Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Βίλα στα Βραχνέικα πωλείται προς ενάμιση εκατομμύριο ευρώ

Βίλα στα Βραχνέικα πωλείται προς ενάμιση...

Έχει μπει αγγελία σε μεγάλης κυκλοφορίας Αθηναική εφημερίδα

Στην στήλη των μικρών αγγελιών μεγάλης κυκλοφορίας Κυριακάτικης εφημερίδας εντοπίσαμε την περασμένη Κυριακή στις πωλήσεις, μία βίλα στα Βραχνέικα που εντύπωση έκανε η τιμή της που ανέρχεται στο υψηλό ποσό του 1.500.000 ευρώ.

Η περιγραφή της βίλας με επιφάνεια 380 τ.μ. έχει ως εξής:

Σπάνια βίλλα στιλ art deco εποχής 1938, κτισμένη σε οικόπεδο 5,3 στρεμμάτων πάνω στη θάλασσα του Πατραικού κόλπου με μοναδική θέα και ιδιωτικότητα. Διαθέτει μεγάλους χώρους υποδοχής με τζάκι, έξι υπνοδωμάτια, εκ των οποίων τα πέντε master, 4 μπάνια, τρία wc, εσωτερική σκάλα, ασανσέρ, βεράντες, τέντες, σπίτι κήπου 40 τ.μ. με 2 υπνοδωμάτια, ιδιωτικό εκκλησάκι και όμορφο κήπο με δέντρα.

Όπως υπογραμμίζεται στην αγγελία το ακίνητο δύναται να πωληθεί και ως οικόπεδο. Η τιμή όπως προείπαμε και αναγράφεται στην καταχώρηση στον Τύπο, είναι 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Την πώληση του πολυτελούς σπιτιού έχει αναλάβει κτηματομεσιτικό γραφείο των Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται πράγματι για ένα εντυπωσιακό σπίτι στην παράδοση των φινετσάτων οικιών που χτίζονταν στην ευρύτερη περιοχή της Παραλίας Πατρών, των Ροιτίκων και των Βραχνείκων, το οποίο ανήκει στην κυριότητα γνωστής Πατρινής οικογένειας.

Η περιοχή αυτή είναι γεμάτη από αριστοκρατικές εξοχικές κατοικίες, εξάλλου μην ξεχνάμε πως από τις αρχές του περασμένου αιώνα, στην Παραλία Πατρών και στα Ροΐτικα, Άγγλοι έμποροι και όχι μόνο έχτισαν μοναδικές εξοχικές κατοικίες, στα πρότυπα του Αγγλικού εξοχικού σπιτιού (δίπατα σπίτια με χαρακτηριστικές μυτερές σκεπές, ωραίες άνετες βεράντες και φυσικά καταπράσινους κήπους να τα περιβάλλουν) και μάλιστα όλα αυτά τα σπίτια ονομάστηκαν "Εγγλέζικα". Ένα απ’ αυτά ήταν η έπαυλη Μόρφυ ενώ από τα πολύ ωραία σπίτια είναι και η βίλλα Κρητικού στην Παραλία Πατρών στο κάτω μέρος πλάι στην θάλασσα καθώς και η περίφημη βίλλα του Γάλλου, στην κυριολεξία ένα αξιοθέατο της περιοχής.

Τα κατοπινά χρόνια και έως τη δεκαετία του ’80 η περιοχή ήταν από κτηματομεσιτικής άποψης νούμερο ένα καθώς το Ρίο και τα Αραχωβίτικα δεν είχαν ακόμα αρχίσει τον σκληρό ανταγωνισμό τους. Ωστόσο θα λέγαμε πως τα Βραχνέικα, το Μονοδένδρι, τα Ροίτικα, τα Τσουκαλέικα, τα Καμίνια και πιο κάτω ο Αλισσός κατάφεραν και πάλι τα τελευταία χρόνια να τραβήξουν το ενδιαφέρον εύπορων κατοίκων όχι μόνο για εξοχικά σπίτια αλλά πλέον και για μόνιμες κατοικίες λόγω φυσικά και της κρίσης. Την ίδια ώρα πολλά είναι και τα πωλητήρια σε οικόπεδα αλλά και σπίτια – επαύλεις όπως την συγκεκριμένη που εντοπίσαμε στον Αθηναικό Τύπο.

Αν μάλιστα πάει και ο προαστιακός έως την Κάτω Αχαΐα και γενικά βελτιωθεί η συγκοινωνία τότε σίγουρα η αλλοτινή μεγάλη ακμή στην πανέμορφη αυτή, καταπράσινη περιοχή θα επανέλθει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight