Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Παρουσιάζεται την Πέμπτη το νέο βιβλίο του Θανάση Κούστα «Έμεινε καιρό στην εταζέρα»

Παρουσιάζεται την Πέμπτη το νέο βιβλίο τ...

Ένα ταξίδι του Θ. Κούστα ανάμεσα στην Πάτρα και την Αθήνα μιας άλλης εποχής

Την Πέμπτη 16 Μαΐου, στις 21.00 θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα γίνει στο εστιατόριο «Ντεζενέ», στην Πάτρα το νέο βιβλίο του Θανάση Κούστα με τίτλο «Έμεινε καιρό στην εταζέρα» που αποτελεί όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, ένα ταξίδι του Θανάση Κούστα ανάμεσα στην Πάτρα και την Αθήνα μιας άλλης εποχής.

Το νέο βιβλίο του Αθανάσιου Κούστα, «Έμεινε καιρό στην εταζέρα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Το Δόντι» . Το εστιατόριο «Ντεζενέ» βρίσκεται στην οδό Κανακάρη 184 & Γούναρη, εντός της στοάς.

Ένα ταξίδι ανάμεσα στην Πάτρα και την Αθήνα από τις αρχές του ‘60 μέχρι τα τέλη του ‘70, παρουσιάζει στο βιβλίο ο συγγραφέας, συνεχίζοντας από εκεί που τελείωσε το προηγούμενο βιβλίο του, που ήταν οι «Αγκινάρες με αλάτι».

Μαζί με τον συγγραφέα, για το βιβλίο θα μιλήσει η Σοφία Μητρούλια, φιλόλογος. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Γιώργος Κοντογιάννης, δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια Πάτρα που καθημερινά άλλαζε συνήθειες και βιωματικές συμπεριφορές, που πέρναγε σταδιακά από την ανέχεια, τους σκοτεινούς δρόμους και τα σφαλιστά παράθυρα, στην ελπίδα που έφερναν το λιμάνι, τα νέα επαγγέλματα και οι βιομηχανίες με τα σίγουρα μεροκάματα…

Και μια Αθήνα που καθημερινά θέριευε για να αγκαλιάσει και να στεγάσει τους εσωτερικούς «εμιγκρέδες» που ζήταγαν περισσότερο φως, ηρεμία, καταλάγιασμα από τα πάθη, χώρο για τα παιδιά τους και όχι μόνο, με κάθε τίμημα. Χώρος υπήρχε για όλους…

Κάπου ανάμεσα ο συγγραφέας βλέπει εικόνες σπάνιες και δυσεύρετες, συλλεκτικές θα λέγαμε σήμερα και μπερδεύει τους ήχους της ραγδαίας αναπτυσσόμενης Αθήνας με την ηρεμία και τη χαλαρότητα της Πάτρας.

Μνήμες, γεγονότα και αρώματα από τις αρχές του ‘60 μέχρι τα τέλη του ΄70 μας ταξιδεύουν σε μια εποχή που είχε πολλές εμπειρίες, ζωγραφιές μοναδικές, ξεχωριστούς ανθρώπους και όμορφες γειτονιές. Η παρέα σε μια βιωματική περιπλάνηση εξελίσσεται σε ένα παιχνίδι με τα πάνω του και τα κάτω του.

*Ο Αθανάσιος Κούστας έχει γεννηθεί στην Πάτρα το 1954. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή (1972 - 1976), με ειδικότητα στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Από το 1979 έως το 2012 απασχολήθηκε στον ιδιωτικό τομέα. Συμμετείχε σε Διοικητικά Συμβούλια του ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, του Οργανισμού Λιμένα Πατρών κ.α.

Σήμερα είναι Διευθυντής της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Από τις εκδόσεις «Το Δόντι» κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του «Σόνιτσκα Κότογλου – Μια ζωή… τρεις πατρίδες» (2010) και «Αγκινάρες με αλάτι» (2016).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture