Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Όταν ο Νίκι Λάουντα είχε το Lakopetra beach και ερχόταν συχνά μέσω Αράξου

Όταν ο Νίκι Λάουντα είχε το Lakopetra be...
Μαρτάτος Tάκης

Είχε μετοχές και ερχόταν μέσω Αράξου στο Lakopetra beach τη δεκαετία του '90

Συγκίνηση και στους Πατρινούς λάτρεις της Φόρμουλα ένα και των αγώνων ράλι προξένησε η είδηση του θανάτου του θρύλου από την Αυστρία και 3 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, Niki Lauda σε ηλικία 70 ετών, τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019. Ο Λάουντα που μάλιστα μαζί με τον αιώνιο αντίπαλο του, τον ξανθό Βρετανό πρωταθλητή James Hunt αποτέλεσαν τα κεντρικά πρόσωπα της Αμερικανικής κινηματογραφικής ταινίας «Rush» του 2013 σε σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ με τους Ντάνιελ Μπρουλ και Κρις Χέμσγουορθ να τους υποδύονται αντίστοιχα, είχε κι ένα πολύ σοβαρό ατύχημα εν ώρα αγώνα το 1976 στην πολύ επικίνδυνη πίστα της του Νίρμπουργκρινγκ στη Γερμανία (τα 13 μίλια της διαδρομής που διατρέχουν το δάσος του Eifel, θεωρούνται από τα πιο επικίνδυνα κομμάτια) που πλέον δεν λειτουργεί. Από την πρόσκρουση και το τρακάρισμα ο Λάουντα έμελλε να παραμορφωθεί, ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και με ιδιαίτερο κουράγιο και θέληση που ίσως ανάλογο δεν συναντάς σε άλλον sportsman, επέστρεψε σχετικά σύντομα και πάλι στους αγώνες ταχύτητας.

Η ξεχωριστή συγκίνηση λοιπόν για τον Νίκι Λάουντα έχει να κάνει και με το γεγονός ότι ο Αυστριακός θρύλος της Φόρμουλα 1, αγαπούσε πολύ την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και μάλιστα είχε τη δεκαετία του ’90 αναπτύξει και επιχειρηματικούς δεσμούς. Μιλώντας στο thebest.gr ο Πατρινός αρχιτέκτων – μηχανικός Δημήτρης Αιβαλής που είναι και σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων και εκ νέου υποψηφίου Κώστα Πελετίδη, μας θύμισε πως ο Λάουντα την εποχή εκείνη πριν 25 και πλέον χρόνια πράγματι ερχόταν στην Αχαΐα και πιο συγκεκριμένα στην Λακκόπετρα μέσω του αεροδρομίου του Αράξου. Ήταν η περίοδος των αρχών του ’90 και το ξενοδοχείο στην όμορφη αμμώδη παραλία της Λακκόπετρας είχε μετατραπεί στο πολυτελές Laccopetra beach και το είχε αναλάβει ιδιοκτησιακά ο επιχειρηματίας ονόματι Βαρβαρέσος, ο οποίος όπως μας είπε ο κ. Αιβαλής, ήταν από τους μεγαλύτερους tour operators της Αυστρίας φέρνοντας χιλιάδες Αυστριακούς και Γερμανούς τουρίστες στην περιοχή.

Ο Βαρβαρέσος είχε πάρει το ξενοδοχείο της Λακκόπετρας καθώς και ακόμη 2 ξενοδοχειακές μονάδες (η μία στην Χαλκιδική) και μέσω της δουλειάς του στον τουρισμό έτυχε να γνωριστεί με τον Νίκι Λάουντα. Στην πορεία ο Βαρβαρέσος που είχε το πρακτορείο ITAS προχώρησε στην ανταλλαγή μετοχών με την αεροπορική εταιρεία του Λάουντα, την Lauda air και έτσι ο σπουδαίος Νίκι Λάουντα που έχαιρε της διεθνούς φήμης και θαυμασμού, βρέθηκε να κατέχει μετοχές και κεφάλαιο της ξενοδοχειακής μονάδας στην Λακκόπετρα.

Ο Αυστριακός πρωταθλητής αγαπούσε την Ελλάδα και τις παραλίες της Δυτικής Ελλάδας και του Ιονίου και όπως προείπαμε, ερχόταν μέσω Αράξου τη δεκαετία του ’90 στην περιοχή. Ο κ. Αιβαλής θυμάται έντονα την παρουσία του και το όνομα του Λάουντα στην Λακκόπετρα καθώς και ο ίδιος με την ιδιότητα του αρχιτέκτονα είχε τότε μία συνεργασία με το ξενοδοχείο. Ο Λάουντα όπως τονίζει άρθρο του BBC, υπήρξε ένας απίστευτος οδηγός ράλι, της ομάδας της Μercedes, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του motorsport και ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας με 2 αεροπορικές εταιρείες ενώ πιλοτάριζε και ο ίδιος!

Ίσως το πιο γενναίο που όλοι θα θυμούνται από τον Lauda, ήταν τα σοβαρά εγκαύματα που υπέστη στο πρόσωπο & το κεφάλι καθώς και τα τοξικά αέρια που εισέπνευσε στα πνευμόνια του μετά το τρομερό ατύχημα του το ’76, ένα χρόνο αφότου είχε στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1. Κι όμως μόλις 40 μέρες μετά επέστρεψε στο Grand Prix της Ιταλίας όπου τερμάτισε 4ος και με τις πληγές από τα τραύματα του ανεπούλωτες ακόμα, να αιμορραγούν. Αυτός ήταν ο Νίκι Λάουντα, μία μεγάλη μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού που αγαπούσε και την Ελλάδα & την Αχαΐα.

Ρεπορτάζ: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight