louis Hofmann, ο διάσημος Ουκρανός χορευτής Sergei Polunin ως ο Yuri Soloviev, o Aleksey Morozov, κ.α.

Διάρκεια: 127 λεπτά.

Το φιλμ είχε κάνει τη διεθνή του πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Telluride στις ΗΠΑ.

Eπιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture