Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η Πατρινή εκπαιδευτικός που "δίνει ζωή" σε playmobil μιλάει στο thebest! Η εικόνα του Πολωνού μουσικού που έφτιαξε συγκίνησε τα social media

Η Πατρινή εκπαιδευτικός που "δίνει ...

Τα φωτογραφίζει σε φυσικούς χώρους και το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει

Τον πιο «χρωματιστό» και παιχνιδιάρικο λογαριασμό διατηρεί στο instagram μία Πατρινή εκπαιδευτικός. H 34χρονη Κατερίνα Ξένου μοιράζεται την θετική της ενέργεια με τον υπόλοιπο κόσμο παίζοντας με playmobil τα οποία φωτογραφίζει!

Οι εικόνες που αναρτά στη συνέχεια στο λογαριασμό της εντυπωσιάζουν!

 

Πρόσφατα η Κατερίνα αποφάσισε με μία φωτογραφία της να μας θυμίσει τον πλανόδιο μουσικό Yaroslav Malinowski που έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2017.

Πάτρα: Συγκινητική ανάρτηση με τον Πολωνό μουσικό και το σκυλάκι του από playmobil- ΦΩΤΟ

Έφτιαξε λοιπόν με playmobil μια εικόνα που ουσιαστικά αναπαριστά τον Πολωνό μουσικό και το σκυλάκι του που ήταν χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες και για χρόνια είχαν βρει στέκι τους τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.

Δίπλα τους μια ταμπέλα εύχεται «χαρούμενες διακοπές». Η ανάρτηση ήταν ιδιαίτερα συγκινητική και προκάλεσε σειρά θετικών σχολίων από άλλους χρήστες του Instagram.

Της Κωνσταντίνας Τσίχλα

Μιλήστε μου για εσάς... Με τι ασχολείστε;

Με λένε Κατερίνα Ξένου, είμαι 34 ετών και τα τελευταία 11 χρόνια εργάζομαι ως εκπαιδευτικός σε ένα Σπίτι Προστασίας Παιδιών και Εφήβων.

Εκτίμησα περισσότερο τη χαρούμενη παιδική ηλικία που είχα

 

Η δουλειά μου έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι την πραγματικότητα και εκτιμώ τη ζωή, έτσι εκτίμησα περισσότερο τη χαρούμενη παιδική ηλικία που είχα. Κάπως έτσι ξεκίνησε αυτή η αναδρομή στην παιδική ηλικία...

Διατηρείτε έναν πολύ ιδιαίτερο και παιχνιδιάρικο λογαριασμό στο Instagram…ποιος είναι ο στόχος του;

Ο στόχος είναι ένας, να μοιράζομαι τη θετική μου ενέργεια με τον υπόλοιπο κόσμο. Το instagram δίνει αυτή τη δυνατότητα, να μπορεί η εικόνα σου να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, να σπάει τα σύνορα, να νικάει τις διαφορετικές γλώσσες και να μας επιτρέπει να επικοινωνούμε σε ένα άλλο επίπεδο.

 

Στόχος μου είναι να μοιράζομαι τη θετική μου ενέργεια με τον υπόλοιπο κόσμο

 

Αγαπούσατε πάντα τα playmobil ή «ανακαλύψατε» τώρα μία «σχέση» μαζί τους;

Είχα playmobil πριν καλά καλά μπορέσω να προφέρω το όνομά τους.Υπήρξε αγαπημένο και δημιουργικό παιχνίδι της παιδικής μου ηλικίας άρα η στιγμή που έπεσε ένα playmobil στα χέρια μου, χρόνια μετά, ήταν αρκετή για ένα φλασμπάκ σε μια εποχή αθωότητας, τότε που μας αρκούσε μια φιγούρα 7,5 εκατοστών για να μας κάνει χαρούμενους.

Τι είναι αυτό που στην ουσία κάνετε μαζί τους ;

Απλά παίζω. Τίποτα πιο σύνθετο. Είναι η στιγμή που επιτρέπω στον εαυτό μου να αποκοπεί λίγο από την πραγματικότητα και να παίξει. Με τη χαρά που το κάνει ένα παιδί.

 

Πώς αποφασίσατε, εκτός από το να «σκηνοθετείτε», να τα φωτογραφίζετε κιόλας;

Τυχαία τράβηξα μια φωτογραφία, την ανέβασα στο instagram και είδα πως είχε μεγάλη απήχηση. Πήρα πίσω πολλά χαμόγελα και μου άρεσε αυτή η ανατροφοδότηση. Μου άρεσε η σκέψη πως έφτιαξα τη μέρα κάποιου ανθρώπου με την φωτογραφία μου.

Θέλω να ταιριάζει η φιγούρα και το σκηνικό με την κουλτούρα και παράδοση της περιοχής που θα βρεθώ

 

Ποιες είναι οι «αγάπες» που συνδυάζετε μέσα από αυτή τη διαδικασία;

Η μεγαλύτερη απόλαυση είναι κάθε φορά που ετοιμάζομαι για ένα ταξίδι και πρέπει να διαλέξω ποια παρεά από την συλλογή μου θα πάρω μαζί.

Ο Πολωνός μουσικός και το σκυλάκι του ήταν τόσο εντυπωμένο ως εικόνα στο μυαλό μου από τις βόλτες μου στη Ρήγα Φεραίου που απλά τα έβαλα στην τσέπη μου και σταμάτησα στο παγκάκι

 

Θέλω να ταιριάζει η φιγούρα και το σκηνικό με την κουλτούρα και παράδοση της περιοχής που θα βρεθώ. Δεν πίστευα την στιγμή που μια χορεύτρια φλαμένγκο βρέθηκε μπροστά μου στην Ισπανία ενώ κουβαλούσα playmobil χορευτές φλαμένγκο στην τσέπη μου. Πολλοί δυσκολεύονται να το πιστέψουν αλλά συνέβη.

Η σκηνή με τον Πολωνό μουσικό της Ρήγα Φεραίου και το σκυλάκι του συγκίνησε και έγινε viral. Από πού εμπνέεστε;

Απλά καθημερινά πράγματα που συμβαίνουν και ίσως δεν τους δίνουμε πάντα σημασία. Προσπαθώ να αναβιώνω τέτοιες σκηνές.

Ο Πολωνός μουσικός και το σκυλάκι του ήταν τόσο εντυπωμένο ως εικόνα στο μυαλό μου από τις βόλτες μου στη Ρήγα Φεραίου που απλά τα έβαλα στην τσέπη μου και σταμάτησα στο παγκάκι, με τους περαστικούς να απορούν, για να βγάλω τη φωτογραφία μου.

Ποια είναι τα σχόλια που ακούτε συνήθως;

Όσοι βλέπουν τις φωτογραφίες μου αντιδρούν πάντα με ενθουσιασμό. Το παράξενο είναι ότι οι ενήλικες ενθουσιάζονται περισσότερο απ' όσο τα παιδιά.

Όλοι έχουμε αναμνήσεις με το εν λόγω παιχνίδι και είναι πιο εύκολο να ταυτίσουμε μια φιγούρα με μια φάση της παιδικής μας ηλικίας. Είναι αστείο επίσης όταν οι φίλοι μου με ρωτάνε τι έχω φέρει μαζί μου για φωτογραφία. Το περιμένουν.

Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα μπορούσα να "κερδίσω" κάτι από αυτό και εξακολουθώ να μην το σκέφτομαι

 

Ποια θα μπορούσε να είναι η εξέλιξη αυτού που κάνετε;

Έχω μια συλλογή, τα παιχνίδια μου, που χαίρομαι να τα μοιράζομαι και να παίζω. Δεν υπάρχει κάποιος στόχος πίσω από την ενασχόλησή μου με τα playmobil.

Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα μπορούσα να "κερδίσω" κάτι από αυτό και εξακολουθώ να μην το σκέφτομαι. Μερικά πράγματα δεν πρέπει να αλλάζουν αξία, ένα playmobil έχει συναισθηματική αξία για μένα, δεν περιμένω να έχω κανένα κέρδος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight