Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Δελτίο Ειδήσεων Κορωνοϊός Ιανός ΧΑΡΤΗΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι με τον τον Νεκτάριο Φαρμάκη για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι με τον τον Νεκτ...

Αναλυτικά τα ονόματα

Ο  υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, υποστηριζόμενος από τη ΝΔ,  παρουσίασε το βράδυ της Πέμπτης το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Όλα από την αρχή» στην Αχαΐα. Η παρουσίαση έγινε στο θέατρο «Επίκεντρο» στην Πάτρα. Μεταξύ άλλων υποψήφιοι είναι ο γνωστός πατρινός ιατρός, συνδικαλιστής, πρώην διοικητής του ΠΠΝΠ Χαράλαμος Μπονάνος, ο γιος του  υπουργού εξωτερικών Ανδρέα Ζαΐμη της ιστορικής οικογένειας, Φωκίων Ζαΐμης, ο δικηγόρος Τάκης Παπαδόπουλος, ο π. αντιδήμαρχος Ανδρέας Φίλιας, ο νυν περιφεριακός σύμβουλος Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος.

Αναλυτικά η πρώτη λίστα υποψηφίων έχει ως εξής:

 

 

 

Παναγιώτης Ανδρουτσόπουλος

Επιχειρηματίας. Γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί στην Κλειτορία. Είναι Ιδιοκτήτης Τεχνικής – Κατασκευαστικής Εταιρείας, στην οποία δραστηριοποιείται έως σήμερα ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει και δύο εργοστάσια έτοιμου σκυροδέματος, στην Κλειτορία και στο Σκεπαστό Καλαβρύτων.

 

Αθανάσιος Γεωργάκης

Οδοντίατρος. Γεννήθηκε στα Σελιανίτικα Αιγίου. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MSC) στη «Δημόσια Υγεία» και εργάζεται στο Κέντρο Υγείας του Αιγίου με τον βαθμό του Διευθυντή ΕΣΥ. Είναι εκλεγμένο μέλος της ΔΗΜΤΟ Αιγιάλειας.

 

Γεώργιος Γραμματίκας

Νοσηλευτής – Φυσικοθεραπευτής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι απόφοιτος των τμημάτων Νοσηλευτικής και Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Πάτρας. Έχει μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας»  και πιστοποιητικό εριδικών Μεταπτυχιακών Σπουδών: στην «Οικονομική Αξιολόγηση και Φαρμακοοικονομία», της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας της Αθήνας. Εργάζεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.

 

Φωκίων Ζαΐμης

Επικοινωνιολόγος – Επιχειρηματίας. Είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΣ της iForce Επικοινωνίες Α.Ε., ενώ έχει υπάρξει  μέτοχος, διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυτής πολλών εταιρειών (του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας Ακρόπολις, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας, του τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της DRM International S.A., της Talos Engneering S.A. κ.ά.). Σήμερα είναι Γ.Γ. του ΔΣ του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδος (ΙΝΑΔΕ), μέλος του Ανεξάρτητου Συμβουλίου Τεχνών (iARC), μέλος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ.ά. Έχει υποβάλλει και διαχειριστεί πλήθος προτάσεων σε Ευρωπαϊκά προγράμματα ενώ παράλληλα έχει διοργανώσει και συντονίσει πάνω από 150 επιστημονικά συνέδρια και συναντήσεις ιδιαίτερα σε θέματα οικονομίας, τεχνολογίας, πολιτισμού και τουρισμού.

 

Αναστασία Καράβολα

Ψυχολόγος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Αποφοίτησε από το Clayton University των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ είναι και πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομίας-Διοίκησης του ΑΤΕΙ της Πάτρας. Έχει εργαστεί σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ενώ σήμερα είναι συμβασιούχος υπάλληλος του Οικονομικού τμήματος του Δήμου Πατρέων.

 

Ζωή Καζαντζή

Ιατρός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απέκτησε τίτλο ειδικότητας στην Ακτινοδιαγνωστική και είναι μέτοχος, επιστημονική διευθύντρια και μέλος του Δ.Σ. του Διαγνωστικού Κέντρου «Φροντίδα Υγείας» στην  Πάτρα.  Έχει εκλεγεί δημοτική σύμβουλος Συμπολιτείας, ενώ υπήρξε και υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Αίγιο. Υπήρξε αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής.

 

Γεώργιος Καριώτης

Πυροσβέστης. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Εργάζεται στην 6η ΕΜΑΚ Πατρών, ενώ παράλληλα διατηρεί Αθλητικό Σύλλογο Πυγμαχίας, Kick Boxing και Παγκρατίου Αθλήματος με την επωνυμία «Αρένα Πατρών». Έχει διακριθεί σε εθνικό και διεθνές επίπεδο ως αθλητής του Kick Boxing (1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 1996 και 1997, 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 1999 και 3η  θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2000).

 

Νικόλαος Κατσουγκράκης

Διδάκτωρ Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Εργάζεται ως Μηχανολόγος Μηχανικός στην Τράπεζα της Ελλάδος. Είναι διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής και ερασιτέχνης ψάλτης. Είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

 

Φανή Κόρακα

Επιχειρηματίας. Γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Κράλη Αχαΐας. Εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση εμπορίας γεωργικών μηχανημάτων με έδρα στα Καλάβρυτα και επέκταση σε όλη τη Δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Παράλληλα ασχολείται με γεωργικές, κτηνοτροφικές εργασίες και τη μελισσοκομία.

 

Μαρία Κιούρτη

Μαία. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έλαβε πτυχίο από το Τμήμα Μαιευτικής του ΑΤΕΙ Αθηνών και έχει λάβει εκπαίδευση Παιδιατρικής Νοσηλευτικής Επιστήμης στην Αμερική (Λος Άντζελες) και πιο συγκεκριμένα στο «USC Medical Hospital for Women and Children». Εργάζεται στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα Πάτρας, στη περιοχή των Ζαρουχλεΐκων. Είναι πρόεδρος του Επιστημονικού Συλλογικού Οργάνου των Μαιών – Μαιευτών του Εφετείου Πάτρας, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γυναικών Πάτρας (Ε.ΓΥ.ΠΑ.), της Επιστημονικής Εταιρείας Φυσιολογικού και Μη Παρεμβατικού Τοκετού και του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

 

Μαρία Κυριακοπούλου

Ενδυματολόγος και επιχειρηματίας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Έχει μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σταδιοδρόμησε επαγγελματικά στον χώρο του εμπορίου, ενώ σήμερα ασχολείται με τον χώρο των μεταφορών, ως Υπεύθυνη Ανάπτυξης Δικτύου Συνεργατών, σε οικογενειακή επιχείρηση. Υπήρξε αντιπρόσωπος της Ομοσπονδίας Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος και υποψήφια δημοτική σύμβουλος Πάτρας με την παράταξη «Τώρα για την Πάτρα». Είναι τομεάρχης Μεταφορών της ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας.

 

Γεώργιος Κώττης

Υπάλληλος της Π.Ε. Αχαίας. Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στην Πάτρα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Πατρών. Υπηρέτησε στην πρώην Δ/νση Βιομηχανίας της Νομαρχίας Αχαίας, ενώ σήμερα υπηρετεί στη Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης ως προϊστάμενος του Τμήματος Απασχόλησης. Υπήρξε αντιπρόεδρος του Τμήματος Δυτικής Ελλάδας του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και μέλος της Αντιπροσωπείας του τμήματος Δυτικής Ελλάδας του ΤΕΕ.

 

Παναγιώτης Λαλιώτης

Επιχειρηματίας στον πρωτογενή τομέα. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, τομεάρχης Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, διοικητικός σύμβουλος της ΕΑΣ Πατρών, αντιπρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ και μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών.

 

Δημήτρης Μπαρμπούνης

Αστυνομικός ε.α. Γεννήθηκε στην Πάτρα και μένει στον Κάτω Αλισσό. Υπηρέτησε σε νευραλγικές θέσεις της ΕΛΑΣ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Δυτικής Αχαΐας και υπήρξε βοηθός δημάρχου για θέματα παιδείας. Έχει δημιουργήσει  τον πολιτιστικό σύλλογο Αλισσαίων «Πείρος».

 

Χαράλαμπος Μπονάνος

Οδοντίατρος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι πτυχιούχος της Οδοντιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών με Master στη δημόσια υγεία από την Ε.Σ.Δ.Υ. Είναι διευθυντής ΕΣΥ, ελεγκτής στον ΕΟΠΥΥ, συντονιστής οδοντιατρικής περίθαλψης της 6ης ΥΠΕ και αιρετό μέλος πειθαρχικού συμβουλίου 6ης ΥΠΕ.  Έχει έντονη συνδικαλιστική δράση καθώς είναι Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου Οδοντιατρικού Συλλόγου Αχαΐας, Πρόεδρος Ιατρών ΠΕΔΥ Πάτρας και μέλος του τομέα Υγείας Ν.Δ.

 

Ευγενία Παλαιολόγου – Δημητρίου

Επιχειρηματίας. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ακράτα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου. Ζει και δραστηριοποιείται στην Ακράτα, στον Τομέα του Τουρισμού.

 

Μαρία Παναγοπούλου

Νηπιαγωγός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Έλαβε πτυχίο από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και σήμερα εκπονεί την διπλωματική της εργασία για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Πολιτική Ανώτατης Εκπαίδευσης: Θεωρία και Πράξη» στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει εργαστεί στην ιδιωτική προσχολική εκπαίδευση.

 

Γεώργιος Παναγόπουλος

Μαθηματικός. Γεννήθηκε στην Πάτρα και μεγάλωσε στο Αίγιο. Αποφοίτησε από το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως καθηγητής Μαθηματικών στο Αίγιο. Σήμερα ολοκληρώνει έναν ακόμα κύκλο σπουδών στο Τμήμα Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει διατελέσει πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Αιγιάλειας της ΝΔ και είναι αντιπρόεδρος του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου.

 

Τάκης Παπαδόπουλος

Δικηγόρος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Έλαβε πτυχίο από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ασκεί τη μάχιμη δικηγορία από το 1992, ως δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω. Υπήρξε αντιπρόεδρος και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, ενώ είναι μέλλος της Ένωσης Ελλήνων Δικονομολόγων, της Ένωσης Αστικολόγων, του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων και της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ). Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Απόλλωνα Πατρών αλλά και μέλος του ΕΣΑΚΕ. Επίσης, υπήρξε πρόεδρος του του Περιφερειακού Τμήματος Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ είναι Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Ο Καλός Σαμαρείτης».

 

Νίκος Πυλαρινός

Πολιτικός Μηχανικός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. και εργάστηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ως Επιβλέπων Μηχανικός, με κύριο αντικείμενο εργασιών τη σύνταξη μελετών και επίβλεψη έργων του Ν. Αχαΐας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 

Άντα Ρεμούντη

Διοικητική Υπάλληλος – Εθελόντρια. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 2013 διορίστηκε στο λογιστήριο του Κλειστού Καταστήματος Κράτησης Αγ. Στεφάνου Πατρών, ενώ ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό, δημιουργώντας μεταξύ άλλων την ομάδα εθελοντών «ΕΨΙΛΟΝ» του Δήμου Πατρέων και την ομάδα «ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ». Επίσης, είναι μέλος των ομάδων «Αγκαλιάζω», «Το Φωτεινό Αστέρι», «Patrinistas, ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α, Ασύλου Ανιάτων και αντιπρόεδρος του  Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρών «Παρασκευή».

 

Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος

Υπάλληλος της ΑΑΔΕ. Γεννήθηκε στην Ακράτα. Είναι υπάλληλος της Ανεξάρτητης Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), και έχει σπουδάσει στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο τμήμα του Ευρωπαϊκού και Ελληνικού Πολιτισμού. Έχει υπάρξει μέλος της ΔΑΚΕ Εφοριακών Αχαΐας, μέλος της Π.Α.Ε. Παναχαϊκή, του Κυνηγετικού Συλλόγου Πατρών, της Εταιρείας Προστασίας Τοπίου και Περιβάλλοντος και Εθελοντής δότης Μυελού των Οστών.

 

Παναγιώτης Τσώνης

Πολιτικός Μηχανικός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα και αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, με εξειδίκευση στον Ποιοτικό Έλεγχο και τη Διαπίστευση των έργων. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου των Πολιτικών Μηχανικών N.Αχαΐας και μέλος της διοικούσας επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Είναι πρόεδρος της ΔΚΜ/ ΤΔΕ και μέλος της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ/ ΤΔΕ.

 

Ανδρέας Φίλιας

Εκπαιδευτικός. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών, του Διδασκαλείου Πανεπιστημίου Πατρών (Μετεκπαίδευση) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Σπουδές στην εκπαίδευση). Έχει διατελέσει διευθυντής στο Δημοτικό Σχολείο Βραχναιίκων, στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών και στο 61ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών. Είναι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πατρέων από το 2014 έως σήμερα και έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και μέλος διαφόρων Επιτροπών του Δήμου Πατρέων.

 

Χριστίνα Φώτου

Επιχειρηματίας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι απόφοιτη του ΙΕΚ Ακμή με ειδικότητα στην Κομμωτική Τέχνη, ενώ σήμερα είναι ιδιοκτήτρια επιχείρησης εμπορίας ανταλλακτικών και αναλωσίμων αυτοκινήτων και φορτηγών.

 

Νατάσα Ψαρρού - Καυκά

Καθηγήτρια μουσικής. Εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ενώ έχει διατελέσει για ένα μεγάλο διάστημα ως Γραμματέας στα Γραφεία των Σχολικών Συμβούλων Ν. Αχαΐας και στα ΠΕΚ.

Ειδήσεις