Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Δελτίο Ειδήσεων Άγριες Μέλισσες Κορωνοϊός Πανελλήνιες Εξετάσεις 2020
Εξάπλωση κορωνοϊού Χάρτης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλέξης Χριστακόπουλος: Ας μην αρκεστούμε για την Πάτρα μας στο λίγο και το αυτονόητο

Αλέξης Χριστακόπουλος: Ας μην αρκεστούμε για την Πάτρα μας στο λίγο και το αυτονόητο

Ο Αλέξης Χριστακόπουλος είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πατρέων με την παράταξη "Κοινοτικόν"

Μένω στην ΑΡΟΗ  αγωνίζομαι για την περιοχή μου.

Ζω στην ΠΑΤΡΑ  αγωνίζομαι για την πόλη  μου.

Αγαπητοί μου φίλοι τώρα είναι η ώρα οι πολίτες, όλοι εμείς που ζούμε και παλεύουμε στην Πάτρα, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να δώσουμε από κοινού, με αγάπη και ανιδιοτέλεια, τη μάχη για την Πάτρα που αξίζουμε, για την Πάτρα που ονειρευόμαστε. Να αποδείξουμε όλοι μαζί, στην πράξη, ότι το ΛΙΓΟ και το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ δεν μας αρκούν!

Αν δεν το κάνουμε τώρα τότε πότε;

Σε καλώ να συμμετάσχεις. Σε καλώ να στηρίξεις ενεργά την αυτόνομη δημοτική κίνηση «Κοινοτικόν».

Το «Κοινοτικόν» λειτουργεί από το 2007 ως ανοιχτό εργαστήρι πολιτικής, πολιτισμού και κίνησης ιδεών. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης μας, το 2014 συγκροτήσαμε τη δημοτική κίνηση «Κοινοτικόν», συμμετείχαμε στις εκλογές με υποψήφιο δήμαρχο τον Θεόδωρο Ντρίνια και καταλάβαμε μια έδρα στο δημοτικό συμβούλιο.

Από την πρώτη στιγμή της κινητοποίησής μας καταστήσαμε σαφές, ότι είμαστε μια ανεξάρτητη και αυτόνομη δημοτική κίνηση, ότι δεν ανήκουμε επίσημα ή ανεπίσημα σε κάποιο πολιτικό κόμμα και ότι δεν πρόκειται να γίνουμε …απόκομμα κανενός. Ούτε κομματικά βαρίδια από το χθες κουβαλάμε, ούτε ποτέ μας συμμετείχαμε στις φαύλες πολιτικές που κατέστρεψαν τη χώρα μας, ούτε δεσμευόμαστε από κομματικές εξαρτήσεις του παρόντος. Μας ενδιαφέρει όμως η πολιτική. Θεωρούμε στοιχειώδη κοινωνική μας υποχρέωση τη συμμετοχή μας στα «κοινά».

Η ΠΟΛΗ μας μαστίζεται από μια παρατεταμένη παρακμή. Μεταπρατική στις ιδέες, παρασιτική στην οικονομία, ιδιοτελής στην κοινωνική συμβίωση. Η κρίση που βιώνει η πατρίδα μας εξαθλιώνει την κοινωνία, ισοπεδώνει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, καταρρακώνει το μορφωτικό επίπεδο, καταργεί το δικαίωμά μας στην ίδια τη ζωή.

ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ πάνω απ’ όλα τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και των δημοτών της. Με ανοιχτές, συλλογικές και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, διευθετούμε τις κοινές υποθέσεις μας. Πιστεύουμε στην αυτονομία και στον κοινοτισμό.

ΠΡΟΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ τα δημόσια αγαθά: την υγεία, την παιδεία, το ρεύμα, το νερό.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στην εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων χώρων.

ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ένα εναλλακτικό πρότυπο παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής, συμβατό με το περιβάλλον, τον τεχνολογικό μας πολιτισμό και την ιστορία μας, με αναγνώριση του κρίσιμου ρόλου του δημόσιου τομέα και χωρίς φοβία για την υγιή, παραγωγική και κοινωνική επιχειρηματικότητα.

ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΕΙ δημιουργικά η πλούσια πολιτισμική και πνευματική μας κληρονομιά, η αγωνιστική πολιτική και κοινωνική ιστορία του τόπου και του λαού μας.

