ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γιατί την πρώτη Κυριακή!

Γιατί την πρώτη Κυριακή!

Του Τάκη Πετρόπουλου - Υποψήφιου με τη Λαϊκή Συσπείρωση - Πελετίδης

Σε λιγότερο από ένα μήνα θα κληθούμε να επιλέξουμε Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο με βάση το νέο εκλογικό σύστημα.

Ο συσχετισμός στο Δημοτικό Συμβούλιο καθορίζεται την πρώτη Κυριακή . Ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων κάθε παράταξης  θα είναι ανάλογος του ποσοστού της.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης απευθύνονται στον πατραϊκό λαό και τον καλούν για νικηφόρα επανεκλογή από την πρώτη Κυριακή της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Γιατί είναι προς το συμφέρον της μεγάλης πλειοψηφίας του πατραϊκού λαού να συνεχιστεί η φιλολαϊκή πολιτική, οι παρεμβάσεις και τα έργα που λύνουν προβλήματα δεκαετιών, ικανοποιούν οξυμένες ανάγκες των δημοτών.

Αυτός ο στόχος που είναι ρεαλιστικός λόγω της μεγάλης, κατά γενική ομολογία, λαϊκής απήχησης του έργου της Δημοτικής Αρχής προκαλεί την μανιασμένη αντίδραση των συμφερόντων της πόλης μας, που τα τελευταία 4,5 χρόνια έχουν χάσει την «κουτάλα». Αυτοί είναι που έχουν συμφέρον να μην επανεκλεγεί η σημερινή Δημοτική Αρχή . Αυτοί είναι που σκορπούν αλόγιστα πακτωλό χρημάτων ενώ ο Πατραϊκός λαός δοκιμάζεται.

Αυτή τη λυσσώδη πολεμική την προκαλεί το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή έβαλε αποφασιστικά μπροστά τις λαϊκές ανάγκες και διεκδικώντας μεθοδικά και αγωνιστικά πέτυχε  να γίνει η πόλη πιο ανθρώπινη. Παραχωρήθηκε μετά από δεκαετίες αγώνων η παραλιακή ζώνη, αποτράπηκε η  επιφανειακή διέλευση του νέου τρένου που θα διχοτομούσε την πόλη μας, παραδόθηκαν στο λαό και τη νεολαία νέοι κοινόχρηστοι χώροι, πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές, χώροι αθλητισμού.

Η απλή λογική λέει ότι πίσω από τις χλιδάτες προεκλογικές καμπάνιες, δεν μπορεί παρά να βρίσκονται τα μεγάλα συμφέροντα της πόλης ή ακόμη και οικονομικοί παράγοντες εκτός αυτής (η Πάτρα λόγω της θάλασσας, του λιμανιού και της γεωγραφικής της θέσης είναι πόλη ευρύτερης οικονομικής σημασίας), γιατί μόνο αυτοί διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα.

Αν μάλιστα αναλογιστούμε ότι η Δημοτική Αρχή παρέλαβε πάνω από 32 εκατομμύρια χρέος και παραδίδει προίκα 200 εκατομμύρια ευρώ σε έργα που είναι σε εξέλιξη  γίνεται εύκολα κατανοητό γιατί οι «προικοθήρες» που παρουσιάζονται ως «σωτήρες της ανάπτυξης» έχουν πέσει καταπάνω για να επιστρέψει το γνωστό παρελθόν  στο Δήμο.

Έχουν ράμματα για τη γούνα του πατραϊκού λαού, γιατί έχουν αναλάβει υπηρετώντας την αστική τάξη της πόλης μας να παραδώσουν στους επιχειρηματίες την παραλιακή ζώνη, κοινωνικές υπηρεσίες και άλλες υποδομές του Δήμου μας, όπως την διαχείριση απορριμμάτων, το πράσινο, την ύδρευση .

Ενώ λοιπόν μπήκαμε στην τελική ευθεία της εκλογικής αναμέτρησης, με απογοήτευση διαπιστώνουν ότι παρά και τις συκοφαντίες (που τους γύρισαν μπούμερανγκ), τα ψέματα και τα παχιά λόγια, είναι σίγουρη η επανεκλογή του Δήμαρχου Πατρεών  Κώστα Πελετίδη κι επικεντρώνουν τώρα τις προσπάθειες τους στο ελάχιστο, δηλαδή  να μην έχει απόλυτη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο η «Λαϊκή Συσπείρωση», με στόχο να βάλουν εμπόδια στη φιλολαϊκή πολιτική της.

Ο καθένας μας έχει τη ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ πριν φτάσει μπροστά στην κάλπη την ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ να έχει απαντήσει στο ερώτημα αν θέλει ή όχι να συνεχιστεί αυτή η πορεία με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες. Όποιος πραγματικά θέλει να έχει ποιότητα η ζωή μας και να ζήσουν τα παιδιά μας σε μια ανθρώπινη πόλη και πιστεύει ότι αυτό υπηρετεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» με αγωνιστική συνέπεια και σταθερότητα πρέπει να την υπερψηφίσει από την πρώτη Κυριακή.

Το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ να ψηφίσουμε πρώτα τους συγγενείς και τους φίλους μόνο και μόνο από κοινωνική υποχρέωση χωρίς να μας εκφράζει η παράταξη τους και μετά να εκλέξουμε την παράταξη που πιστεύουμε ότι με συνέπεια εκπροσωπεί  τον πατραϊκό λαό.

Η ψήφος είναι μια ΥΨΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ κι έχει πολύ μεγάλη κοινωνική βαρύτητα για να τη σπαταλάμε αβασάνιστα υποβαθμίζοντας την σε απλή φιλοφρόνηση.

Ψηφίζουμε με κριτήριο τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας και όχι για τα συμφέροντα των λίγων και των ισχυρών.

Η επανεκλογή της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ από την πρώτη Κυριακή θα είναι ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΑΪΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Σχόλια

Ειδήσεις