Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Eπιτυχημένη η εκδήλωση "Εμείς εδώ χορεύουμε, εδώ τραγούδια λέμε" -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Eπιτυχημένη η εκδήλωση "Εμείς εδώ χ...

Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των "Πολιτιστικών 2019" του Πανεπιστημίου Πατρών, στην ενότητα "Ευπαθείς κοινωνικές ομάδες & πολιτισμός"

Ένα θαυμάσιο παραδοσιακό γλέντι παρουσιάστηκε επί σκηνής στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ρίο με τη διοργανωτική σφραγίδα του Συλλόγου Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Πανεπιστημίου στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών 2019» του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πολλά και ιδιαίτερα αξιόλογα μηνύματα άφησε η εκδήλωση για την αξία της αρμονικής και δημιουργικής συνύπαρξης της κοινωνίας με τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στους τυχερούς θεατές που παρευρέθηκαν στην χορευτική, μουσική και θεατρική παράσταση, την οποία πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ελληνικών παραδοσιακών χορών του Πανεπιστημίου Πατρών με τίτλο «Εμείς εδώ χορεύουμε, Εδώ τραγούδια λέμε».

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, την περασμένη Κυριακή 19 Μαΐου 2019, στις 20.00 στο μεγάλο αμφιθέατρο του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών με ελεύθερη είσοδο ελεύθερη για το κοινό & ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών 2019» με τίτλο «Ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και Πολιτισμός».

Το σκεπτικό της εκδήλωσης αφορούσε στην δύναμη της ομαδικότητας και της δημιουργίας με την συμμετοχή ατόμων διαφόρων χαρακτηριστικών αλλά και ευπαθών ομάδων. Το δυναμικό στοιχείο ήταν η δύναμη αυτή να εκφράζεται μέσα από τις τέχνες, τον πολιτισμό. Αναδείχθηκε το καλλιτεχνικό ταλέντο και η ζωντάνια των ατόμων των ευπαθών ομάδων από διάφορους φορείς της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής  αλλά και άλλων ανεξάρτητων ωφελουμένων που συμμετείχαν.

Μαζί με τις ομάδες αυτές συνέπραξαν επί σκηνής όλα τα μέλη του Συλλόγου Ελληνικών παραδοσιακών χορών: εργαζόμενοι, λοιποί ενήλικες και φίλοι, φοιτήτριες και φοιτητές, παιδικά τμήματα, σε μια παραδοσιακή χορευτική περιήγηση από τον Μωριά ως και τους Έλληνες πρόσφυγες της Μικράς Ασίας.

Οι φορείς που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη εκδήλωση με μέλη τους ήταν:

  • Σύλλογος Κωφών-Βαρήκοων Νοτιοδυτικής Ελλάδας-έδρα Πάτρα,
  • Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Δυτικής Ελλάδας-έδρα Πάτρα,
  • «Μαχητές» Σύλλογος Γονέων για την Εκπαίδευση-Επαγγελματική Κατάρτιση και Αποκατάσταση Ατόμων με Νοητική Υστέρηση-έδρα Πάτρα,
  • Κ.Ε.Φ.Ι.Α.Π. Ωφελούμενοι Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών,
  • «Αλκυόνη» Σύλλογος ΑΜΕΑ-έδρα Ναύπακτος,
  • «Η Μέριμνα» Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Πατρών Ατόμων με Νοητική Υστέρηση,
  • Ανεξάρτητοι ωφελούμενοι

Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από την κα Λαμπρινή Παπαπροκοπίου και το έντυπο πρόγραμμα διανεμήθηκε και στο σύστημα γραφής και ανάγνωσης κώδικα Μπράιγ, επιμέλειας κας Αθηνάς Κολλύρου.