Η δημοτική παράταξη «Κοινοτικόν» συνεχίζει τον αγώνα της στην τοπική πολιτική συμμετέχοντας στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019 με υποψήφιο δήμαρχο τον Θεόδωρο Ντρίνια. Επιμένουμε στη δημοκρατική επανίδρυση των κοινών, αμφισβητώντας το μονοπώλιο μιας κάστας επαγγελματιών της δημόσιας ζωής, που έχει φιμώσει την έκφραση της κοινωνικής πλειοψηφίας. Υπερβαίνουμε την παλαιοκομματική διαίρεση της αριστεράς με τη δεξιά, καθώς βλέπουμε ότι σήμερα αποτελούν δυο όψεις του ίδιου νομίσματος και διχάζουν το λαϊκό σώμα σε παραπλανητική βάση.

Πιστεύουμε, ότι η Πάτρα διαθέτει την ιστορία, τα μεγέθη και τις δυνατότητες να καταστεί και πάλι ένα εθνικό περιφερειακό κέντρο. Μια πόλη κοινωνικά, παραγωγικά και οικολογικά βιώσιμη και δημιουργική, που θα συμβάλλει με αυτόν τον τρόπο και στην ανασυγκρότηση του τόπου μας. Σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της έχει να συνεισφέρει τη γνώση και την κοινωνική της εμπειρία, ώστε αυτή να μεταμορφωθεί και πάλι σ’ έναν ζωντανό συλλογικό οργανισμό.

Προσπαθήσαμε  να μεταφέρουμε  στο δημοτικό συμβούλιο τις ιδέες, τις αναλύσεις και την ενέργεια που δαπάνησε η ομάδα μας όλο αυτό το διάστημα, γνωρίζοντας καλά ότι ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Με πλήθος γραπτών ερωτήσεων και τοποθετήσεων για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα της πόλης, ενημερώσαμε το σώμα και φέραμε προ των ευθυνών της τη δημοτική αρχή για προβλήματα που πολλά από αυτά, δυστυχώς, παραμένουν άλυτα μέχρι σήμερα: η περιβαλλοντική βόμβα της Αμιαντίτ, η ανακύκλωση που καρκινοβατεί, το νερό του Πείρου που δεν έρχεται, η κερδοσκοπική ασυδοσία στους δημόσιους χώρους, η ξεπερασμένη αστική συγκοινωνία, η τριτοκοσμική κατάσταση στις λαϊκές αγορές, η καθυστέρηση στις ψηφιακές υποδομές, το περιττό αποτεφρωτήριο, οι ανύπαρκτοι ποδηλατόδρομοι, η έλλειψη πρόσβασης των ατόμων με ειδικές ανάγκες, το θαλάσσιο μέτωπο, το άλυτο κυκλοφοριακό, η άχρηστη αντιδρόμηση της Κανακάρη, η ασφάλεια των σχολικών μονάδων, η φροντίδα των αδέσποτων και άλλα πολλά. Τον ίδιο ρόλο έπαιξαν και οι εκπρόσωποί μας σε επιτροπές και οργανισμούς (κυρίως στον πολιτιστικό). Κρίνουμε ότι δώσαμε το στίγμα μας για μια άλλη πολιτική στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, στην καθολική επέκταση των αστικών συγκοινωνιών, στην προώθηση και ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της πόλης, στη διαχείριση του δημόσιου χώρου, στην ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών προς όφελος του πολίτη.

Θέλουμε την Πάτρα μια πολυδιάστατη, παραγωγική πόλη, που θα ξανακινητοποιήσει τις παραγωγικές δυνάμεις της και οι νέοι της δεν θα φεύγουν. Θέλουμε μια πραγματικά πράσινη πόλη που θα σέβεται την υγεία των κατοίκων της και τη φύση, αστική και περιαστική.

Πεποίθηση και όραμά μας είναι η διαμόρφωση μιας πόλης ανοικτής στους κατοίκους της, που να εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση στις λειτουργίες της για όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση, την κοινωνική τους θέση, την περιοχή κατοικίας και δραστηριότητάς τους, την σωματική τους δυνατότητα και την ηλικία. Κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από έναν οργανωμένο και σε βάθος χρόνου σχεδιασμό, ο οποίος θα αντιμετωπίζει και θα καλύπτει, με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις όλα τα ζητήματα: αρχιτεκτονικά, πολεοδομικά, περιβαλλοντικά και συγκοινωνιακά. Το αντίθετο δηλαδή από τη σημερινή συνήθεια κατά την οποία τα ζητήματα αντιμετωπίζονται με ευκαιριακές και αποσπασματικές παρεμβάσεις και λύσεις που συχνά υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.

 

(*) Ο Αλέξης Χριστακόπουλος είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πατρέων με την παράταξη "Κοινοτικόν"

Ειδήσεις