Σε ένα πλούσιο σκηνικό μιας υποτιθέμενης παραδοσιακής ονομαστικής εορτής επί σκηνής, όλα τα μέλη του Συλλόγου και των φορέων συνέπραξαν χορευτικά, ερμηνευτικά και θεατρικά, και ανέδειξαν τους τρόπους λειτουργίας της κοινωνίας μας χωρίς διαφορετικότητα, χωρίς «άλλους». Παρουσιάστηκαν τρόποι καλλιτεχνικής συνεργατικότητας, επικοινωνίας, ενθάρρυνσης και το κέφι απογειώθηκε, όπου στην κορύφωση της παράστασης ανέβηκαν και θεατές στη σκηνή να χορέψουν με τα μέλη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και τα μέλη του Συλλόγου Ελληνικών παραδοσιακών χορών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνικών παραδοσιακών χορών του Πανεπιστημίου κ. Αθανάσιος Κοτρώτσος, κατά το χαιρετισμό του, ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Πατρών για τη συνεργασία στην επιτυχία της εκδήλωσης, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, μετέφερε σε όλους τους θερμότατους χαιρετισμούς του Πρωτοπρεσβύτερου του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Πατρών π. Νικολάου Σκιαδαρέση ο οποίος λόγω ανυπέρβλητων υποχρεώσεων στο Ναό δεν μπόρεσε να παρεβρεθεί, και τόνισε πως το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου καταβάλει πάντα κάθε δυνατή προσπάθεια να αναδεικνύεται η μουσική παράδοση του τόπου μας, ο Πανεπιστημιακός Πολιτισμός και η συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών μέσα από πολιτιστικές δράσεις, με την πόλη των Πατρών και την ευρύτερη περιοχή, με όλους τους φορείς, με όλες τις ευπαθείς ομάδες και τα ιδιαίτερα άτομα.

Την χορευτική και γενικότερη καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο Γρηγόρης Μικρώνης, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό φυσικής αγωγής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Την εκδήλωση συνόδεψε η  αξιόλογη  παραδοσιακή ορχήστρα «Άρτυμα» που απαρτίζεται από: Παπαπροκοπίου Ελένη-λαούτο και τραγούδι, Οικονόμου Γιάννης-βιολί και τραγούδι και Αδαμόπουλο Βασίλη-κρουστά. Επίσης συμμετείχε ο Γιώργος Καλαμάς στο μπουζούκι, ο Βαγγέλης Μακρυγιώργος στο κλαρίνο, κιθάρα και τραγούδι και ο φοιτητής Νάσος Βαϊσίδης στο νταούλι.

Χαιρετισμούς και μηνύματα απεύθυναν όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων με ευπαθή άτομα που συμμετείχαν, τονίζοντας όλοι την αναγκαιότητας της φυσιολογικής ένταξης των ατόμων αυτών στην κοινωνία όπου ένας ιδιαίτερος και δυναμικός μηχανισμός για την ένταξη αυτή είναι και ο Πολιτισμός.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο π. Ειρηναίος ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου. Παρευρέθησαν επίσης Φωτόπουλος Τρύφων Περιφερειακός Σύμβουλος, Φίλιας Ανδρέας πρώην Αντιδήμαρχος Πατρέων και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, Ρώρος Γεώργιος υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων με την παράταξη «Ώρα Πάτρας» και Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, Ζέρβας Ανδρέας Διευθυντής σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας,    Φαρμακόπουλος Γρηγόριος πρώην Πρόεδρος Συλλόγου Ελληνικών παραδοσιακών χορών Πανεπιστημίου Πατρών, μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών, διοικητικό προσωπικό, φοιτητές και φίλοι του Συλλόγου.

Υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν ο Σύλλογος Κωφών-Βαρήκοων Νοτιοδυτικής Ελλάδας-έδρα Πάτρα, η επιχείρηση Patras Catering/«Πάρκο της Ειρήνης» στην Πανεπιστημιούπολη, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η Ελληνική Εταιρεία εμφιαλώσεων 3Ε, το 1ο και 6ο Γυμνάσιο Πατρών, το 11ο Λύκειο Πατρών, και ο Ηλίας Καπέτσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture